Γιατί καθυστερεί η σύμβαση παραχώρησης του Παλέ

Γιατί καθυστερεί η σύμβαση παραχώρησης του Παλέ

Γιατί καθυστερεί η σύμβαση παραχώρησης του Παλέ

bet365

Η διαφωνία μεταξύ ΑΣ και ΚΑΕ επί του μεταξύ τους ιδιωτικού συμφωνητικού για την παραχώρηση του Παλέ ντε Σπορ σε συνδυασμό με συγκεκριμένες δεύτερες σκέψεις, είναι οι δύο λόγοι που καθυστερούν την υπόθεση.

Οι συζητήσεις μεταξύ Άρη και Πολιτείας για την μακροχρόνια παραχώρηση του Παλέ ντε Σπορ χρονολογούνται εδώ και τουλάχιστον εννιά μήνες. Από τη μία πλευρά, η Πολιτεία κατέστρωσε σχέδιο απεμπλοκής της από τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των αθλητικών χώρων που υπάγονται στην Γ.Γ.Α. και από την άλλη πλευρά, η ΚΑΕ Άρης κίνησε τις διαδικασίες ούτως ώστε να πάψει να είναι «φιλοξενούμενη» στο σπίτι της.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσα από φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν από την ίδια την Πολιτεία αλλά και τοποθετήσεις Κυβερνητικών στελεχών, σημειώθηκε ότι το ζήτημα ήταν στην τελική έκβασή του. Μετά από περίπου 3½ μήνες, δείχνει στάσιμο. Η διαφωνία μεταξύ ΑΣ και ΚΑΕ (σ. σ. η παραχώρηση μπορεί να γίνει μόνο σε μη κερδοσκοπικό σωματείο, γι’ αυτό εμπλέκεται ο ΑΣ) ως προς τους όρους παραχώρησης του γηπέδου από τον ερασιτέχνη στην ΚΑΕ, είναι δεδομένη και παρά τις όποιες συζητήσεις έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί σημείο επαφής.

Η ΚΑΕ επιδίωξε την δρομολόγηση εξελίξεων για την συντομότερη δυνατή παραχώρηση του γηπέδου, εκτιμώντας ότι το Παλέ ντε Σπορ μπορεί να εξελιχθεί σε πηγή δημιουργίας εσόδων μέσα από την εκμετάλλευση των χώρων του γηπέδου, της πρόσοψης, της περιμέτρου ενώ τέθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο μετονομασίας του γηπέδου στο πλαίσιο ενδεχόμενης συμφωνίας με χορηγό εταιρία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να παρομοιαστεί με… παλάτι στην άμμο.

Η υπόθεση απόκτησης του Παλέ ντε Σπορ απασχόλησε και παλιότερες διοικήσεις της ΚΑΕ. Η πιο σοβαρή και ουσιαστική προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για να εκτιμηθεί κατά πόσο συμφέρει οικονομικά την ΚΑΕ να επωμισθεί τα έξοδα λειτουργίας του γηπέδου, έγινε πριν από περίπου 9-10 χρόνια.

Τότε έγινε οικονομοτεχνική μελέτη, εκτιμήθηκε το ποσό που απαιτείται (άνω των 400.000 ευρώ) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων αλλά και των μισθών του υπαλληλικού προσωπικού. Η πρώτη διαπίστωση ήταν ότι για να εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε την πρόσοψη του Αλεξανδρείου και γενικώς για να αποκτήσει το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης της περιμέτρου του γηπέδου θα πρέπει να εξασφαλίσει άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στην οποία υπάγεται το Αλεξάνδρειο ως διατηρητέο κτίριο που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ίδιο ισχύει και για την εκμετάλλευση οποιοδήποτε χώρου του γηπέδου. Η δε Γ.Γ.Α νομιμοποιείται να παραχωρήσει την αθλητική εκμετάλλευση και τίποτε περισσότερο.

Η ΚΑΕ Άρης έχει πλέον γνώση των παραπάνω, λογαριάζοντας επίσης τους οικονομικούς όρους της παραχώρησης του Παλέ ντε Σπορ, κάνει δεύτερες σκέψεις. Γιατί πέρα από το ηθικό κομμάτι της παραχώρησης του γηπέδου, πλέον καλλιεργείται η αίσθηση ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μαύρη τρύπα για την εταιρία η οποία ούτως ή άλλως έχει πλήθος υποχρεώσεων.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα