Βυθισμένοι στη μετριότητα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βυθισμένοι στη μετριότητα

bet365

Ο Άρης αντιμετωπίζει τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και το gazzetta.gr γράφει για τα πεπραγμένα των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο και την εξαιρετικά μέτρια πορεία τους.

Ημερολόγιο Προσφορών Ένας μήνας γεμάτος δώρα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τόσο για τον Άρη όσο και για τη Ζιέλονα Γκόρα, σήμερα(19:30) οι δύο ομάδες θα «παίξουν» ένα σημαντικό μέρος των πιθανοτήτων τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Ο κλοιός έσφιξε περισσότερο για τους Πολωνούς καθώς με απολογισμό δύο νικών σε επτά αγώνες, αν μη τι άλλο απέχουν σημαντικά από αυτό που φανταζόντουσαν. Κι αυτό είναι απόρροια της (μη) αποτελεσματικότητάς τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι ανταγωνιστικοί, αλλά σε τέσσερις αγώνες γνώρισαν ισάριθμες ήττες.

Το κύριο πρόβλημα των Πολωνών είναι η άμυνα καθώς διαθέτουν τη χειρότερη του ομίλου δεχόμενη 78,2 πόντους ανά αγώνα. Συνολικά πάντως είναι μια ομάδα έδρας. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι αριθμοί καθώς στο σπίτι της η Ζιέλονα Γκόρα σουτάρει με το εξαιρετικό ποσοστό του 44%(30/68) σουτ, μοιράζει 21 τελικές πάσες ανά αγώνα και φυσικά ανεβάζει τον πήχη στην επίθεση σκοράροντας 82 πόντους κατά μέσο όρο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε η προσθήκη του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ – ένα φεγγάρι πέρασε από τον Ολυμπιακό – θα είναι το νέο πρόσωπο συγκριτικά με τον αγώνα των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο. Με 11.8 πόντους κατά μέσο όρο και 12/23(52,2%) τρίποντα σε τέσσερις αγώνες βοήθησε αρκετά τους Πολωνούς στον τομέα της παραγωγικότητας στην επίθεση. Μαζί με τους Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς(16.3π.) και Τζέιμς Φλόρενς(10.6π.) είναι οι τρεις παίκτες της Ζιέλονα Γκόρα που τελείωσαν τον πρώτο γύρο με διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο.

Από τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του BCL, ο Άρης πήρε λιγότερα πράγματα απ’ όσα φανταζόταν ότι θα έπαιρνε, έχοντας πετύχει τρεις νίκες σε επτά αγώνες. Γιατί δεν κατάφερε να πετύχει τον πρώτο στόχο που ήταν η διατήρηση του αήττητο στο Nick Galis Hall (σ. σ. ακόμη κουβαλάει στις πλάτες του την ήττα από την Τέλεκομ Μπον), ούτε να πάρει μια εκτός έδρας νίκη δεδομένου του ότι αυτές δίνουν πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη κινήθηκε στα όρια της μετριότητας, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης, αλλά και την 6η καλύτερη άμυνα καθώς δέχεται 72,6 πόντους κατά μέσο όρο. Αυτός είναι και ο στόχος του τεχνικού επιτελείου, να «πηγαίνουν» οι αγώνες περίπου στους 65-70 πόντους. Γι’ αυτόν τον λόγο στον αγώνα του πρώτου γύρου στο Nick Galis Hall, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 70-64.

Σήμερα ο Άρης είναι διαφορετικός σε σχέση με την ομάδα που άρχισε στη διοργάνωση δεδομένων των αποχωρήσεων τριών παικτών (σ. σ. Βον, Πέτγουεϊ, Μοράντ) και της προσθήκης του Λευτέρη Μποχωρίδη. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο παραγωγικότητάς του στην επίθεση, να βρει περισσότερους πρωταγωνιστές και να γίνει πιο αποτελεσματικός σε κατηγορίες όπως στα δίποντα όπου με ποσοστό ευστοχίας 46.6% βρίσκεται στην 28η θέση (σε σύνολο 32 ομάδων) στη διοργάνωση.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, Αθηναίου(10.3π.), Τσαϊρέλης(10.2π.) και Βασιλόπουλος(10.1π.) είναι οι πρώτοι σκόρερ. Επί της ουσίας ο Άρης δεν παίρνει το επίπεδο βοηθειών που θα περίμενε από τους Αμερικανούς. Υπό την έννοια ότι ο Κιθ Μπένσον σκοράρει σχεδόν τους μισούς πόντους(6.3π.) σε σχέση με τους αριθμούς του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ενώ ο Κάιλ Ουίβερ με εξαίρεση τον αγώνα του πρώτου γύρου με τη Ζιέλονα Γκόρα(σ. σ. σημείωσε 16 πόντους), κινείται σε χαμηλά επίπεδα με 5.6 πόντους ανά αγώνα.

Εν τέλει, για τον Άρη είναι απαραίτητο να κάνει τουλάχιστον δύο νίκες μακριά από το Nick Galis Hall ούτως ώστε να διατηρήσει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. Αν απόψε(19:30) κερδίσει τη Ζιέλονα Γκόρα ουσιαστικά θα βγάλει από τους Πολωνούς από το παιχνίδι. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη θέση του.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα