Η ιθαγένεια του Όγκουστ και η Εθνική με τρεις Αντετοκούνμπο!

Η ιθαγένεια του Όγκουστ και η Εθνική με τρεις Αντετοκούνμπο!

Αντώνης Καλκαβούρας
Η ιθαγένεια του Όγκουστ και η Εθνική με τρεις Αντετοκούνμπο!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το ταξίδι του Θανάση Σκουρτόπουλου στην Πόλη και τον σκοπό της συνάντησής του με τον Ζακ Όγκουστ, τις σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού για τον Κώστα Αντετοκούνμπο και την αποστολή στην Αμερική για συζητήσεις με όλες τους διεθνείς NBAers!

Με τον χρόνο για το τελευταίο και διαδικαστικό - για την Εθνική μας ομάδα - «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου) της Κίνας, να κυλάει αντίστροφα και την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης, να απέχει λιγότερους από δύο μήνες (16/03 στην πόλη Σενχέν), το επιτελείο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει μπει ήδη στην διαδικασία της προεργασίας για να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Με τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (στις 21/02 με την Γεωργία στο Ηράκλειο και στις 24/02 με την Γερμανία στο Μπάμπεργκ) να χρησιμεύουν μόνο για τον στόχο της πρωτιάς του ομίλου (θα μας δώσει πιθανότατα θέση επικεφαλής ομίλου), ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο team manager της «γαλανόλευκης», Κώστας Κότσης, θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη με βασικό σκοπό να εκφράσουν το ενδιαφέρον της «επίσημης αγαπημένης» για τον Ζακ Όγκουστ βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 25χρονος πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, που φέτος έχει πολύ αξιόλογη παρουσία με την φανέλα της Γαλατασαράϊ στο τουρκικό πρωτάθλημα (μ.ο. 14,6π. & 9,0ρ. με 58,4% στα διπ.) και το Eurocup (μ.ο. 11,4π. & 7,0ρ. με 57,3% στα διπ.), αποτελεί μία πολύ αξιόλογη λύση για την θέση του back-up center και βρίσκεται στα υπ' όψιν του τεχνικού επιτελείου, σαν μία ακόμη εναλλακτική λύση πίσω από τον αρχηγό και βασικό ψηλό της Εθνικής ομάδας, Γιάννη Μπουρούση.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει πολύ μικρή συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι στο τέλος της σεζόν, καθώς και ότι ο Κώστας Κουφός (θα είναι free agent το καλοκαίρι) έχει να ενισχύσει την ελληνική ομάδα από το Eurobasket του 2015, ο 53χρονος προπονητής θέλει να μιλήσει με τον απόφοιτο του Νοτρ Ντέϊμ και να διαπιστώσει κατά πόσο είναι διατεθειμένος να επιλέξει την ελληνική μπασκετική ιθαγένεια (έχει ελληνικό διαβατήριο αλλά δεν έχει καταθέσει το σχετικό έγγραφο της αθλητικής υπηκοότητας στην FIBA, πολύ απλά γιατί μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί θέμα κλήσης του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα) και να θέσει εαυτόν στην διάθεση της Εθνικής ομάδας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Πόλη, η αντιπροσωπεία της ΕΟΚ θα συναντηθεί και με τον Κώστα Σλούκα, που λόγω υποχρεώσεων της Φενερμπαχτσέ στην Euroleague δεν θα ενισχύσει την Ελλάδα στους επερχόμενους αγώνες, αλλά φυσικά λογίζεται ως ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

To ταξίδι στην Αμερική

Από 'κει και πέρα, μετά το τέλος των προκριματικών και κατά πάσα πιθανότητα στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, όλα δείχνουν ότι θα προγραμματιστεί ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σκοπός των απεσταλμένων της ελληνικής ομοσπονδίας (εκτός απροόπτου οι Σκουρτόπουλος και Κότσης) στο Μιλγουόκι, το Ντάλας, την Ατλάντα αλλά και την πόλη στην οποία θα βρίσκεται ο Κώστας Κουφός (οι τελευταίες πληροφορίες από το Σακραμέντο αναφέρουν, ότι μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, που στο ΝΒΑ εκπνέει η διορία των ανταλλαγών, θα έχει αλλάξει ομάδα), είναι να δουν από κοντά τους Έλληνες διεθνείς και να συζητήσουν με τους ανθρώπους των ομάδων τους, όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να αναλυθούν και αφορούν στην χρησιμοποίηση των παικτών τους από την Εθνική ομάδα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προσπάθεια «γεφύρωσης» του όποιου χάσματος υπάρχει μεταξύ της ΕΟΚ και των Μπακς και φυσικά στη συνεννόηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μετά την απουσία του από την τελευταία μεγάλη διεθνή διοργάνωση του 2017, έχει εκφράσει την επιθυμία και διάθεση να ενισχύσει την Ελλάδα στην διοργάνωση της Κίνας. Ωστόσο, πολλές παράμετροι θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν (πρωτίστως να είναι υγιής) και γι' αυτό και ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να τον συναντήσει και να συζητήσει μαζί του, ο,τιδήποτε αφορά στην συμμετοχή του στην επιχείρηση "Παγκόσμιο Κύπελλο".

Στο μυαλό του Θανάση Σκουρτόπουλου βρίσκεται και ο Κωστας Αντετοκούνμπο, που για την ώρα δεν έχει πάρει παιχνίδια και χρόνο με τους Μάβερικς στο ΝΒΑ και έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις σε 21 αγώνες στη G-League με τους Τέξας Λέτζεντς (μ.ο. 9,4π. & 5,7ρ., 1,0κλ. & 1,4κοψ. με 50,8% στα σουτ). Ο 21χρονος μικρότερος αδελφός του "Greek Freak", που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην θέση "5", πριν λίγες μέρες, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην κανονική περίοδο από τον Ρικ Καρλάϊλ και βρίσκεται με την αποστολή της ομάδας του Ντάλας στο Μιλγουόκι, ενόψει του αποψινού αγώνα (21/01, 21.00) με τους Μπακς.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να μιλήσει και στον ίδιο αλλά και να ενημερώσει τον οργανισμό της Πολιτείας του Τέξας ότι ο τρίτος αδελφός Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο "radar" της Εθνικής ομάδας, καθώς επίσης και να πληροφορηθεί για τις βλέψεις που υπάρχουν γι' αυτόν στο υπόλοιπο της σεζόν. Ανεξάρτητα του πως, που και πότε (η regular-season της G-League ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου) θα τελειώσει την εφετινή χρονιά ο Κώστας, η εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο ύψους ο νεαρός σέντερ (2,08), θα βρίσκεται στην προεπιλογή για το Παγκόσμιο και δεν αποκλείεται να δώσει το παρών και στην προετοιμασία, μαζί με τους μεγαλύτερους αδελφούς του, Θανάση και Γιάννη.

Τελευταίος σταθμός των απεσταλμένων της ΕΟΚ στην Αμερική θα είναι η Ατλάντα, όπου αγωνίζεται ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ. Ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός guard έχει παίξει φέτος λιγότερο (μ.ο. 3,5π. & 1,8ρ. με 9,9' σε 23αγ.) απ' όσο στην περυσινή σεζόν (μ.ο. 7,2π., 2,3ρ. & 2,0ασ. με 15,2' σε 56αγ.), ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Το καλό με τον πρώην παίκτη του Όρεγκον είναι ότι έχει ήδη πάρει γεύση από το κλίμα της Εθνικής και χρόνο συμμετοχής σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια και η προσαρμογή του θα είναι πιο εύκολη. Με δεδομένο, όμως, ότι ανήκει στην κατηγορία των «νατουραλιζέ» (μόνο ένας μπορεί να επιλεγεί στην 12άδα), αν τελικά κληθεί και ο Όγκουστ, τότε ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα κληθεί να αποφασίσει ποιον θα επιλέξει.

 

Τελευταία Νέα