Ντουβιέ: «Νίκη για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ντουβιέ: «Νίκη για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης»

bet365

Ο Άρης ήδη βρίσκεται στην Ιταλία και αύριο(31/1, 21:30) θα αντιμετωπίσει την Αβελίνο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του BCL σ’ ένα παιχνίδι το οποίο έχει χαρακτήρα τελικού καθώς μόνο με νίκη θα διατηρήσει πιθανότητες πρόκρισης στο Top16.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι λόγω της δεινής βαθμολογικής θέσης των «κίτρινων» στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τα άλυτα προβλήματα που υπάρχουν σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, οι ευρωπαϊκοί αγώνες μοιάζουν να είναι πολυτέλεια. Πάντως, τα μέλη της αποστολής δεν πήγαν με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία στην Ιταλία, θέλουν να αντιδράσουν μετά τις διαδοχικές ήττες κι αυτό το μήνυμα έστειλε ο Μπράις Ντουβιέ.

«Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη ώστε να διατηρήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Ξέρουμε ότι η νίκη στην αναμέτρηση με τη Sidigas Avellino δεν είναι αρκετή για να περάσουμε στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού, αλλά θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Απ' όσα έχω δει μέχρι τώρα, έχω διαπιστώσει ότι η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου με πολλές καλές ομάδες και θα πρέπει να πιάσεις εξαιρετική απόδοση για να μπορέσεις να κερδίσεις εκτός έδρας», είπε.

Μέχρι πρότινος ο Αυστριακός φόργουορντ αγωνιζόταν στο ιταλικό Πρωτάθλημα (σ. σ. στη 2η κατηγορία), γνωρίζει την Αβελίνο και αναφέρθηκε στη δυναμικότητά της. «Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε ομαδικά και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση, γιατί η Αβελίνο είναι μια πολύ καλή ομάδα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπου εμφανίζεται αρκετά δυνατή. Θα έχουν δυο προσθήκες σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου (Φεσένκο και Φιτιπάλντο οι οποίοι ήταν τραυματίες) στην έδρα μας κι αυτό τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους», είπε.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα