Ήφαιστος - Άρης 73-64

Ήφαιστος - Άρης 73-64

bet365

Ο Ήφαιστος επικράτησε του Άρη με 73-64 και σφράγισε την 7η θέση στην κανονική διάρκεια της Basketleague. Εξαιρετικό παιχνίδι για τους Φρεϊμάνις, Έβανς για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου σε μια ακόμη γιορτή για το νησί της Λήμνου.

Ο Ήφαιστος ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Με διαδοχικά κλεψίματα, καλάθια στο transition game και τους Γκότσερ, Έβανς να δίνουν λύσεις, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-2 στα μισά της πρώτης περιόδου. Εκεί, ο Άρης άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του στο παρκέ, βρήκε λύσεις έξω από τα 6.75, πήρε πολλά από τον Λάκι Τζόουνς και μείωσε σε 18-12 στο τέλος της περιόδου. Κυρίως όμως, οι «κίτρινοι» σταμάτησαν να κάνουν λάθη.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη παρουσιάστηκε καλύτερη στις αρχές της δεύτερης περιόδου, για την ακρίβεια ξεκίνησαν με 0-7 σερί (18-19, 12’). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα να πάρουν πόντους από τη γραμμή των βολών και ο Άρης ήταν αποτελεσματικός στα δίποντα (9/15). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 31-30.

Ο Φρεϊμάνις έκανε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο για τον Ήφαιστο Λήμνου, διάστημα κατά το οποίο ο Άρης δεν είχε λύσεις κι έκανε πέντε λάθη. Έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 46-40 (26’) αλλά και με 50-40, δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 52-44.

Ο Άρης έκανε απόπειρα επιστροφής στο παιχνίδι (54-49, 32:30) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά η αποτελεσματικότητά του Φρεϊμάνις κράτησε τις… αποστάσεις για τον Ήφαιστο (60-49, 34’). Ο Άρης έδειξε αντίδραση, πίεσε περισσότερο στην άμυνα και μείωσε σε 63-57, τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά προσπάθησε ανεπιτυχώς να ισορροπήσει την κατάσταση με διαδοχικά σουτ τριών πόντων. Ο Ήφαιστος έβγαλε διαδοχικές άμυνες και με τρίποντο του Δημήτρη Σταμάτη (70-59, 39’), σφράγισε τη νίκη του

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ήφαιστος πλεονεκτεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, κυρίως όμως έβγαλε τις άμυνες που έπρεπε στο τέλος, βρήκε και 2-3 μεγάλα σουτ με τους Φρεϊμάνις, Σταμάτη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φρεϊμάνις και Έβανς ήταν η βάση του Ήφαιστου για τη νίκη καθώς κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκότσερ έδωσε άμυνες, κλέψιμο και 16 πόντους στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπρέιζελτον έδωσε τελικές πάσες αλλά ήταν πολύ άστοχος στις προσπάθειές του. Ο Μαϊκάλ Κάιζερ επίσης δεν έδωσε λύσεις.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα 14 επιθετικά ριμπάουντ του Ήφαιστου Λήμνου και η δυνατότητα επιπλέον επιθέσεων, σε συνδυασμό με τα 11 κλεψίματα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ήφαιστος ήταν απελπιστικός στα σουτ δύο πόντων, ενώ ο Άρης επέστρεψε στην κακή συνήθεια των πολλών λαθών.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκάρι ΜακΓκι μετά από πάσα του Μπελ στο δεύτερο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 31-30, 52-44, 73-64

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα