Γουλιέλμος: «Είναι αυτονόητο αυτό που γίνεται για τον Δημήτρη»

Γουλιέλμος: «Είναι αυτονόητο αυτό που γίνεται για τον Δημήτρη»

Gazzetta team
Γουλιέλμος: «Είναι αυτονόητο αυτό που γίνεται για τον Δημήτρη»

bet365

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε για το αυριανό (20/2, 18:00) φιλικό παιχνίδι του Άρη με τον Ερμή Λαγκαδά με σκοπό τη στήριξη στον νεαρό φίλο της ομάδας, Δημήτρη, αλλά και την ιδιαιτερότητα των φιλάθλων του Άρη σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αρχικά τοποθετήθηκε στη σημασία του φιλικού αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά και της υποστήριξης που πρέπει να έχει ο Δημήτρης. «Ο Δημήτρης είναι ένα δικό μας παιδί, φίλαθλος του Άρη από πάντα, παιδί της οικογένειας του Άρη. Συνεπώς είναι ευκαιρία αυτό που έχουμε, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, να κάνουμε το αυτονόητο. Οργανώνουμε αυτό το παιχνίδι με το «σπίτι» του Δημήτρη, τον Ερμή Λαγκαδά, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στον Δημήτρη. Υπάρχει ένα πρόβλημα στην οικογένεια, διότι το δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο δεν καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας του σε ένα κέντρο αποκατάστασης, ενώ θα έπρεπε, οπότε βοηθάμε και προς εκείνη την κατεύθυνση. Ψάχνουμε να βρούμε μια οριστική λύση, γιατί δεν μπορεί αυτή η οικογένεια να βασανίζεται άδικα και μάλιστα για ένα νεαρό παιδί. Υπάρχει και ένα ακόμα θέμα, τι μπορούμε να κάνουμε για το νομικό κομμάτι, θα προσφέρω και τις νομικές μου υπηρεσίες εφόσον το χρειαστεί η οικογένεια», είπε.

Αναφερόμενος στην προγραμματισμένη παρουσία του Νίκου Γκάλη στο Αλεξάνδρειο, απάντησε: «Για τον Νίκο Γκάλη εγώ είμαι πολύ μικρός να πω κάτι ή να μεταφράσω τη διάθεσή του για προσφορά στον Άρη που είναι το σπίτι του. Ο Νίκος Γκάλης είναι μια παγκόσμια καλαθοσφαιρική προσωπικότητα. Οτιδήποτε κάνει έχει πολλαπλά αποτελέσματα. Έχει μια αποτελεσματικότητα που μας ξεπερνάει όλους. Πέραν αυτού όμως και η ίδια η εκδήλωση δεν πρέπει να της δώσουμε κάποιο ειδικό χρώμα. Είναι μια εκδήλωση που θα έπρεπε να συμβαίνει συνέχεια για τέτοιου είδους προβλήματα και όχι μόνο από τον Άρη, αλλά από όλες τις ομάδες και σε όλα τα αθλήματα. Σαφώς κι άλλες ομάδες κάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά αυτό είναι το αυτονόητο. Πρέπει να ξαναδέσουμε το μπάσκετ με την κοινωνία. Πως θα το κάνουμε αυτό; Να ξαναδείξει το μπάσκετ ότι είναι ένα με την κοινωνία, ανασαίνει μαζί της. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι αυτό; Είναι εντυπωσιακή η ευκολία για να συμβεί αυτό, γιατί η κοινωνία διψάει. Εμείς δεν ανοίγουμε τα αυτιά μας και την καρδιά μας για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Σε ερώτηση για τη σχέση της ομάδας με τον κόσμο είπε… «ο Άρης είναι η κατεξοχήν μπασκετική ομάδα στη χώρα. Δεν θα μιλήσω για Αυτοκράτορα, αυτά τα έχει… Όσο πιο πολύ απομακρύνεσαι από τη Θεσσαλονίκη, τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεσαι την αξία της ομάδας σου. Στη Θεσσαλονίκη τη θεωρούμε δεδομένη και αρχίζεις και βλέπεις πράγματα που σου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Ένας φίλος μου είπε ότι η διαφορά των φιλάθλων του Άρη με τους υπόλοιπους είναι ότι, όταν η ομάδα δεν πάει καλά ο Αρειανός θα πάει στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί. Στις άλλες ομάδες, δεν πάνε στο γήπεδο. Γι’ αυτό ο Άρης έχει γεμάτο γήπεδο σε κάθε αγώνα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες».

Για τη διαιτησία κι αν είναι επαγγελματική: «Είναι επαγγελματική. Εγώ ξέρω ότι τον κάθε διαιτητή εγώ τον πληρώνω μια χαρά μετά από κάθε ματς. Αν οι διαιτητές που κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών, θεωρούν ότι δεν το κάνουν κατ’ επάγγελμα, εγώ δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Κάνουν έναρξη (επαγγέλματος) στην εφορία, έχουν ΑΦΜ. Κάποιοι έχουν και άλλο επάγγελμα.

Δεν είμαι ο αρμόδιος. Αρμόδιοι είναι η ΕΟΚ, ο πρόεδρός της, η ΚΕΔ, η κυβέρνηση. Υπάρχουν σαφώς πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στην ελληνική διαιτησία. Όταν βγήκαμε εμείς και διαμαρτυρηθήκαμε σε κάποιους αγώνες, υπάρχουν πράγματα να βελτιωθούν.

Όταν η ελληνική διαιτησία επιβραβεύεται με την συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές. Το σύστημα πρέπει να αλλάξουμε, τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται και ελέγχονται οι διαιτητές. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να δούμε ξανά την ελληνική διαιτησία, όπως πρέπει να βλέπουμε τα πάντα.

Γιατί το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Πρέπει να τα βλέπουμε με τη ματιά του ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία το άθλημα. Μόνο τότε θα γίνει ξανά προϊόν το μπάσκετ, γιατί σήμερα δεν είναι προϊόν, ούτε χαρά, ούτε γιορτή»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα