Η άνοδος των Μπελ, ΜακΓκι τον έβαλε σε ασφαλές μονοπάτι

Η άνοδος των Μπελ, ΜακΓκι τον έβαλε σε ασφαλές μονοπάτι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η άνοδος των Μπελ, ΜακΓκι τον έβαλε σε ασφαλές μονοπάτι

bet365

Οι δύο Αμερικανοί διπλασίασαν τους μέσους όρους τους στους δύο τελευταίους αγώνες του Άρη και καθόλου τυχαία, οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις νίκες.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Καταρχήν, ο Άρης δεν απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά αυτές οι νίκες επί των Ήφαιστου Λήμνου, Ρέθυμνου τον έβαλαν σε πιο ασφαλές μονοπάτι. Κι εφόσον χρησιμοποιήσει σωστά το βατό πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο της betshop Basketleague και κυρίως τα τρία εντός έδρας παιχνίδια (στους πρώτους πέντε αγώνες) απέναντι σε Λαύριο, Πανιώνιο και Κολοσσό Ρόδου, ουσιαστικά θα αποτινάξει και την πίεση.

Στις δύο συγκεκριμένες νίκες, ο Γιάννης Καστρίτης είδε συγκεκριμένους παίκτες να διπλασιάζουν τους μέσους όρους τους και φυσικά να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκβαση των αποτελεσμάτων. Πρώτος και… καλύτερος ο Γκάρι ΜακΓκι. Ο Αμερικανός έχει 12 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο στους δύο τελευταίους αγώνες, πέτυχε ισάριθμα double double και κυρίως σούταρε με ποσοστό ευστοχίας 90% στα δίποντα. Ο 31χρονος σέντερ είχε 6.1 πόντους ανά αγώνα στις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρώτου γύρου και 6.7 ριμπάουντ. Αυτό που δεν αλλάζει στην περίπτωσή του, είναι η αποτελεσματικότητα στις βολές καθώς αυτή κυμαίνεται μεταξύ 32% - 42%.

Δεύτερος είναι ο Γκάρι Μπελ. Ο Άρης έχει ανάγκη το μακρινό σουτ του Αμερικανού ο οποίος από το 30% στους πρώτους έντεκα αγώνες, στα τελευταία δύο παιχνίδια «σκαρφάλωσε» στο 38.4%. Αυτή η αύξηση είχε αντίκτυπο και στον μέσο όρο πόντων του καθώς από τους οκτώ που είχε, απέναντι σε Ήφαιστο Λήμνου και Ρέθυμνο είχε 15 πόντους ανά αγώνα.

Ένα ακόμη συμπέρασμα μέσα από τη στατιστική είναι ότι οι «κίτρινοι» σουτάρουν καλύτερα έξω από τα 6.75 καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια είχαν ποσοστό ευστοχίας 32.5%, δέκα ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο σε σχέση με το 22% που είχαν στα παιχνίδια απέναντι σε Κύμη, Χολαργό και Προμηθέα Πατρών.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα