Καστρίτης: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο πνευματικό κομμάτι»

Gazzetta team
Καστρίτης: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο πνευματικό κομμάτι»

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης ζήτησε συγνώμη για την εμφάνιση και την ήττα του Άρη από τον Κολοσσό Ρόδου και στάθηκε στη κακή πνευματική διαχείριση του αγώνα στα τελευταία 15 λεπτά.

Ο προπονητής του Άρη είπε αρχικά ότι… «το είχαν δηλώσει νωρίτερα, ότι έρχονται για να κερδίσουν και να καταθέσουν καρδιά και ψυχή κι αυτό έκαναν. Δεν θέλω να σταθώ στα πολλά προβλήματα που είχαμε στη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν δώσαμε το 100%. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεχθήκαμε περίπου 50 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν θέλω να μιλήσω για τακτική, αλλά θέλω να πω ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα το ξέρουμε, το γνωρίζουμε και δεν πρέπει να βγάζουμε από το μυαλό μας ότι είναι δύσκολο. Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία και όλες οι ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές θα δίνουν και την ψυχή τους. Αν δεν αντιμετωπίσουμε έτσι την κάθε κατοχή, τότε θα έχουμε κι άλλα άσχημα αποτελέσματα. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους παίκτες μας, καταθέτουν την ψυχή τους, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Πρέπει να επανέλθουμε στην ταυτότητα που είχαμε πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος για να τελειώσουμε έτσι όπως αρμόζει και στην ιστορία της ομάδας. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο μας για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα και δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψουμε σε καλύτεροι».

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να δοκιμάσει άλλα σχήματα στους ψηλούς δίχως τους ΜακΓκι, Κάιζερ, είπε: «Μπορούμε να συζητήσουμε πολλά, θεωρώ όμως ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε στο πνευματικό κομμάτι, στο πώς προσέγγισαν το παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Κολοσσός παίζει χωρίς Γεωργάκη, Μαυροειδή. Ξέραμε ότι είναι ομάδα η οποία σουτάρει τρίποντα κα παίζει πολύ ένας εναντίον ενός, δίχως λόου ποστ παιχνίδι. Εμείς αυτό το αντιμετωπίσαμε με αλλαγές. ΜακΓκι και Κάιζερ μπορούν να μαρκάρουν κοντούς, δεν θεωρώ ότι πήραμε ρίσκο. Πολλοί πόντοι του Κολοσσού ήρθαν από διεισδύσεις και άμυνα των κοντών μας. Το πλάνο μας ήταν να παίξουμε με τους ψηλούς. Δεν δούλεψε αλλά επαναλαμβάνω ότι ξεκάθαρα σήμερα ήταν θέμα πνευματικής προσέγγισης και περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα».

Σε ερώτηση για τους τραυματίες, είπε… «δεν είναι δικαιολογία. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα των τραυματισμών, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να είναι όλοι οι παίκτες στο παρκέ κάθε μέρα. Ελπίζω σύντομα να είμαστε όλοι υγιείς. Αδικήσαμε τον εαυτό μας και την προσπάθειά μας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα