Πατσούλια: «Ο Γιάννης δεν θα έλεγε ποτέ ψέματα»! (gTV)

Πατσούλια: «Ο Γιάννης δεν θα έλεγε ποτέ ψέματα»! (gTV)

bet365

O πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Ουόριορς, Ζάζα Πατσούλια, μίλησε στο gazzetta.gr για το Antetokounmpo-gate και… προσπάθησε να εξηγήσει το φαινόμενο «Ζaza Pachulia #NBAVote».

Ο Ζάζα Πατσούλια δεν έχει το πλούσιο ταλέντο όπως οι συμπαίκτες του στους Ουόριορς, όμως, τα δίνει όλα για να στήσει τίμια και φτωχικά σκριν στους... διάφορους Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον που σκοράρουν ασταμάτητα από την περιφέρεια. Ο Γεωργιανός σέντερ είναι ωραίος τύπος. Σε σημείο να απορεί και ο ίδιος με τον πανικό που προκλήθηκε πριν από το περσινό All Star Game, όταν το «Ζaza Pachulia #NBAVote», έγινε trending topic και κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους αφού οι απανταχού φαν του Πατσούλια ήθελαν να τον δουν στη Νέα Ορλεάνη!

Η δικαίωση ήλθε στο τέλος της σεζόν με την κατάκτηση του τίτλου, έστω κι αν βρέθηκε στο επίκεντρο για τον ηθελημένο ή μη τραυματισμό του Καουάι Λέοναρντ στους τελικούς της Δύσης με τους Σπερς. Ο Γεωργιανός σέντερ και πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς ταξίδεψε στην Αθήνα για το τουρνουά «Ακρόπολις» (σ.σ. δεν θα παίξει στο αποψινό παιχνίδι με την Ελλάδα) και μίλησε στο gazzetta.gr για τον Greek Freak και την αποχώρησή του από την Εθνική. Εξήγησε πώς είναι η ζωή στο πλευρό του Στεφ Κάρι και του Κέβιν Ντουράντ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν φοβήθηκε στιγμή στους τελικούς με τους Καβαλίερς.

-Γνωρίζεις καλά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπήρξατε συμπαίκτες στους Μπακς, ξέρεις ότι υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα και ότι πλέον έχει να αντιμετωπίσει την κριτική. Τι μήνυμα, λοιπόν, θα ήθελες να του στείλεις σχετικά με την απόφασή του;
«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Γιάννη, όμως, ενημερώθηκα ότι έχει πρόβλημα στο γόνατο. Τον πιστεύω! Τον γνωρίζω καλά, είναι ένας σπουδαίος τύπος, είναι πάντα ειλικρινής με τον εαυτό του, εξαιρετικός επαγγελματίας και λατρεύει να παίζει μπάσκετ. Οι κριτικές δεν είναι σωστές… Αν ο Γιάννης λέει ότι τον ενοχλεί το γόνατό του, τότε πραγματικά τον ενοχλεί τον γόνατό του, επομένως δεν μπορεί να παίξει! Δεν ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από αυτόν, όμως, δεν είναι σωστό να παίξει με πρόβλημα. Εκπροσωπώ τη Γεωργία και εκείνος την Ελλάδα στο πιο υψηλό επίπεδο. Οι Έλληνες θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι, να τον υποστηρίζουν. Είμαι σίγουρος ότι αν κερδίσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, θα σηκώσει την ελληνική σημαία! Εξάλλου το παρατσούκλι του είναι Greek Freak. Έτσι, λοιπόν, οι φίλαθλοι σκέφτονται την Ελλάδα σε κάθε καλάθι που σκοράρει, σε κάθε παιχνίδι που συμμετέχει! Δεν θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι δίκαιο να δέχεται κριτική. Τον πονούσε το γόνατό του κι έφυγε από την Εθνική, ώστε να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Δεν έχει να κάνει με το ότι είναι φίλος μου, είναι γεγονός. Όλοι πρέπει να τον υποστηρίξουν και να φωνάξουν για τον Γιάννη»!

-Τις προηγούμενες ημέρες ταξίδεψες στη Γεωργία και πόζαρες με το τρόπαιο του ΝΒΑ, παρέα με εκατοντάδες συμπατριώτες σου! Πως προέκυψε αυτό το… tour και πως αντιμετωπίζουν οι Γεωργιανοί έναν πρωταθλητή στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη;
«Η πρώτη σκέψη στα αποδυτήρια, η πρώτη μου αντίδραση μετά από το τελευταίο παιχνίδι με τους Καβαλίερς στη σειρά των τελικών, ήταν ότι αυτός ο τίτλος ανήκει στη Γεωργία! Τη χώρα που εκπροσωπώ πολλά-πολλά χρόνια. Όποια κίνηση κι αν κάνω, όποια απόφαση κι αν πάρω, αυτή αφορά την πατρίδα μου. Η Γεωργία είναι η μεγάλη οικογένειά μου, επομένως το τρόπαιο είναι αφιερωμένο στον λαό μου. Ένα δώρο από εμένα, μια μικρή χειρονομία προς μια χώρα με σπουδαίους ανθρώπους, απίθανη κουλτούρα, παραδόσεις και φιλοξενία. Έφυγα από την χώρα μου πριν από 20 χρόνια, σε ηλικία 14 ετών όμως πολλοί συμπατριώτες μου με βλέπουν, παρακολουθούν τα παιχνίδια μου και ξενυχτούν για μένα. Νιώθω υπεύθυνος απέναντί τους! Το όνειρό μου ήταν να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους δικούς μου ανθρώπους κι ευτυχώς συνέβη».

-Νωρίτερα, πάντως, σάρωσες στην ψηφοφορία του ΝΒΑ για το All Star Game, ενώ έλαβες το μετάλλιο τιμής από τον πρόεδρο της Γεωργίας για την προσφορά σου στην πατρίδα σου. Αισθάνεσαι σαν ροκ σταρ κάθε φορά που επιστρέφεις στην πατρίδα σου;
«Ξέρεις, η αγάπη είναι αμοιβαία. Η υποστήριξη επίσης και αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη σχέση μου με τη Γεωργία και την εθνική ομάδα τόσο ξεχωριστή. Αγαπάω την πατρίδα μου και το καλό σε αυτή την σχέση είναι ότι υποστηρίζει ο ένας τον άλλον. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορείς να αγοράσεις με χρήματα. Τώρα σε ό.τι αφορά τη ψηφοφορία, κάναμε πολλούς ανθρώπους να ζηλέψουν (γέλια)! Κάναμε πολλούς να πουν "τι στο καλό γίνεται με τον Ζάζα"; Αλλάξαμε την… κανονικότητα! Πάντως όλα έγιναν φυσιολογικά, δεν σχεδιάστηκε τίποτα από εμένα. Απλώς με ψήφιζαν και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Γενικώς δεν μου αρέσει να κάνω πλάνα, απλώς αφήνω τα πράγματα να συμβαίνουν. Αν βάλεις έναν στόχο και αφοσιωθείς, κάνεις θυσίες, δουλέψεις σκληρά και δώσεις όλο τον εαυτό σου, θα γίνουν σπουδαία πράγματα! Αυτό, ακριβώς, κάνω κι εγώ. Δουλεύω σκληρά και αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν».

-Ποια είναι όμως η δική σου εξήγηση για το «Ζaza Pachulia #NBAVote»; Σε κάποιο σημείο της ψηφοφορίας ήσουν στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας στην «Frontcourt» της Δύσης, πίσω μόνο από τον Κέβιν Ντουράντ!

«Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι All Star. Υπάρχουν τόσοι καλοί παίκτες εκεί έξω που ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα παίξω σε All Star Game. Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Θέλω να κερδίσω πρωταθλήματα, όμως, πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε στη ψηφοφορία. Δεν την πήρα ποτέ στα σοβαρά, εννοώ ότι δεν έκανα κάποια καμπάνια στα social media, ώστε να ζητήσω από τον κόσμο να με στηρίξει. Σε κάθε περίπτωση οι φίλαθλοι συνέχιζαν να ψηφίζουν! Τι να κάνω; Δεν μπορούσα να τους πω μην με ψηφίζετε! Απλώς συνέβη ένα πράγμα για το οποίο δεν ρώτησα ποτέ να μάθω τον λόγο και την αιτία. Για αυτό ήταν ξεχωριστό».

Πως είναι η ζωή στο Όκλαντ με τον τον Κάρι, τον Τόμπσον και τον Ντουράντ;
«Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω συνεργαστεί με πολλούς σούπερ σταρ στην καριέρα μου όμως αυτή η ομάδα είναι πραγματικά ξεχωριστή. Τόσοι σπουδαίοι παίκτες μαζί όμως αυτό που τους κάνει τόσο ιδιαίτερους είναι πως όλοι τους είναι ταπεινοί! Όλοι τους! Ταπεινοί, επαγγελματίες και δουλευταράδες, με αποτέλεσμα να έχουν κατακτήσει δυο πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια. Πιέζει ο ένας τον άλλον ώστε να φτάσουν στα όριά τους και να βγάλουν στο παρκέ τον καλύτερο εαυτό τους. Ο κόουτς Κερ είναι νικητής, ενώ ο Στεφ, ο KD και ο Τόμπσον δεν κοιτάζουν νούμερα και στατιστικά. Ίσα-ίσα, θυσιάζουν λεφτά για το καλό της ομάδας! Δεν τους νοιάζει ποιος θα πετύχει 30 πόντους ή ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ αλλά το πώς θα πάρουν το πρωτάθλημα».

Κατά τα ψέματα, μετά την απόκτηση του Ντουράντ, οι Ουόριορς έγιναν αυτόματα το μεγάλο φαβορί για το δαχτυλίδι. Υπήρξε στιγμή που να φοβήθηκες κατά τη διάρκεια των τελικών;
«Όχι! Είχαμε μεγάλες προσδοκίες και θέλαμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Όταν μαζευτήκαμε στις αρχές της χρονιάς, καταλάβαμε ότι τίποτα δεν επρόκειτο να μας χαριστεί. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά, να είμαστε τυχεροί και να κάνουμε τη δουλειά μας. Βλέπεις, κανείς δεν μας συμπαθούσε! Κανείς δεν συμπαθεί το φαβορί, όλοι πάνε με το αουτσάιντερ. Το ίδιο συνέβη και με εμάς. Το ζητούμενο ήταν να βρούμε χημεία όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Πήγαμε στους τελικούς και ξέραμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε».

Τελειώνει, λοιπόν, η σειρά στο 4-1 και ο Πατσούλια είναι ο… βασιλιάς του κόσμου!
«Γιατί να μην αισθάνομαι έτσι; Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Το σκεφτόμουν όλη τη ζωή μου! Το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς. Όπως σου είπα και πριν, δεν έχει να κάνει με τους σταρ, αλλά με τις σωστές προσωπικότητες στο σωστό μέρος. Πόσες ομάδες συγκέντρωσαν σπουδαίους παίκτες στο παρελθόν, χωρίς όμως να «δέσει το γλυκό»; Πολλοί θα πουν "ΟΚ, οι Ουόριορς έχουν τους καλύτερους", όμως, δεν είναι έτσι το πράγμα. Η εμπειρία στο ΝΒΑ είναι κάτι για το οποίο δεν θα βαρεθώ ποτέ να μιλάω, ειδικά με ό,τι έγινε φέτος».

H no look πάσα του Πατσούλια στον Αντετοκούνμπο

 

Τελευταία Νέα