Μπεσίκτας: Έτοιμη να... εξολοθρεύσει και τον Προμηθέα (pics & vids)

Μπεσίκτας: Έτοιμη να... εξολοθρεύσει και τον Προμηθέα (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Μπεσίκτας: Έτοιμη να... εξολοθρεύσει και τον Προμηθέα (pics & vids)

bet365

Η Μπεσίκτας (1-2) μετρά ένα 4/4 με ελληνικές ομάδες στο BCL και την 4η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης θέλει να περάσει από την έδρα του αήττητου (3-0) Προμηθέα (31/10, 19:30). Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Η πόλη της Πάτρας ετοιμάζεται να ζήσει ακόμα μια ευρωπαϊκή βραδιά, αφού ο Προμηθέας θα φιλοξενήσει την Μπεσίκτας (31/10, 19:30), για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Μετά την εντός έδρας νίκη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, αλλά και το αήττητο στη διοργάνωση, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θέλει να πανηγυρίσει ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα παρέα με τον κόσμο της.

Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεσίκτας.

Η τούρκικη ομάδα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, σε σχέση με πέρυσι, με κύρια αυτή στον πάγκο.

Ο Ουφούκ Σαρίτσα αποχώρησε τον προηγούμενο Αύγουστο από το σύλλογο και στην θέση του ήρθε ο πρώην προπονητής των Παναθηναϊκού, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια και Χίμκι, μεταξύ άλλων, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Πέντε παίκτες έχουν παραμείνει στο ρόστερ (Ούτκου Αλ, Γκεγίκ, Σιπάχι, Βεϊσέλογλου, Μουτάφ), ενώ ήρθαν οι Πρέσι, Καντεκίν, Ριτς, Γκίμπσον, Απαγντίν, Γιούλσεν, Τασκιράν, Αλεξάντερ, Μπούβα, Γιλντιζλί και Μπένζινγκ.

Παίκτες όπως οι Κλαρκ - Στρόμπερι - Ντίμπλερ - Σανλί έφυγαν από την Μπεσίκτας, καθώς βρήκαν συμβόλαια στην Euroleague (Μπουντούτσνοστ, Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα, Εφές).

Η Μπεσίκτας συμμετέχει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής της. Τις δύο προηγούμενες σεζόν έφτασε μέχρι και τους «16» του θεσμού, όπου και αποκλείστηκε πρώτα από την Καρσίγιακα και μετά από την Μπαϊρόιτ, αντίστοιχα. Μάλιστα, έχει τεθεί ξανά αντιμέτωπη με ελληνικές ομάδες στην διοργάνωση και έχει 4/4, αφού το 2016-17 αναμετρήθηκε με την ΑΕΚ (78-88, 82-68) και το 2017-18 με τον Άρη (83-61, 65-72).

Φέτος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με νίκη επί της Μπαϊρόιτ (70-78), αλλά στην συνέχεια ηττήθηκε από Νεπτούνας (78-63) και Στρασμπούρ (71-78).

Πρώτος σκόρερ της και δεύτερος ριμπάουντερ είναι ο Μπούβα (16.7π., 5.0ρ., 2.3ασ.), ενώ ξεχωρίζουν και οι Μπένζινγκ (13.3π., 2.7ρ.), Αλεξάντερ (6.0ρ.) και Πρέσι (5.3ασ.).

Όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις της, πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ φέτος έχει ένα 2-2 (νίκες με Καρσίγιακα-Ιστανμπούλ, ήττες από Φενέρ-Τουρκ Τέλεκομ).

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα