Άρης: Προκρίθηκε στα Play In του Eurocup και πλέον κρίνεται η θέση!

Άρης: Προκρίθηκε στα Play In του Eurocup και πλέον κρίνεται η θέση!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τολιόπουλος
Ο Άρης μπορεί να γιορτάσει την πρόκρισή του στα Play In του Eurocup καθώς απόψε (6/2) έγινε το ένα από τα δύο πράγματα που ήθελε με τη νίκη της Τουρκ Τέλεκομ στην Πολωνία και στο παιχνίδι (7/2, 20:00) με την Τρέντο στο Nick Galis Hall θα κριθεί η θέση που θα καταλάβει.

Οι «κίτρινοι» ήθελαν τη νίκη της Τουρκ Τέλεκομ στην Πολωνία επί της Σλασκ καθώς υπερτερούν σε κάθε ισοβαθμία στην οποία υπάρχουν και οι Τούρκοι. Κι αυτό έγινε καθώς η Τουρκ, η οποία χρειαζόταν μόνο νίκη επί της Σλασκ στην Πολωνία για να διατηρήσει την ελπίδα δικής της πρόκρισης στην επόμενη φάση, την πέτυχε και ο Άρης τη δέχθηκε με χαρά. Παράλληλα ήθελε και ήττα της Ουλμ από την Μπουργκ στη Γαλλία για να διεκδικήσει την 4η θέση αλλά οι Γερμανοί έκαναν την έκπληξη καθώς επικράτησαν με 81-85.

Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης ήδη βρίσκεται στα Play In του Eurocup και στον αγώνα (7/2, 20:00) με την Τρέντο διακυβεύεται η θέση στην οποία θα καταλάβει. Σε περίπτωση νίκης θα τερματίσει την 5η θέση και θα παίξει με μειονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση, δηλαδή θα αντιμετωπίσει σε μονό παιχνίδι έναν εκ των Μπανταλόνα, Μπεσίκτας και Προμετέι.

Ποια από τις τρεις θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της ελληνικής ομάδας αλλά και τα αντίστοιχα στους αγώνα Προμετέι-Μπανταλόνα και Μπεσικτάς-Χαποέλ Τελ Αβίβ.

Σε περίπτωση που καταλήξει 6ος, αυτό θα συμβεί στο ενδεχόμενο ήττας από την Τρέντο και ήττας της Μπουντούτσνοστ από την Γκραν Κανάρια, θα βρει στον δρόμο – και πάλι σε μονό εκτός έδρας αγώνα – έναν εκ των Χαποέλ Τελ Αβίβ, Λόντον Λάιονς.