Ελόνου: «Μην υποτιμάτε την Νιγηρία και το πάθος της»! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ελόνου: «Μην υποτιμάτε την Νιγηρία και το πάθος της»! (pics & vids)

bet365

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Τσινεμέλου Ελόνου, θα καμαρώσει την αδερφή του και αρχηγό της εθνικής Νιγηρίας, Ανταόρα, κόντρα στην Ελλάδα (26/09, 16:00, ΕΡΤ2) και μιλάει στο gazzetta.gr για το πάθος της εθνικής του και τις αναμνήσεις του με την 28χρονη φόργουορντ.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το ραντεβού με την ιστορία πλησιάζει σιγά σιγά για την Εθνική Γυναικών, η οποία βρίσκεται μια «ανάσα» από τις 8 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως!

Το έργο που έχει μπροστά της δεν είναι εύκολο, αφού οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν την Νιγηρία: Μια ομάδα που δεν εγκαταλείπει και που έχει σημαντικό πλεονέκτημα, όσον αφορά το ύψος.

Επίσης, οι αντίπαλες της «γαλανόλευκης» διαθέτουν και πλουραλισμό στην επίθεση, ενώ κάνουν και... λίγο από όλα.

Μια από αυτές είναι και η Ανταόρα Ελόνου: Αρχηγός της Νιγηρίας και αδερφή του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Τσινεμέλου Ελόνου.

Η Ανταόρα στα 28 της έχει «γευτεί» αρκετές επιτυχίες σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο, ενώ στις αρχές Αυγούστου υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με ομάδα του WNBA, τις Atlanta Dream.

Πριν από αυτό, έκανε back to back double στην Ισπανία την CB Avenida, ενώ το 2016 κατέκτησε το Κύπελλο με την CB Conquero, παίρνοντας τον τίτλο της MVP. Ακόμη, έχει αγωνιστεί και στην Euroleague με τις ομάδες της.

Η πρώτη της επιτυχία με το εθνόσημο ήρθε το 2015, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Afrobasket και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας. Δύο χρόνια αργότερα πανηγύρισε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Η ίδια ήταν η πρώτη από την οικογένεια Ελόνου που ήταν... ανήσυχο πνεύμα, ασχολήθηκε με το μπάσκετ κι έκανε και τα υπόλοιπα μέλη να το αγαπήσουν, όπως παραδέχθηκε και ο αδερφός της στο gazzetta.gr.

«Η Ανταόρα είναι αυτή που μας έβαλε όλους μέσα στο μπάσκετ, παρόλο που είναι η μεσαία της οικογένειας. Εξαιτίας της το ξεκινήσαμε», είπε και πρόσθεσε: «Στην οικογένειά μου παρακολουθούμε πάντα τι κάνει κάποιος και πάντα αισθανόμαστε περήφανοι, όταν τα καταφέρνει τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Η Ανταόρα λατρεύει που είναι στην εθνική ομάδα κι εκπροσωπεί την χώρα μας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και το κάνει με αγάπη!».

Η Ανταόρα και ο Τσινεμέλου έχουν άλλα τρία αδέρφια: την Αντάεζε, την Ακούνα και τον Τσιμπούζο. Οι γονείς τους ήταν άνθρωποι που τους έλεγαν να δίνουν περισσότεροι προσοχή στα μαθήματά τους, αλλά στο τέλος όλοι αναμείχθηκαν με το μπάσκετ κι έκαναν καριέρα, είτε μικρή είτε μεγάλη. Ο πρώην «κιτρινόμαυρος» ένιωσε πολύ περήφανος όταν είδε την αδερφή του να χαμογελά, μετά από επιτυχίες. «Η καλύτερή μου ανάμνηση είναι όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, αλλά και το Afrobasket με την Νιγηρία. Πιο πριν, μάλιστα, είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα στο NCAA με το A&M University!».

Ο Ελόνου θυμήθηκε κιόλας τις ωραίες στιγμές όταν ήταν παιδιά. «Παίζαμε μαζί όλη την ώρα, ειδικά όταν ήμουν στο Λύκειο. Περισσότερο το H.O.R.S.E. (κάτι σαν το δικό μας ρολόι), όχι κάτι ιδιαίτερο», ενώ συμπλήρωσε: «Είναι πάντα πολύ προσεκτική όταν κάποιος τις δίνει συμβουλές και ξέρει να ακούει. Κι εγώ κατά καιρούς τις δίνω συμβουλές, όπως κι εκείνη σε μένα!».

Όσο για τον αγώνα της Ελλάδας με την Νιγηρία; Ο πρώην σέντερ των Πανιωνίου, Τόφας, Μπεσίκτας, Σαραγόσα και πρωταθλητής με τους Capitanes de Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο (2018), σχολίασε: «Θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς! Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος θα νικήσει, αλλά ξέρω πως και οι δύο ομάδες έχουν παρόμοιο στυλ».

Και δεν ξέχασε να επισημάνει: «Ποτέ μην υποτιμάτε αυτά τα κορίτσια και το πάθος τους για το μπάσκετ. Δεν παίζουν μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για το έθνος της Νιγηρίας! Είναι πολύ σκληρές πνευματικά και θα συνεχίσουν να παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έχουν τρομερή ποιότητα».

 

Τελευταία Νέα