«Καίγεται» για να παρουσιάσει πλάνο

«Καίγεται» για να παρουσιάσει πλάνο

«Καίγεται» για να παρουσιάσει πλάνο

bet365

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος προσπαθεί να δρομολογήσει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι θέλει να παρουσιαστεί με συγκεκριμένο πλάνο στην έκτακτη γενική συνέλευση της 8ης Ιουλίου.

Από τους… χαλαρούς ρυθμούς των προηγούμενων εβδομάδων, στους αντίστοιχους έντονους των τελευταίων ωρών. Είναι προφανές ότι η πίεση που ασκείται από το περιβάλλον του Άρη (και με την προκήρυξη έκτακτης γ. σ.) οδήγησε τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ στη λήψη αποφάσεων αλλά και σε δράση. Τώρα, αν επικρατούν οι συνθήκες για την εφαρμογή του σχεδίου που έχει κατά νου, αυτό είναι άλλο ζήτημα συζήτησης. Ποιο είναι αυτό;

Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Γουλιέλμος επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των ξένων παικτών της περσινής ομάδας. Σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει την άρση του ban (τονίζοντας ότι αυτή είναι η προτεραιότητά του) και ουσιαστικά ενημέρωσε ότι οι παίκτες δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν. Ως εκ τούτου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις λύσεις των συμβολαίων καθώς άπαντες έχουν σύμβαση και για την επόμενη χρονιά και μάλιστα με αύξηση αποδοχών της τάξεως του 20%!

Αν ο ιδιοκτήτης είχε τη δυνατότητα καταβολής τόσο των δύο μηνών που οφείλονται όσο και των ποσών που απαιτούνται για τη λύση των συμβολαίων, δεν θα γινόταν η παραμικρή επαφή. Επειδή όμως λεφτά δεν υπάρχουν, ζήτησε διακανονισμό της οφειλής και ταυτόχρονα μη ενεργοποίηση του δεύτερου έτους των συμβολαίων. Οι προτάσεις του συνάντησαν άρνηση. Γνωρίζει επίσης ότι οι παίκτες σκοπεύουν να αποταθούν στη FIBA. Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα συμπεριληφθούν και τα ποσά της επόμενης χρονιάς κι εκεί η κατάσταση θα δυσκολέψει. Εν τέλει, ο Άρης έχει τέσσερις ημέρες στη διάθεσή του για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο και είναι προφανές ότι χρειάζεται ρευστό. Τα kick out των συμβολαίων κυμαίνονται από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.

Πάμε στην άρση του ban. Αυτή θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Το αρνητικό για τον Άρη είναι ότι μεσολάβησε σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που επικοινώνησε με τους πιστωτές. Συν τοις άλλοις, αν ο κ. Γουλιέλμος επιμείνει στις προτάσεις που είχε καταθέσει τον Ιούνιου του 2018, δεν θα βρει ανταπόκριση. Αυτό σημαίνει ότι εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο η απομάκρυνση των ξένων της περσινής χρονιάς με την ταυτόχρονη αμφιβολία για την άρση της ποινής απαγόρευσης. Κι αυτό το ρίσκο, μπορεί να εξελιχθεί σε… αυτοκτονία. Γιατί αν δεν επιτευχθεί η άρση του ban, οι επιλογές θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Εκτός κι αν επικρατεί η αίσθηση ότι θα υπάρξει η δυνατότητα προσέγγισης παικτών όπως οι Τζαμάλ Νίξον, Ντορόν Λαμπ, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Τόνι Μέιερ, Λάνγκστον Χολ, Οκτάβιους Έλις, Αντουέιν Ουίγκινς. Ωστόσο, με προϋπολογισμό περί του μισού εκατομμυρίου ευρώ, αυτό μοιάζει αδύνατο.

Το ζήτημα του προπονητή έπεται των παραπάνω. Ο Άρης Λυκογιάννης είναι η βασική επιλογή, αλλά ο Έλληνας τεχνικός το ξεκαθάρισε… σε κάθε γλώσσα. Με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης. Το ίδιο ισχύει και γι’ άλλους που βρίσκονται στο μυαλό του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ.

Καταλήγοντας, η προσπάθεια που φαίνεται ότι κάνει ο Δημήτρης Γουλιέλμος με σκοπό να παρουσιαστεί με σχέδιο στην έκτακτη γενική συνέλευση, θα εξαρτηθεί από την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας. Γι’ αρχή, ο Αρης χρειάζεται ένα ποσό της τάξεως (τουλάχιστον) των 300.000 ευρώ. Για να εξοφλήσει τους ξένους και ταυτόχρονα να λύσει το ban. Σήμερα (27/6) υπήρχαν οι 18.000 ευρώ οι οποίες καταβλήθηκαν για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των δόσεων του άρθρου 99.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα