Προστράν: «Η Νίζνι στηρίζεται στην επίθεσή της»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Προστράν: «Η Νίζνι στηρίζεται στην επίθεσή της»

bet365

Ο Τόνι Προστράν, που αντιμετώπισε τη Νίζνι Νόβκγορορντ δύο φορές μέσα σε διάστημα τριών ημερών, σκιαγράφησε την αντίπαλο του Άρη μιλώντας στο gazzetta.gr και εξήγησε γιατί η άμυνα πρέπει να είναι η προτεραιότητα για την ελληνική ομάδα.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Οι 188 πόντοι σε δύο αγώνες δείχνουν ξεκάθαρα την ικανότητα των παικτών της Νίζνι στην επίθεση. Τόσους έβαλε απέναντι στην Πόρτο. Βέβαια, όπως και στην περίπτωση του Άρη, ο βασικός ενδοιασμός για την εξαγωγή συμπεράσματος σχετίζεται με το επίπεδο δυναμικής του αντιπάλου. Για τον Τόνι Προστράν όμως, κάποια πράγματα ήταν ολοφάνερα.

Ο 27χρονος Κροάτης γκαρντ - ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου - αντιμετώπισε τη Νίζνι δύο φορές, καθώς αγωνίζεται στην Πόρτο, ένιωσε το ταλέντο των παικτών της στην επίθεση και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, καθόλου τυχαία, στάθηκε στο στοιχείο που θα δώσει στον Άρη την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του BCL. «Η Νίζνι είναι συγκεντρωμένη περισσότερο στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα. Ο Άρης έχει καλές πιθανότητες πρόκρισης εφόσον επιβάλλει τον ρυθμό του και την άμυνά του», είπε.

Η Νίζνι δεν είναι από τις ομάδες που θα εξαντλήσουν τον χρόνο στην επίθεση και ο Προστράν στάθηκε ιδιαίτερα σ’ αυτό το στοιχείο. «Η επιθετική λογική της είναι η εκτέλεση μέσα σε 10-12 δευτερόλεπτα. Επίσης, δεν θα αφήσει την παραμικρή ευκαιρία αν έχει προϋποθέσεις αιφνιδιασμού ή παιχνίδι στο transition. Συνολικά όμως είναι μια ομάδα ρυθμού και θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο σε περίπτωση που νιώσει άνετα στο γήπεδο. Για παράδειγμα, στον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία όπου είχαμε συγκέντρωση, κάναμε δύσκολη τη ζωή των παικτών της. Στο δεύτερο ημίχρονο, επηρεαστήκαμε από τον τραυματισμό ενός συμπαίκτη μας, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και είδαμε τι μπορούν να πετύχουν όταν τους επιτρέπεις να βρουν ρυθμό. Είναι πολύ επικίνδυνοι αν τους επιτρέψεις να παίξουν στον ρυθμό τους. Είναι πολύ ποιοτική ομάδα και της αρέσει να παίζει γρήγορο μπάσκετ».

Σε επίπεδο προσωπικοτήτων, ο Κροάτης γκαρντ στάθηκε στον παίκτη που έδωσε 15 τελικές πάσες σε δύο αγώνες, στον Αμερικανό Κέντρικ Πέρι. «Το παιχνίδι της είναι δομημένο πάνω στον Κέντρικ Πέρι, όλα ξεκινούν από τη δική του δραστηριότητα καθώς είναι παίκτης ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του αλλά και για τους συμπαίκτες του. Ο Γκριγκόριεφ είναι εξαιρετικός σουτέρ, αλλά η Νίζνι έχει γενικώς πολλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνοι. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Όντομ, ένας αθλητικός πάουερ φόργουορντ ο οποίος βρίσκει πόντους κυρίως μέσα από τον αιφνιδιασμό και το επιθετικό ριμπάουντ».

Στους αγώνες με την Πόρτο, τόσο ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς όσο και ο Άαρον Μπρούσαρντ δεν είχε έντονη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας τους. «Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς είναι έμπειρος παίκτης και να είστε σίγουροι ότι στους αγώνες με τον Άρη θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο Άαρον Μπρούσαντ είναι ομαδικός παίκτης, έρχεται από τον πάγκο αντικαθιστώντας τον Πέρι κι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παίζει πολύ σκληρά στην ομάδα και στην επίθεση κύριο μέλημά του είναι η δημιουργία για τους συμπαίκτες του», κατέληξε.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα