Καραμπέρης: «Κάναμε μαγικά για να υπάρχει μπασκετικός ΠΑΟΚ»

Καραμπέρης: «Κάναμε μαγικά για να υπάρχει μπασκετικός ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Καραμπέρης: «Κάναμε μαγικά για να υπάρχει μπασκετικός ΠΑΟΚ»

bet365

Η απολογιστική συνέντευξη Τύπου της διοικούσας επιτροπής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κατέδειξε και τις δύσκολες ώρες που πέρασε η ομάδα μπάσκετ το περασμένο καλοκαίρι.

Εκ μέρους της απερχόμενης αλλά και τωρινής διοίκησης τοποθετήθηκε ο Χρήστος Καραμπέρης ο οποίος σκιαγράφησε την κατάσταση. «Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα κι έπρεπε να βρούμε λύσεις στο οικονομικό. Ενημερωθήκαμε για τις συμβάσεις που υπάρχουν, για τα οικονομικά δεδομένα της μπουτίκ τα τελευταία δύο χρόνια, έγινε έλεγχος στους χορηγούς της ΚΑΕ, τα έσοδα και τα διαρκείας από πέρσι, αλλά και το τι θα γίνει φέτος. Είδαμε τις απαιτήσεις της ΚΑΕ για τη νέα σεζόν αλλά και για την καθημερινότητα. Ενημερώσαμε και τη συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων και ζητήσαμε τη βοήθειά τους. Επίσης, θα έχουμε ενημέρωση για τα πεπραγμένα και στο ζήτημα των ακαδημιών από τον Νίκο Σταυρόπουλο».

Αναφέρθηκε μάλιστα στην προοπτική (μελλοντικής) μετακόμισης και της μπασκετικής ομάδας του ΠΟΑΚ στο PAOK TV. «Υπάρχει επαφή σε αρχικό στάδιο γιατί μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Μακάρι να πετύχει και να μπουν όλα τα αθλήματα του ΠΑΟΚ σε αυτό. Φέτος τελειώνει η σύμβαση με την ΕΡΤ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και με σκοπό έναν αυτόνομο ΠΑΟΚ».

Είπε ξεκάθαρα μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να καταστρωθεί μακροχρόνιο πλάνο και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό. «Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Μέχρι τις 19 Αυγούστου δεν είχαμε ομάδα. Έγιναν συναντήσεις με όλους τους ανθρώπους της ευρύτερης οικογένειας του ΠΑΟΚ, συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό από τις χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας. Με αυτά τα χρήματα εξασφαλίσαμε φορολογική ενημερότητα, ταυτόχρονα πληρώσαμε νυν και παλιούς παίκτες κι έτσι αποφύγαμε τα ban. Επιστρέψαμε στην κανονικότητα και στην κυριολεξία, έγιναν μαγικά για να υπάρχει σήμερα μπασκετικός ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η κατάσταση θα παραμένει δύσκολη όσο δεν υπάρχει ιδιοκτήτης. Αγωνιστικά, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όλους του Έλληνες παίκτες. Έναν παίκτη (σ. σ. Χρυσικόπουλος) αναγκαστήκαμε να τον πουλήσουμε. Του προσφέραμε όλες τις εγγυήσεις για να μείνει και να εξασφαλιστεί και ο ίδιος, αλλά ήθελε να φύγει. Κανείς δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ χαρίζοντας!»

Συμφωνία με Χατζηνικόλα

Εντός της ημέρας, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα κοινοποιήσει τη συμφωνία με τον Γιάννη Χατζηνικόλα. Ο 24χρονος γκαρντ πήρε μέρος στην προετοιμασία του Δικεφάλου, ικανοποίησε με την παρουσία του το τεχνικό επιτελείο κι έτσι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα