Τέλεκομ Μπον: Μία ομάδα με δύο πρόσωπα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τέλεκομ Μπον: Μία ομάδα με δύο πρόσωπα

bet365

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Τέλεκομ Μπον για την 4η αγωνιστική του BCL και το gazzetta.gr σκιαγραφεί τη γερμανική ομάδα και εξηγεί γιατί χαρακτηρίζεται από αγωνιστική ανισορροπία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Για αδρεναλίνη στα κόκκινα, παίξε νόμιμα live στοίχημα με ειδική προσφορά* (21+)

Στο Nick Galis Hall θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί (μπασκετικά) κόσμοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την άνοιξη του 1996, όταν ο Άρης κατακτούσε το Κύπελλο Κόρατς στην Προύσα, η Τέλεκομ Μπον αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού Πρωταθλήματος σ’ ένα γήπεδο 700 θέσεων. Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η Τέλεκομ Μπον άφησε πίσω της τα πρώτα χρόνια της (μόλις) 25ετούς ιστορίας της και εγκαταστάθηκε στο γκρουπ των ισχυρών του γερμανικού μπάσκετ. Αυτό πιστοποιείται από το γεγονός ότι, εννιά φορές στα τελευταία 17 χρόνια αγωνίστηκε στο final four του γερμανικού Πρωταθλήματος και πέντε φορές στον τελικό δίχως όμως να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι στην τελευταία 20ετία μετρά 17 συμμετοχές σε διεθνή διασυλλογική διοργάνωση.

Σήμερα, η Τέλεκομ Μπον δεν συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη Γερμανία. Ασχέτως του ότι η μέχρι στιγμής πορεία της χαρακτηρίζεται ικανοποιητική με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες. Εδώ εντοπίζεται εξάλλου και το κύριο χαρακτηριστικό της. Στη Γερμανία πάει καλά, στο BCL όμως δεν έχει πετύχει νίκη σε σημείο να χαρακτηρίζεται ως η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου. Αυτή η αγωνιστική ανισορροπία παρατηρείται και σε επίπεδο πρωταγωνιστών. Στο BCL ο Μάλκολμ Χιλ σκοράρει 25 πόντους ανά αγώνα, ενώ στο γερμανικό Πρωτάθλημα περιορίζεται στους 8.5. Εκεί βέβαια οι πόντοι μοιράζονται.

Στο BCL η Τέλεκομ Μπον είναι υποχρεωμένη να πάρει κάτι από αυτά που έχασε μέσα στην έδρα της. Υπό την έννοια ότι οι εντός έδρας ήττες από Νίμπουρκ και Οστάνδη έχουν ψαλιδίσει τις πιθανότητες πρόκρισής της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ της, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι λείπουν οι Γερμανοί παίκτες. Έξι Αμερικάνοι, ένας Κουβανός κι ένας Μαυροβούνιος. Οι… ντόπιοι έχουν πολύ περιορισμένο αγωνιστικό ρόλο και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόλις δύο (σ. σ. Μπρούνινγκ, Γιασίνσκι) έχουν συμμετοχή στο rotation του Πρέντραγκ Κρούνιτς.

Συνολικά, η Τέλεκομ Μπον συνηθίζει να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού, βασίζεται στην ικανότητά της στο transition game όπου επί τούτου το βασικό μέρος των ευθυνών επωμίζονται οι Αμερικανοί (σ. σ. Χιλ, Κάρι, ΝτιΛέο, Παρκς) αλλά και σε παιχνίδι με πολλές κατοχές. Στην άμυνα είναι ευάλωτη καθώς στη Γερμανία δέχεται περί των 75 πόντων κατά μέσο όρο. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της είναι ότι ο Πρέντραγκ Κρούνιτς συνηθίζει τα χαμηλά σχήματα καθώς ούτως ή άλλως η ομάδα του δεν διαθέτει πολλά βαριά κορμιά. Ο Αμερικανός Τζούλιαν Γκαμπλ και ο Μαυροβούνιος Νεμάνια Ντζούριτς είναι σημεία αναφοράς στην επιθετική συμπεριφορά της Τέλεκομ Μπον. Ο πρώτος είναι παίκτης ρακέτας σε αντίθεση με τον δεύτερο που παίζει και με πρόσωπο στο καλάθι.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα