Η Εφές δεν είναι Άρης και η αλήθεια του Πιτίνο

Η Εφές δεν είναι Άρης και η αλήθεια του Πιτίνο

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Η Εφές δεν είναι Άρης και η αλήθεια του Πιτίνο

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης στέκεται στο κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην 3η περίοδο του αγώνα με τον Άρη και εξηγεί ότι με ανάλογη εικόνα σε ένα δεκάλεπτο του επόμενου αγώνα της EuroLeague θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Καλώς ή κακώς, και αν αφήσουμε στην άκρη τα ονόματα και το ειδικό βάρος της φανέλας, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη είναι μεγάλη. Ακόμα και του φετινού Παναθηναϊκού που διανύει μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων χρόνων. Κάτι που σημαίνει ότι το λογικό σενάριο, και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ, θα ήταν μια εύκολη επικράτηση των «πρασίνων».

Κάτι που φάνηκε να γίνεται μετά το πρώτο μισό του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ και έμοιαζε να διατηρεί εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Πίστεψαν ότι το ματς είχε τελειώσει και απλά «κατέβασαν ταχύτητα; Δεν… μπορούσαν να απαντήσουν στην αντεπίθεση του Άρη; Το βέβαιο είναι ότι η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αποκαρδιωτική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το επιμέρους 25-9 των «κιτρίνων» ήταν το φυσικό επακόλουθο των όσων παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από τη μία το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο, η αστοχία είχε πάρει τη θέση της ευστοχίας, ενώ δεν υπήρχε καμία συνεννόηση και καμία συνεργασία στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικές οι δύο ίδιες φάσεις που «έβγαλε» ο Άρης με alley oop καρφώματα του Κάιζερ. Το +20 έγινε +1 και στο ΟΑΚΑ άρχισε η γιούχα από μερίδα φιλάθλων. Ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός εκείνη την ώρα για να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να επαναφέρει τη... λογική των πραγμάτων.

Σαν να χτύπησε τους παίκτες… ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να περιορίσουν τους φιλοξενούμενους σε μόλις έξι πόντους. Μόνο που την ερχόμενη Παρασκευή, εάν και εφόσον φτάσει το ματς με την Εφές σε ανάλογο σημείο, η εξέλιξη θα είναι τελείως διαφορετική. Η Αναντολού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει φτάσει στο σημείο να είναι φέτος ομάδα από το πάνω ράφι και οποιοδήποτε λάθος, οποιαδήποτε έλλειψη συγκέντρωσης και οποιοδήποτε «κενό» διάστημα ίσως και να αποδειχθεί καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Αταμάν δεν πρόκειται να συγχωρέσει οποιαδήποτε ανορθογραφία πάνω στο παρκέ. Ακόμα και το παραμικρό λάθος ενδέχεται να το πληρώσουν ακριβά οι «πράσινοι» οι οποίοι «καίγονται» για τη νίκη εάν και εφόσον θέλουν να παραμείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της οκτάδας. Σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, αλλά από τη στιγμή που ακόμα έχουν μαθηματικές ελπίδες οφείλουν και πρέπει να τις κυνηγήσουν. Αλλά σε καμία περίπτωση έχοντας απόδοση ανάλογη με αυτή του τρίτου δεκαλέπτου κόντρα στον Άρη. Για την ακρίβεια ούτε… πενταλέπτου!

Όχι ότι δεν υπήρχαν και θετικά σημεία. Ο Πέιν μπήκε στο παρκέ και έδειξε έτοιμος να γίνει μέρος του rotation και να προσφέρει περισσότερα από τον Στεφάν Λάσμε που αποτέλεσε παρελθόν. Ηταν μαχητικός, κυνήγησε χαμενες μπάλες με hustle plays, έβαζε το κορμί του στα ριμπάουντ και γενικά προσπάθησε να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις. Οσο για τον Καλάθη; Όλα ωραία και καλά με τα 4/7 τρίποντα αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν «τώρα τα έβαλες;» Φυσικά το θέμα είναι να έχει ανάλογη ευστοχία και στα ματς της EuroLeague όπου η μπάλα «καίει» περισσότερο και το ποσοστό του βρίσκεται στο 22,5%. Ίσως να χρειαζόταν αυτό το ματς για να τονώσει την ψυχολογία του. Ίδωμεν. Παρασκευή… κοντή γιορτή.

Κλείνοντας και μετά τα όσα απολαυστικά είπε και πάλι ο Ρικ Πιτίνο θα εστιάσω σε ένα κομμάτι που αποτυπώνει στο 100% κάποια πράγματα. Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στο σουτ. Γνωστό. Ναι, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αξιόπιστους παίκτες με καλό τρίποντο για να «απελευθερώσουν» τον Καλάθη. Όμως ένα από τα (αρκετά) προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι οι βολές. Ο Αμερικανός προπονητής είπε ότι «πάμε στις βολές και είναι σαν να κρατάμε χειροβομβίδα…» Ξέρετε πόσα ματς θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός αν είχε ένα ποσοστό κοντά στο 75% και όχι στο 69% στο σύνολο που βρίσκεται τώρα στην EuroLeague με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 16η και τελευταια θέση της λίστας;

A! Να μην ξεχάσω. Θεωρεί κανείς ότι θα... χωρίσει τον Πιτίνο η σύζυγός του;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...