Άρης - Οστάνδη 66-70

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Οστάνδη 66-70

bet365

Την ένατη συνεχόμενη ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη γνώρισε ο Άρης καθώς ηττήθηκε από την Οστάνδη με 66-70. Οι «κίτρινοι» τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου και ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ της σύγχρονης ιστορίας τους με τις εννιά ήττες.

Ο Άρης αγωνίστηκε με σχήμα ανάγκης καθώς οι απουσίες των Τσαϊρέλη, Ντουβιέ ανάγκασαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη να προχωρήσει σε αλχημείες και να «βαφτίσει» πάουερ φόργουορντ τους Μούρτο, Προύιτ. Το χαμηλό σχήμα που χρησιμοποίησαν οι «κίτρινοι» τους έδωσε ταχύτητα και ενέργεια στην περιφέρεια, μάλλον μπέρδεψε τους Βέλγους και από τα πρώτα λεπτά η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Προηγήθηκε με 14-3 έπειτα από έξι λεπτά αγώνα και με 22-7 στο τέλος της περιόδου.

Ο Ιβάν Μάρας παρέμεινε ο κύριος τρόπος έκφρασης του Άρη στην επίθεση – στο ημίχρονο είχε 14 πόντους – και η διαφορά έφτασε στο +18(25-7) στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί, η Οστάνδη έβαλε λίγο μυαλό στο (μέχρι τότε) άκρως επιπόλαιο τρόπο παιχνιδιού της. Πέρασε την μπάλα στο καλάθι ούτως ώστε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Αρη και από το 33-15(15:30) έκανε επιμέρους σκορ 4-12 έως το ημίχρονο μειώνοντας σε 37-27.

Το σκηνικό του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης δεν διατήρησε τον ίδιο ρυθμό στην επίθεση, μετά από ένα σημείο η Οστάνδη άρχισε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι, επιθετικά πήρε βοήθειες από τους Λασίσι-Σαλούμου, ήταν αποτελεσματική στο μακρινό σουτ και μείωσε σε 44-40(27’). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-46 με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να αντιμετωπίζει τρομακτικό πρόβλημα στην επίθεση.

Αυτό δεν λύθηκε ούτε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου καθώς οι Βέλγοι «έκλεισαν» τους διαδρόμους για τον Ιβάν Μάρας, έδωσαν στον Άρη το μακρινό σουτ αλλά οι «κίτρινοι» ήταν απελπιστικά άστοχοι. Γενικά οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο και το σκορ στα μισά της τελευταίας περιόδου ήταν 57-57. Εκεί οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 3-9, προηγήθηκαν με 60-66 καθώς με εξαίρεση τον Γκάρι Μπελ ο Άρης δεν βρήκε τρόπους απάντησης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Σε αντίθεση με τον Άρη οι Βέλγοι σούταραν με καλά ποσοστά στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως, μετά από ένα σημείο εκμεταλλεύτηκαν την απουσία πάουερ φόργουορντ για την ελληνική ομάδα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Σαλούμου και Λασίσι «κουβάλησαν» την Οστάνδη τόσο στην αντίδραση στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και φυσικά στο δεύτερο.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τσέισον Φίλερ έκανε «αθόρυβη» δουλειά για την Οστάνδη, καθώς πέρα από τους 12 πόντους που σημείωσε, άνοιγε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γιάννης Αθηναίου προσπαθεί να βρει ρυθμό αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει και σούταρε με άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Ο Προύιτ βαφτίστηκε «πάουερ φόργουορντ», αλλά επιθετικά έκανε κατάχρηση.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το άστοχο σουτ του Γιάννη Αθηναίου 17’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 64-67 καθώς ακολούθησαν οι δύο εύστοχες βολές του Τζόρτζεβιτς που «τελείωσαν» το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το θέαμα που παρουσίασαν. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων στο επιθετικό κομμάτι.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 37-27, 49-46, 66-70

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα