Άρης - Τρέντο 84-77: Γκάλη καμάρωσε τα παιδιά σου! (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Με την αύρα του Νίκου Γκάλη ο Άρης σφράγισε την πρόκρισή του στα Play In του Eurocup καθώς στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο και σ’ ένα… ταξίδι στα παλιά επικράτησε της Τρέντο με 84-77 προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους χιλιάδες οπαδούς του.

Τι κι αν ήταν άστοχος από μακρινή απόσταση κι αν ακόμη έκανε διπλάσιο αριθμό λαθών σε σχέση με τις τελικές πάσες (;), αυτός ο Αρης έχει την ταυτότητά του και το… Παλέ στη μαύρη τρύπα του οποίου βυθίστηκε και η Τρέντο κι ας προηγήθηκε με διψήφια διαφορά. Οι «κίτρινοι» έπαιξαν τρομερή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, για μια ακόμη φορά θυσίασαν εαυτούς και με τον Νίκο Γκάλη να πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο, εξασφάλισαν την πρόκριση στα Play In του EuroCup.

Εκεί θα αντιμετωπίσει σε μονό αγώνα την ουκρανική Προμετέι, σε αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στη Λετονία, έχοντας στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο αγώνας

Νευρικός, δίχως καθαρό μυαλό και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Άρης παρουσίασε κακή εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς υστέρησε ακόμη και στα πιο απλά πράγματα όπως χρήση των φάουλ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν βρέθηκε στο -11 (13-24) είχε χρησιμοποιήσει μόλις τρία φάουλ εκ των οποίων τα δύο πάνω σε τελική προσπάθεια της ιταλικής ομάδας. Στο τέλος της περιόδου είχε μηδέν ασίστ, τέσσερα λάθη και η Τρέντο με πρωταγωνιστή τον Μπάλντουιν (8π.) και 7/9 σουτ εντός παιδιάς ήταν στο +10 (15-25).

Το… ελληνικό σχήμα με τους Τολιόπουλο, Κατσίβελη και Μποχωρίδη στην περιφέρεια λειτούργησε καλύτερα από κάθε άλλο καθώς οι «κίτρινοι» δεν μάζεψαν απλά τη διαφορά αλλά ισορρόπησαν το παιχνίδι (27-27, 14’). Ωστόσο, η βελτιωμένη εικόνα στην άμυνα δεν έλυσε το πρόβλημα στην επίθεση. Η δημιουργία παρέμεινε είδος προς αναζήτηση, αυτό εκμεταλλεύτηκε η Τρέμντο (31-39, 18’) και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μόλις τρίτη ασίστ των «κίτρινων» στο παιχνίδι δόθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (34-41) το οποίο διαμορφώθηκε με καλάθι του Σίλβιο ΝτεΣόουζα.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τη λογική που είχε στη δεύτερη περίοδο καθώς μάζεψε τη διαφορά (43-44, 14’) και μάλιστα απέκτησε το προβάδισμα (49-48, 27’). Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε καλύτερη εξέλιξη για τους «κίτρινους» καθώς ο ΝτεΣόουζα έγινε παράγοντας, εν αντιθέσει με τον Τζόναθαν Σταρκ ο οποίος ήταν αρνητικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, αστόχησε και στην τελευταία επίθεση της 3ης περιόδου (51-52).

Ο Βασίλης Τολιόπουλος συνέχισε το εξαιρετικό παιχνίδι του και στην τελευταία περίοδο καθώς ένα δικό του σουτ και μια δημιουργία οδήγησαν στο 57-57 αλλά η Τρέντο είχε άμεση αντίδραση και με 0-7 σερί μέσα σε περίπου ένα λεπτό ξέφυγε εκ νέου με 57-64 (32:30). Εκεί ο Ρόνι Χάρελ έδωσε πέντε σερί πόντους ανάβοντας τη φλόγα της αντεπίθεσης καθώς με επιμέρους σκορ 9-1 απέκτησε και πάλι το προβάδισμα (66-65, 35’).

Μετά από δύο εύστοχες βολές του Λευτέρη Μποχωρίδη ο Άρης πέρασε μπροστά με +3 για πρώτη φορά στο παιχνίδι αλλά η Τρέντο απάντησε με δικό της 0-5 σερί με πρωταγωνιστή τον Χαμπ ο οποίος πέτυχε δύο απίθανα τρίποντα. Μεγάλα σουτ έβαλε όμως και ο Σταρκ ο οποίος άλλαξε άρδην την εικόνα του δίνοντας το προβάδισμα στον Άρη (77-75, 39’). Δύο εύστοχες βολές του Χάρελ έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (79-75), 50’’ πριν το τέλος. Εκεί η ελληνική ομάδα δεν χρειαζόταν τίποτε λιγότερο από διαχείριση κι αυτό έκανε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Μην κοιτάτε τι λένε τα… κομπιούτερς και οι αριθμοί. Είναι η ταυτότητα αυτής της ομάδας η οποία αν και βρέθηκε στο -11 ξέρεις ότι θα παλέψει και θα νικήσει. Το επιμέρους σκορ του δεύτερου μέρους ήταν 50-36

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Βάσει στατιστικής είναι ο Σίλβιο ΝτεΣόουζα αλλά στο τέλος του αγώνα αυτός που έβαλε τα μεγάλα σουτ ήταν ο Σταρκ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τολιόπουλος και Μποχωρίδης έκαναν καλό παιχνίδι ενώ η άνοδος του Χάρελ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Προφανώς αυτή του Χαμπ αλλά και του Μπάλντουιν.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα από τον Γκρατζούλις για την Τρέντο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης είχε διπλάσια λάθη (18) σε σχέση με ασίστ (9), γι’ αυτό η νίκη του δεν μπορεί να εξηγηθεί μέσα από τους αριθμούς.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Τρέντο επικράτησε στην Ιταλία με διαφορά δύο πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 34-41, 51-52, 84-77

Τα στατιστικά του Άρη

Τα στατιστικά της Τρέντο

@Photo credits: eurokinissi, ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.