Όμιλος ΑΕΚ: Στο «χέρι» της να περάσει!

Όμιλος ΑΕΚ: Στο «χέρι» της να περάσει!

bet365

Η πρωταθλήτρια του BCL, ΑΕΚ, έμαθε τους αντιπάλους της για τη σεζόν 2018-19 και το gazzetta.gr κάνει μια πρώτη παρουσίαση αυτών.

Για παιχνίδι επιπέδου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας επιβιβαστείτε στη Sportingbet. SportingBet.gr Όχι τυχαία επιλογή. (21+)

Είναι σαφές πως ακόμα ολοκληρωμένη άποψη για τους αντιπάλους των «κιτρινόμαυρων» δεν μπορούμε να έχουμε, αφού ακόμα υφίσταται μεταγραφική περίοδος και τα ρόστερ είναι υπό διαμόρφωση.

Με μια πρώτη ματιά, όμως, ο όμιλος της ΑΕΚ δεν προκαλεί φόβο και είναι στο «χέρι» των «κιτρινόμαυρων» να προκριθούν στην επόμενη φάση, ειδικά από την στιγμή που έχουν και τον τίτλο του «πρωταθλητή».

Στο Γ' Γκρουπ υπάρχουν οι Μπάμπεργκ και η Χάποελ Ιερουσαλήμ, οι οποίες είναι ομάδες με πολλή εμπειρία και πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Επίσης, είναι και η Νίμπουρκ, που αποδείχθηκε ζόρικη πέρυσι για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και η Φουενλαμπράδα, η οποία δεν αποτελεί «δύναμη», αλλά πρόκειται για ισπανική ομάδα.

Ο φετινός όμιλος δεν μοιάζει σε τίποτα με τον περσινό, που ήταν ο πιο δύσκολος στο BCL και όλα κρίθηκαν το τελευταίο... δευτερόλεπτο, αλλά αυτό θα το δείξει και η πορεία.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει μια πρώτη εικόνα των ομάδων που θα βρει μπροστά της η τροπαιούχος του θεσμού από τις 9 Οκτωβρίου, που αρχίζει και η regular season.

Μπάμπεργκ - Γερμανία

Πρόκειται για την ομάδα που μέχρι και πριν λίγο καιρό είχε προπονητή τον νέο κόουτς της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, τον οποίο διαδέχθηκε ο Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Στις τάξεις της διαθέτει φυσικά και τον πρώην παίκτη της «Βασίλισσας» Νίκο Ζήση, αλλά και πολλή εμπειρία, που χρειάζεται σε τέτοιες διοργανώσεις.

Ανέκαθεν αγωνιζόταν στην Euroleague ή στο EuroCup, αλλά από φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Αφού δεν πήρε το «εισιτήριο» για την Euroleague, μέσω της κατάκτησης του γερμανικού πρωταθλήματος, οι άνθρωποί της αποφάσισαν να αρχίσουν μια πενταετή συνεργασία με το BCL.

Στην τροπαιοθήκη της έχει 9 Πρωταθλήματα Γερμανίας, 5 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ.

Νίμπουρκ - Τσεχία

Μια ομάδα που ξέρει καλά η ΑΕΚ, αφού της δημιούργησε... εφιάλτες φέτος.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αναμετρηθεί με την τσέχικη ομάδα φέτος στη φάση των «16», όπου και τους απέκλεισαν με το τρίποντο-μαχαιριά του Κέβιν Πάντερ.

Αυτή είναι η τρίτη σερί χρονιά για την Νίμπουρκ που συμμετέχει στο θεσμό και αναμφίβολα πρόκειται για μια «επικίνδυνη» ομάδα, η οποία τουλάχιστον πέρυσι έδειξε πως δεν «ταιριάζει» στην ΑΕΚ.

Πανηγύρισε για ακόμα μια φορά το πρωτάθλημα στη χώρα της φέτος (συνολικά έχει 15), ενώ έχει και 12 Κύπελλα Τσεχίας.

Ντιζόν - Γαλλία

Μια... νεοφερμένη γαλλική ομάδα στο θεσμό, που εξασφάλισε τη συμμετοχή της μέσω του γαλλικού πρωταθλήματος, όπου και τερμάτισε στην 5η θέση.

Η Ντιζόν δεν έχει... μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού έχει πάρει μέρος μόνο σε δύο EuroChallenge (2012-13, 2013-14).

Στην κατοχή της έχει μόλις 2 Κύπελλα Γαλλίας και 1 Σούπερ Καπ. Είναι μακριά από τίτλους και διακρίσεις από το 2005-06.

Πρόκειται για ομάδα που βασίζεται σε γαλλικό κορμό και κάποιους Αμερικανούς.

Χάποελ Ιερουσαλήμ - Ισραήλ

Είναι μια από τις δυνάμεις του ισραηλινού μπάσκετ κι έχει στον πάγκο της τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Όντετ Κάτας.

Πέρυσι πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη χώρα της, ενώ φέτος κατέκτησε την 3η θέση στο Final 4 του Ισραήλ.

Μετά από χρόνια συμμετοχής σε Euroleague και EuroCup, πήρε επίσης την απόφαση να μεταβεί από φέτος στο Basketball Champions League.

Συνολικά έχει 2 Πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 1 EuroCup (2003-04).

Η Χάποελ έχει μπει πολύ δυνατά στο μεγραφικό σχεδιασμό, αφού έχει ανακοινώσει ήδη πολλούς παίκτες, μεταξύ αυτών και ο γιος του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, αλλά και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Τζέι Κόβαν Μπράουν.

Σε αυτήν έχουν αγωνιστεί ο ΝΒΑερ Αμάρε Στουντεμάιρ και ο Στράτος Περπέρογλου, ενώ ο Φώτης Κατσικάρης υπήρξε προπονητής της.

Φουενλαμπράδα - Ισπανία

Μπορεί να είναι μακριά από τίτλους, να μην είναι «δυναμη» στη χώρα της, αλλά όταν μιλάμε για ισπανική ομάδα, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Κάτι αντίστοιχο με την Εστουδιάντες, που κάποιοι δεν την υπολόγισαν και πολύ πέρυσι, αλλά έδειξε τα... δόντια της.

Συμμετείχε στο EuroCup τη σεζόν 2016-17, ενώ φέτος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Copa del Rey, όπου και αποκλείστηκε από την Γκραν Κανάρια.

Αυτή θα είναι η πρώτη της χρονιά στο BCL.

Πιο γνωστός της παίκτης είναι ο Κρίστιαν Εγένγκα, ενώ διαθέτει και τον Μάρκο Πόποβιτς, του οποίου το μέλλον στην ομάδα είναι αβέβαιο.

Εσκισεχίρ - Τουρκία

Τελευταία φορά που ήταν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 2011-12 στο EuroChallenge.

Τερμάτισε στην 7η θέση του τούρκικου πρωταθλήματος φέτος, μετά την άνοδό της από την δεύτερη τη τάξει κατηγορία το 2016-17.

Στο ρόστερ της διέθετε καλούς Αμερικανούς κι έμπειρους παίκτες, ενώ από τον πάγκο αποχώρησε ο Χοσέπ Μαρία Μπεροκάλ (βοηθός του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό).

Νικητής 22

Η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του Καντού-Ζολνόκι / ΑΕΚ Λάρνακας-Άντβερπ - Λιετκαμπέλις, που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών γύρων.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα