ΠΑΟΚ - Σαραγόσα 93-78: Ένας Σμιθ να… τον πιεις στο ποτήρι (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Σαραγόσα 93-78: Ένας Σμιθ να… τον πιεις στο ποτήρι (vid)

bet365

Ο Άνταμ Σμιθ έκανε τρομερό παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Σαραγόσα στο PAOK SPORTS ARENA με 93-78 για την 6η αγωνιστική του BCL, θέτοντας υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση. 31 πόντοι με 11/16 σουτ για τον Αμερικάνο.

Ευρωλίγκα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, βασίστηκε στην πολυφωνία του στην επίθεση αλλά και στο υψηλότατο ποσοστό ευστοχίας του στα δίποντα καθώς είχε 10/12. Αρχικά με τον Ουίγκινς και στη συνέχεια με πρωταγωνιστές τους Εγεκέζε, Σμιθ, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 18-10 σχεδόν στα μισά της περιόδου η οποία έκλεισε με σκορ 30-20.

Η αντίδραση της ισπανικής ομάδας ήταν αναμενόμενη, «εκφράστηκε» στη δεύτερη περίοδο με κύριος εκφραστές τους Μπρουσίνο, Μπένζινγκ. Η Σαραγόσα «χτύπησε» κυρίως από κοντινή απόφαση, άρχισε με 0-7 σερί (30-27, 22:30) για να ακολουθήσει μια μάχη σώμα με σώμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (45-44).

Ο Άνταμ Σμιθ είχε κέφια και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά στα πρώτα (περίπου) τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, φτάνοντας τους 22 πόντους σχεδόν σε ισάριθμα λεπτά παρουσίας στο γήπεδο. Έτσι ο ΠΑΟΚ πάτησε εκ νέου πάνω σε διψήφια διαφορά (58-48). Τζεκουάν Λιούις και Άαρον Μπεστ ενίσχυσαν την προσπάθεια του συμπαίκτη τους, δίνοντας λύσεις στην επίθεση και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 73-61.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 15 πόντων (80-65, 35:30) διατηρώντας εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση. Εκεί η Σαραγόσα έκανε την προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι, απάντησε με δικό της 0-9 σερί, μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους (80-74, 37:30). Ο Άνταμ Σμιθ έβαλε ένα απίθανο τρίποντο, έκοψε τη φόρα των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ βασίστηκε στην επιθετική λειτουργία του, είχε εξαιρετικό ρυθμό, τον Σμιθ σε σπουδαία μέρα και άξιους συμπαραστάτες του Αμερικανού. Αμυντικά έδωσε το μακρινό σουτ στη Σαραγόσα η οποία σουτάρει με 26% και δικαιώθηκε γιατί οι Ισπανοί τελείωσαν το παιχνίδι με ποσοστό 27%.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άνταμ Σμιθ έκανε τρομερά πράγματα με 31 πόντους και 11/15 σουτ. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Τζεκουάν Λιούις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντουέιν Ουίγκινς, σαφέστατα, είναι πιο χρήσιμος στη θέση «4».

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Σαραγόσα πήρε ελάχιστα πράγματα από τον πάγκο της.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ και η συνέπειά του στην επίθεση, ενώ σε επίπεδο φάσης, το τρίποντο του Σμιθ με το οποίο διαμορφώθηκε το 83-74

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ εύκολα τη διαφορά των 15 πόντων στην τελευταία περίοδο, ενώ η Σαραγόσα έχασε τις δομές της στο παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χίλνασον μπροστά στον Ζήση Σαρικόπουλο στο τρίτο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 45-44, 70-58, 93-78

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα