Ηρακλής - Άρης 82-66: Απόλαυση ο Γηραιός, «τραγωδία» οι κίτρινοι! (vid)

Ηρακλής - Άρης 82-66: Απόλαυση ο Γηραιός, «τραγωδία» οι κίτρινοι! (vid)

bet365

Στο Ιβανώφειο δεν έγινε κανένα ντέρμπι καθώς ο Ηρακλής ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και κέρδισε εύκολα τον Άρη με 82-66, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών έπειτα και από αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κυανόλευκοι» βασίστηκαν στην αθλητικότητά τους, ενώ ο Άρης (δίχως τον Λευτέρη Μποχωρίδη) ήταν… άλλη ομάδα σε σχέση με την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Ηρακλής δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και κυρίως, δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο στον αγώνα που να έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη ο Άρης.

Ο Ηρακλής είχε ένταση στο παιχνίδι του από το πρώτο δεκάλεπτο, τούτο συνέβαλε στον έλεγχο του ρυθμού αλλά και του σκορ, καθώς προηγήθηκε με 9-2 έπειτα από δύο αγωνιστικά λεπτά. Η αρχική σκέψη του Άρη στην επίθεση ήταν να μεταφέρει το παιχνίδι στη ρακέτα, σε πολλές περιπτώσεις όμως δεν είχε λογική στις κινήσεις του και προφανώς δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα σουτ για τον κλασικό σουτέρ του (σ. σ. Γκετσεβίτσιους). Με κορυφαίο τον Γκάρετ, ο Ηρακλής ήλεγξε και τα ριμπάουντ μέσα από τα πέντε επιθετικά που μάζεψε, εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου και προηγήθηκε με 18-8 μετά το πρώτο εξάλεπτο. Εκεί Φλιώνης και Μόρις κράτησαν τον Άρη και η περίοδος έκλεισε με σκορ 22-15.

Οι δύο ομάδες απέδωσαν κακό μπάσκετ στο δεύτερο δεκάλεπτο, ειδικά ο Άρης μετά τα πρώτα τρία λεπτά επιδόθηκε σ’ ένα ρεσιτάλ λαθών και αψυχολόγητων επιθέσεων. Ο Ηρακλής είχε καλύτερη λειτουργία, δεν έβαλε αρκετά ελεύθερα σουτ αλλά διατήρησε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 33-23 μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα τελευταία 6’17’’ του πρώτου μέρους, ο Άρης σημείωσε μόλις δύο πόντους! Το ημίχρονο έκλεισε με 37-25 καθώς ο Ηρακλής παρέμεινε πολύ άστοχος στο μακρινό σουτ (3/16) σε αντίθεση με το 61% στα σουτ δύο πόντων.

Ο Ηρακλής είχε το μακρινό σουτ στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου, προσπάθησε να «τελειώσει» το παιχνίδι. Αρχικά τον σταμάτησε ο Τζόρτζε Γκάγκιτς με τους διαδοχικούς πόντους του (50-39, 25’), αλλά η εκτόξευση της διαφοράς στο +16 (55-39) ήταν αναπόφευκτη βάσει του τρόπου που έπαιζαν οι δύο ομάδες. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 64-47.

Ο Άρης δεν βρήκε δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Μόρις μείωσε σε 71-57 στα μισά της τελευταίας περιόδου, εκεί επικράτησε ένταση στο παιχνίδι καθώς οι διαιτητές λανθασμένα μέτρησαν ένα εκπρόθεσμο σουτ τριών πόντων του Ηρακλή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σούλη Μαρκόπουλου. Επί της ουσίας, δεν άλλαξε κάτι καθώς ο Ηρακλής διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής είναι καλύτερη ομάδα, έχει χημεία και πάτησε πάνω στην αθλητικότητά του, κάτι δηλαδή που δεν διαθέτει ο Άρης.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Συνήθως έχει ρόλο χαμάλη, αυτή τη φορά όμως ο Γκάρετ ήταν πρωταγωνιστής. Χάνλαν και Σούλερ έδωσαν πόντους και άμυνα στην ομάδα τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λένζελ Σμιθ δούλεψε πολύ για τους συμπαίκτες του, τελείωσε και τις επιθέσεις που πήρε.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ηρακλής πήρε ελάχιστα πράγματα από τους Έλληνες πλην του Κακαρούδη. Για τον Άρη, Τάλτον, Μιλόσεβιτς ήταν σε άλλο γήπεδο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η αθλητικότητα του Ηρακλή και το γεγονός ότι κυριάρχησε στις προσωπικές μονομαχίες.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ηρακλής έχασε πολλά ελεύθερα σουτ και βολές. Ο Άρης έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα δίχως λογική. Καμία δημιουργία για τους σουτέρ και δίχως τον Λευτέρη Μποχωρίδη δεν φάνηκε ούτε ο Ντραγκίτσεβιτς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική συνεργασία Χάνλαν-Γκάρετ στο transition παιχνίδι του Ηρακλή στο δεύτερο δεκάλεπτο και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου!

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-25, 64-47, 82-66.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα