Γουλιέλμος: «ΑΜΚ και άμεσο "σπάσιμο" των bans»!

Γουλιέλμος: «ΑΜΚ και άμεσο "σπάσιμο" των bans»!

Gazzetta team
Γουλιέλμος: «ΑΜΚ και άμεσο "σπάσιμο" των bans»!

bet365

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος μίλησε για όλα όσα απασχολούν τον Άρη στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο «Nick Galis Hall», στην οποία παρόντες ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης. Ban, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκκρεμότητες, μεταγραφές και το γήπεδο «έπεσαν» στην κουβέντα.

Αρχικά, ο μεγαλομέτοχος του Άρη είπε: «Στόχος μας είναι να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο η ΚΑΕ. Για αυτό είμαστε εδώ. Πληρώθηκαν πολλά φέτος. Υπήρξε ρεκόρ εσόδων, επέστρεψαν οι χορηγίες. Για πολλά χρόνια η ομάδα δεν είχε χορηγίες. Μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές. Με σκληρή δουλειά, τάξη, πολύ αγώνα, τσιγκουνιά. Από μηδέν έως δύο μηνιάτικα χρωστάμε σε παίκτες (της φετινής ομάδας)».

Για το απαγορευτικό μεταγραφών σχολίασε: «Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban, γι΄αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το "σπάσουμε". Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλω πρώτος εγώ να το "σπάσω". Μέχρι το Νοέμβριο ψάχναμε χορηγούς, οι συνθήκες δεν μας βοηθούν με όσα γίνονται στο πρωτάθλημα».

Πρόσθεσε επίσης πως: «Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας παρόλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.500 ευρώ κάθε μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση Πρωτοδικείου που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του Άρη. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια. Ο Άρης έχει την υποχρέωση να βρει τον δρόμο του».

Για την στάση του ίδιου και το θέμα ότι λένε είναι «μπροστινός», τόνισε: «Δε θέλω να πω ότι όλα τα έκανα σωστά, με αυτά τα έξοδα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του Αρειανού. Με προσβάλουν όσα έχω ακούσει από πολλούς. Με έχουν πει "μπροστινό", αλλά οι μετοχές γράφουν το όνομα μου. Με αυτή τη βλακεία πυροβολούμε τα πόδια της ομάδας. Πότε δεν έχω δεχτεί τέτοιους χαρακτηρισμούς στη ζωή μου. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω δηλώσει πως όποιος θέλει να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο, είτε διαφήμιση, χορηγία εγώ είμαι εδώ. Με όποιον μιλάω όλοι παραδέχονται πόσο τεράστιο brand name είναι ο Άρης και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαλύσουμε. Κλήθηκα να κάνω μία συνάντηση για να πάω τα δημόσια έγγραφα της μεταβίβασης των μετοχών, να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω προσπαθήσει να προσεγγίσω οποιονδήποτε ήταν σε μία θέση επίσημη στον Άρη. Δήλωσα κατ’ ιδίαν σε όλους και στα Μέσα ότι όποιος θέλει να συμμετάσχει με αύξηση μ.κ. ή χορηγία, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ότι είμαι εδώ».

Για το θέμα του Παλέ υποστήριξε: «Το 2017 η διοίκηση της ΚΑΕ με την απαραίτητη συμμετοχή του Α.Σ., είχε υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής παραχώρησης του Παλέ με το οποίο ο Άρης θα πληρώνει 180.000 ευρώ το χρόνο. Όλα αυτά ήταν απλήρωτα. Έρχεται το καλοκαίρι του 2018 και φτάνει η ώρα να πάρουμε την άδεια συμμετοχής, με την προϋπόθεση να έχουμε την επιβεβαίωση του γηπέδου. Μας είπαν ή μας εκχωρείς τα τηλεοπτικά σου ή δε σου δίνουμε το χαρτί. Μαλώσαμε, αλλά μου έλεγαν ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την οποία μου χρωστάς 360.000 ευρώ, άρα δεν υπογράφω. Τότε ήμασταν σε αδιέξοδο και μετά από πίεση του τότε υφυπουργού και των ΕΑΚ, εκχωρήσαμε τα τηλεοπτικά για φέτος και για του χρόνου. Γι’ αυτό δεν πήραμε φέτος τηλεοπτικά. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που πληρώνει αντάλλαγμα για το γήπεδό της και το 15% στα εισιτήρια».

Σε πρόταση του Γιάννη Ψηφίδη αποκρίθηκε: «Ο κ. Ψηφίδης μου είπε να δώσω τις μετοχές για να βρούμε κάποιον εμείς (ο ΑΣ) και να συνεχίσει η ΚΑΕ. Δε θα επιτρέψω πότε να επιστρέψει ο Άρης στην κατάσταση που παρέλαβα. Η ΚΑΕ δεν διοικείται με εξυπνάδα, αλλά με λεφτά. Να μου πει ο ο κ. Ψηφίδης ποια είναι η πρόταση να διοικήσει την ΚΑΕ. Όσοι πιστεύουν ότι θέλουν να διοικήσουν με… ρεφενέ δεν μπορούν σοβαρά να το υποστηρίξουν. Έχω δώσει τη ζωή μου για τον Άρη. Βάζω και δεν παίρνω. Έχοντας περάσει όλο αυτό, δε θα ξανασυμμετάσχω σε καμιά προσπάθεια επαναφοράς του Άρη στην πρότερη κατάσταση. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν με τα δικά μου λεφτά, αυτά είναι αστειότητες, είτε με ρεφενέ, δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρά υπόψιν μου αυτά».

Για την παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας συμπλήρωσε: «Μετά από επιλογές, τις οποίες τιμώ, έδωσαν την ψυχή τους στον Άρη, αποφάσισα να βρω έναν προπονητή τον οποίο να εμπιστεύομαι τόσο, ώστε να μη χρειάζεται να τον πολυελέγχω. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν άλλοι άριστοι προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο Άρης χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο Άρης, δε θα επιστρέψει σε αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δε θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με 8 ban, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δε θα ξαναφτάσει, όσο μπορώ να το επηρεάσω, να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη. Αυτή η τρίτη χρονιά θα είναι καλύτερη. Δε θα υποσχεθώ ότι η ομάδα θα τερματίσει δεύτερη η τρίτη. Υπάρχουν ομάδες που ξεκινούν από πολύ χειρότερη αφετηρία».

Επεσήμανε ακόμη ότι: «Ο Άρης είναι κάτι το διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Κάνεις δεν μας χρωστάει τίποτα και το ξέρω καλύτερα εγώ πρώτος από όλους. Η (διοικητική) ομάδα που φτιάξαμε προσδίδει κύρος. Φτιάξαμε ένα νέο συμβούλιο. Σκοπός μας είναι να τους τιμήσουμε. Είναι άνθρωποι της επιστήμης, της παιδείας, της επιχειρήματικοτητας. Άκουσα ότι χρειάζονταν άνθρωποι του μπάσκετ, αθλητές. Έχουμε τον πρόεδρο μας από τους πιο γνωστούς στο ελληνικό μπάσκετ».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μου κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του Άρη να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5,5 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις. Είναι ένα τρελό ποσό. Με υπομονή, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ο Άρης έχει την υποχρέωση να βρει το δρόμο του. Όλοι μας είμαστε και πρέπει να είμαστε ευγνόμωνες σε ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα. Ο Άρης πάντα θα είναι το κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Μέχρι να εμφανιστώ στον Άρη ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δε με είχαν αμκφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές του υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα».

Για την παρουσία του κόσμου σχολίασε: «Θα ήταν καλύτερο να είμαστε περισσότεροι. Θα ήθελα να είναι γεμάτο το Παλέ. Όμως είναι ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου. Πέρα από αυτά που έχω ακούσει, βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι η αξιοπρέπεια και η αλήθεια πάντα κερδίζουν. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απ’ αυτά, αλλά μόνο από κάποιες ομαδούλες που κάνουν μεταξύ τους. Εγώ λέω ότι σε όλη μου τη ζωή εφάρμοζα την αρχή ότι αν δεν προσφέρεις, δε δικαιούσαι να μιλάς και να ζητάς. Οι δωρεάν κριτές μας τελείωσαν. Όποιοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, ας έρθουν”, ενώ υπογράμμισε: “Συμφωνία με το μπάσκετ με αμαξίδιο για να τους βοηθάμε. Τη φετινή χρονιά όσοι έχουν κινητικά προβλήματα θα μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι περιορισμένες. Η ΚΑΕ ανακοινώνει ότι με τη φετινή αγορά των διαρκείας, καθιερώνεται το μέτρο της κάρτας φιλάθλου με κόστος 10 ευρώ».

Έπειτα, προανήγγειλε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διαρκείας, για να καλυφθεί το ban: «Από αύριο βγαίνουν τα διαρκείας για την νέα σεζόν. Να κλείσουμε τις τρύπες μας, να "σπάσουμε" άμεσα το ban και να το αποπληρώσουμε. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στη βδομάδα. Να βοηθήσει όποιος μπορεί και θέλει οικονομικά. Δεσμεύομαι πως όποιος βάλει, θα πάνε αυτά τα λεφτά στα bans, για την πρόωρη εξαγορά του υπόλοιπου ποσού για τα bans. Όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές».

Για τις παλιές οφειλές είπε: «Δεν πιστεύω στις απότομες βελτιώσεις. είμαι άνθρωπος της μεθοδικότητας. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο Άρης Αυτοκράτορας είναι να… ξιθούμε μόνοι μας. Πολυμετοχικότητα, οικογένεια, να αγαπηθούμε όλοι μαζί. Σήμερα από τα 5,5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που γίνονται και λέγονται. Υπάρχουν πολλά σ’ αυτούς τους 18 μήνες που δε λέγονται για το καλό της ομάδας».

Για την προετοιμασία και τις μεταγραφές ανέφερε: «Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο Άρης θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Ο προπονητής μας διαλέγει παίκτες, αλλά δε δίνουμε δημοσιότητα. Μιλάμε με παίκτες καθημερινά, κάνουμε διαπραγμάτευση για τα μπαν καθημερινά».

Για το γήπεδο κατέληξε: «Πρέπει να γίνει η παραχώρηση στον ΑΣ και από εκεί στην ΚΑΕ. Έχω κάνει πολλές συναντήσεις με τον Βασιλειάδη, πρώην υπουργό. Είχε πει για 40 χρόνια (+40) θα γινόταν παραχώρηση του Παλέ στον Άρη μαζί με κυλικείο και χώρους. Μόνο το υπόγειο θα το είχε ο ΑΣ και το υπόλοιπο στην ΚΑΕ. Συμφωνήσαμε με Βασιλειάδη και είπαμε δε θα μεταφέρουμε τίποτα σε τρίτους. Και μαθαίνω μετά ότι ο Βασιλειάδης έχει καλέσει τον ΑΣ για την παραχώρηση. Είχαμε μια διαφωνία τον ΑΣ και μετά πάγωσε το θέμα. Ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε ότι θα το προχωρήσουμε. Είπε ότι μέχρι 6 Ιουλίου μπορώ να υπογράψω. Τον πήρα πάρα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα. Δέκα μέρες πριν τις εκλογές με κάλεσαν και μου είπαν δε θα προχωρήσει. Είναι τεράστια αδικία αυτό που γίνεται στον Άρη με το γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα