Καστρίτης: «Ας είμαστε επιεικείς, τα παιδιά είχαν πολύ άγχος»

Καστρίτης: «Ας είμαστε επιεικείς, τα παιδιά είχαν πολύ άγχος»

Καστρίτης: «Ας είμαστε επιεικείς, τα παιδιά είχαν πολύ άγχος»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την νευρική αρχή που έκανε η Εθνική U19 στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τόνισε πως ήταν λογικό οι παίκτες του να έχουν άγχος.

Η Ελλάδα νίκησε τις Φιλιππίνες (85-69) στο πρώτο ματς του FIBA World Cup U19 και ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Είχαμε πει εξαρχής πως περιμέναμε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε και η αίσθησή μου είναι ότι ήμασταν και λίγο παραπάνω αγχωμένοι, από όσο θα έπρεπε. Αλλά κι αυτό ήταν στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Έπρεπε να περάσουν τα παιδιά μας από αυτό. Το σημαντικό είναι ότι κάναμε την πρώτη μας νίκη. Οπωσδήποτε δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνισή μας, και κυρίως την άμυνα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα. Θα βελτιωνόμαστε μέσα στη διάρκεια του τουρνουά και θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την μαχητικότητά μας. Να είμαστε και υγιείς και να ευχηθώ και περαστικά στα παιδιά των Φιλιππίνων που τραυματίστηκαν και σύντομα να επιστρέψουν.

Το αμυντικό ριμπάουντ είναι ένα πρόβλημα που είχαμε εντοπίσει και το είχαμε σχεδόν σε όλα μας τα φιλικά παιχνίδια. Δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό κι έχει να κάνει και με τη συγκέντρωση. Γενικά, νομίζω πως αν ήμασταν λίγο λιγότερο αγχωμένοι, θα βλέπαμε καλύτερα πράγματα. Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε και θα βελτιωθούμε και τακτικά σε κάποια θέματα και θα παρουσιαστούμε πιο απελευθερωμένοι στα επόμενα παιχνίδια και νομίζω πως η εικόνα θα είναι καλύτερη.

Ας είμαστε επιεικείς, τα παιδιά πραγματικά προσπαθούν. Από τη στιγμή που είχαμε πίεση και το παιχνίδι πήγε, όπως πήγε, δεν είναι εύκολο σε αθλητές αυτής της ηλικίας να διαχειριστούν σωστά τα συναισθήματά τους και να διαβάσουν σωστά κάθε κατάσταση. Αυτό που κρατάω εγώ, είναι ότι έμειναν πιστοί μέσα στο παιχνίδι κι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακόμα κι όταν παίζεις άσχημα, το σημαντικό είναι να κερδίζεις».

Όσο για τον επόμενο αντίπαλο, τη Ρωσία, (30/06, 20:30, ΕΡΤ), ανέφερε: «Έχουν μια εξαιρετική ομάδα. Είδαμε και το παιχνίδι τους με την Αργεντινή. Έχουν ψηλά κορμιά, είναι πολύ μαχητικοί και θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτόν, για να διεκδικήσουμε κάτι καλό στο παιχνίδι».

 

Τελευταία Νέα