Αβελίνο - Άρης 79-66

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αβελίνο - Άρης 79-66

bet365

Ο Άρης έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στο Top16 του BCL καθώς ηττήθηκε από την Αβελίνο με 79-66. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης καθώς μόνο ο 5ος και ο 6ος συνεχίζει στο Europe Cup.

Οι δύο ομάδες απέφυγαν τις… επαφές στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς αμφότερες επένδυσαν κυρίως έξω από τη γραμμή των 6.75. Η Αβελίνο προηγήθηκε με 12-7(4’) χάρη στην ευστοχία του Ντ’ Έρκολε, για να απαντήσει ο Άρης μέσα από την ευστοχία του στο μακρινό σουτ (5/9 τρίποντα) και την αποτελεσματικότητα του Ιβάν Μάρας ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους σ’ αυτό το διάστημα. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε έως και με διαφορά έξι πόντων (19-25, 9’).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη απέδειξε γιατί διαθέτει μία από τις χειρότερες επιθέσεις της διοργάνωσης. Παρότι έλυσε το πρόβλημα στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ, στερήθηκε συνεργασιών στην επίθεση με συνέπεια (αρχικά) να μείνει περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι και να δεχθεί 10-0 σερί (31-25, 13’). Μάλιστα οι Ιταλοί ανέβασαν τη διαφορά έως και στα επίπεδα των 12 πόντων (41-29) μπαίνοντας στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου (43-33). Ο Ν’ Ντιαγέ ήταν το πρόσωπο κλειδί για την ιταλική ομάδα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο δε Άρης στο τέλος του ημιχρόνου είχε 12/36 σουτ, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη δεύτερη περίοδο είχε μόλις δύο ασίστ.

Η Αβελίνο προσπάθησε να παγιώσει διψήφια διαφορά (47-35) στο τρίτο δεκάλεπτο περνώντας την μπάλα στο καλάθι και με σκοπό να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της ελληνικής ομάδας. Ο Άρης είχε αντίδραση μέσω του Μπράις Ντουβιέ και μείωσε σε 55-50(28’) πατώντας και πάλι πάνω στην ευστοχία του στο μακρινό σουτ καθώς είχε 3/5 προσπάθειες στην 3η περίοδο μέχρι εκείνο το σημείο. Στα τελευταία δύο λεπτά ο Άρης γκρέμισε ό,τι είχε χτίσει στο προηγούμενο διάστημα με συνέπεια η Αβελίνο να ξεφύγει και πάλι στο σκορ (63-50, 30’).

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην τελευταία περίοδο και μετά τα πρώτα τρία λεπτά μείωσε τη διαφορά στα επίπεδα των πέντε πόντων (65-60), επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης. Η Αβελίνο βρήκε λύση στο πρόβλημά της και πάλι μέσα από το μακρινό σουτ καθώς με 4/5 προσπάθειες ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Και οι δύο ομάδες σούταραν εξαιρετικά έξω από τη γραμμή του τριπόντου, η διαφορά ήταν όμως ότι η Αβελίνο είχε «σκορ» και μέσα στη ρακέτα και κατ’ επέκταση ήταν πιο συνεπής στην επίθεση.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φιλόι και Ριτς πήραν τις κρίσιμες επιθέσεις, ο πρώτος μάλιστα στάθηκε τυχερός στα σουτ που επιχείρησε και τα τρίποντά τους ουσιαστικά εκμηδένισαν τις ελπίδες νίκης του Άρη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ν’ Ντιαγέ ήταν κέρβερος κάτω από τα καλάθια, τελείωσε το παιχνίδι με double double και με τέσσερα κοψίματα

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γιάννης Αθηναίου χρησιμοποιήθηκε λιγότερο από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Γκάρι Μπελ μετά τους επτά πόντους του στην πρώτη περίοδο… εξαφανίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τέσσερα τρίποντα από τους Φιλόι, Ντ’ Έρκολε, Ριτς όταν ο Άρης πλησίασε σε 65-60 καθώς αυτή επανήλθε σε διψήφιο νούμερο (77-66)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Λόγω λειψανδρίας ο Άρης συμβιβάστηκε με το μειονέκτημα κάτω από τη ρακέτα κι έχασε αρκετά (12) αμυντικά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 43-33, 63-50, 79-66

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα