Άρης: Η Προμετέι από την Ουκρανία στον δρόμο των «κίτρινων»

.
Ο Άρης ξεπέρασε το εμπόδιο της Τρέντο στο κατάμεστο Παλέ και πλέον θα αντιμετωπίσει την ουκρανική Προμετέι σε μονό αγώνα που θα διεξαχθεί στην Arena Riga της Λετονίας με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Άρης επέστρεψε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από πέντε χρόνια και έφερε εις πέρας τον αρχικό στόχο, εν προκειμένω μια θέση στην πρώτη εξάδα της κατάταξης στον B' όμιλο του EuroCup και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στην Προμετέι από την Ουκρανία.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην α' φάση της διοργάνωσης με ρεκόρ 9-9 έπειτα από το 84-77 επί της Τρέντο στο κατάμεστο Nick Galis Hall παρόντος του Νίκου Γκάλη. Έτσι ο Άρης τερμάτισε στην 5η θέση του Β' ομίλου και θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα την Προμετέι που τερμάτισε 4η στο Group A.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 ή 6 Μαρτίου στην Arena Riga της Λετονίας όπου η Προμετέι δίνει τους αγώνες της λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Η Προμετέι είχε ρεκόρ 10-8 στην πρώτη φάση του EuroCup ενώ στο ρόστερ της δεσπόζουν οι πρώην παίκτες του Προμηθέα Πατρών, Ολεκσάντρ Λίποβι και Τζιάν Κλαβέλ.

Η τελική κατάταξη στον όμιλο του Άρη

  1. Μπουργκ 14-4
  2. Κλουζ Ναπόκα 13-5
  3. Γκραν Κανάρια 12-6
  4. Ουλμ 10-8
  5. Άρης 9-9
  6. Τουρκ Τέλεκομ 8-10
  7. Μπουντούτσνοστ 8-10
  8. Τρέντο 7-11
  9. Λιετκαμπέλις 7-11
  10. Σλασκ 2-16