Άρης - Περιστέρι 62-68

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Περιστέρι 62-68

bet365

Το Περιστέρι πέτυχε το 6/6, καθώς επικράτησε με 62-68 του Άρη στο «Nick Galis Hall» με κορυφαίο τον Ράιαν Χάροου. Σφοδρά παράπονα του Άρη για τη διαιτησία.

Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι καθώς με 3/3 τρίποντα προηγήθηκε με 9-0 με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα. Το Περιστέρι επιδίωξε τις επαφές, προτίμησε τις post κινήσεις και μέσα από την ευστοχία του από τη γραμμή των βολών είχε διπλό κέρδος. Καταρχήν, ανέτρεψε την εις βάρος του διαφορά και δεύτερον φορτώθηκαν με φάουλ οι Τζόουνς, Χάρις, ΜακΓκι με τον Βαγγέλη Αγγέλου να είναι σε διαρκή αντιπαράθεση με τους διαιτητές για διαφορετικά κριτήρια. Το Περιστέρι προηγήθηκε με 12-13 (8’) και με 14-18 στο τέλος της περιόδου, ενώ ο Άρης πλήρωσε τον μεγάλο αριθμό λαθών (σ.σ. 5) στο ίδιο διάστημα.

Γεμάτο ένταση ήταν και το δεύτερο δεκάλεπτο. Πατώντας στην ευστοχία του στο τρίποντο (6/9 στο πρώτο μέρος) το Περιστέρι προηγήθηκε με 19-26 (14’) για να ξεφύγει η κατάσταση λίγο αργότερα. Με τον Άρη να έχει σφοδρά παράπονα από τη διαιτησία στην ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι, υπήρξε ένταση πίσω από τον πάγκο του Περιστερίου, μάλιστα ο διαιτητής Σώμος ο οποίος αρχικά δεν κατάλαβε τι είχε γίνει χρέωσε με τεχνική ποινή τον Αργύρη Πεδουλάκη γιατί είχε μπει στο γήπεδο! Τελικώς, η κρίση εκτονώθηκε, ο Άρης απάντησε με επιμέρους σκορ 11-2 και προηγήθηκε με 30-29 (16’). Στο τέλος του ημιχρόνου, τη διαφορά έκανε ο Χάροου καθώς με διαδοχικούς πόντους ηγήθηκε του 0-9 σερί του Περιστερίου, πέτυχε και καλάθι σχεδόν σε νεκρό χρόνο για το 30-38 υπέρ της ομάδας του στο ημίχρονο.

Οι άμυνες πήγαν περίπατο στο πρώτο μισό της 3ης περιόδου. Ο Αρης βρήκε λύσεις από τον Χάρις έξω από τα 6.75, ενώ το Περιστέρι απόλαυσε το πλεονέκτημα της παρουσίας του Χάροου. Με πολυφωνία στην επίθεση, η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας προηγήθηκε με 39-50 (25’). Χαρακτηριστικό του τρόπου προσέγγισης του αγώνα από τον Άρη ήταν το γεγονός ότι δεν υπέπεσε σε φάουλ στα πρώτα επτά λεπτά της 3ης περιόδου. Γενικώς δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, είχε παράλληλα κακές επιλογές στην επίθεση με συνέπεια να μείνει χωρίς πόντο για περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά. Το δε Περιστέρι επίσης δεν είχε ανάγνωση στις δικές του επιθέσεις και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 43-56.

Ο Άρης έβαλε ένταση στην άμυνά του στην τελευταία περίοδο, βρήκε τις λύσεις έξω από τα 6.75 με τους Χάρις, Τζόουνς και μείωσε σε 55-61 αλλά και σε 60-61, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Με το σκορ στο 60-64, ο Τζόουνς πέτυχε καλάθι, αλλά οι διαιτητές δεν το μέτρησαν και τον χρέωσαν με επιθετικό (5οφ.).Στην συνέχεια ο Χάροου έκανε το 60-66 (38:30) για το Περιστέρι. Ο Άρης δεν είχε τρόπο απάντησης, ο Αμερικανός των φιλοξενούμενων έδωσε ακόμη δύο πόντους (60-68) κι εκεί τελείωσαν όλα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί το Περιστέρι είχε Ράιαν Χάροου, αλλά και τον έλεγχο των ριμπάουντ με αποτέλεσμα να εκδηλώσει περισσότερες επιθέσεις από τον Άρη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ράιαν Χάροου. Ο Αμερικανός ήταν όλα τα λεφτά για το Περιστέρι, αυτός εξάλλου έβαλε διαδοχικούς πόντους και διαμόρφωσε το 60-66, ένα λεπτό πριν το τέλος.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος καθάρισε πολλές φάσεις κάτω από τα καλάθια και γενικώς είχε σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού. Τον ίδιο τίτλο διεκδικεί και ο Μπεντίλ ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκάρι ΜακΓκι χρησιμοποιήθηκε περίπου δέκα λεπτά και δεν ήταν για παραπάνω. Ο Γκάρι Μπελ μετά το ξέσπασμά του στο δεύτερο δεκάλεπτο, εξαφανίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το 0-5 σερί του Περιστερίου όταν ο Άρης μείωσε σε 60-61.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν μπορούσε να μαζέψει ριμπάουντ κι αυτό πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό. Το Περιστέρι είχε την ευκαιρία να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι αλλά στην τελευταία περίοδο δεν είχε οργάνωση παιχνιδιού.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Μπεντίλ στον Νταλό στο Transition game στη δεύτερη περίοδο

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 30-38, 43-56, 62-68.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα