Ολυμπιακός: Μπροστά βάζει, πίσω... μπάζει

Ολυμπιακός: Μπροστά βάζει, πίσω... μπάζει

Ολυμπιακός: Μπροστά βάζει, πίσω... μπάζει
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την εντυπωσιακή επίθεση, αλλά και τα πολλά κακώς κείμενα της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα μόνο που αυτή τη φορά το παραξήλωσε. Μπορεί ο Χολαργός να είναι μία ομάδα που έδειξε πως διαθέτει αρκετή ποιότητα, αλλά δεν παύει να είναι ο νεοφώτιστος Χολαργός.

Δε γίνεται να σε κερδίζει καμία ομάδα στο ΣΕΦ με 15-28 σε δεκάλεπτο. Δε γίνεται ομάδα της Basket League να σε κερδίζει στο γήπεδό σου (και οπουδήποτε) σε ένα ημίχρονο με 30-42.

Δηλαδή αν ο Χολαργός τα έκανε αυτά τότε τι θα κάνει η Χίμκι την Παρασκευή;

Αν ο Σπυριδωνίδης είχε 4/4 ανενόχλητα τρίποντα, ο Σβεντ πόσα θα βάλει;

Και δε δέχομαι τη χαλάρωση σαν δικαιολογία. Με καινούριο προπονητή θα πρέπει ο καθένας να αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Συνεπώς κίνητρο υπάρχει…

Όσο καλός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο που δεν προλάβαινες να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου και είχε σκοράρει, τόσο κακός ήταν στην επανάληψη.

Για 20 λεπτά βλέπαμε τη μπάλα να μετακινείται με ταχύτητα φωτός, να βρίσκονται οι παίκτες με αυτοματισμούς και το 90% των σουτ να είναι ανενόχλητα λόγω της πρότερης καλής λειτουργίας.

Η EUROLEAGUE ΘΕΛΕΙ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑΔΑ

Το «όσα βάλουμε και όσα φάμε» στην Euroleague θα έχει μεγάλο τίμημα κάποια βράδια. Ειδικά αν η διάθεση για άμυνα ήταν αυτή που είδαμε με τον Χολαργό.

Η άμυνα είχε γενικότερα τραγική εικόνα, όχι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη περίοδο ο Χολαργός είχε τρεις συνεχόμενους αιφνιδιασμούς βρίσκοντας lay up. Οι κακές επιστροφές είναι συχνό φετινό στοιχείο από τα φιλικά και πρέπει να διορθωθεί.

Καλά αυτά που έκανε ο Γιάνκοβτς στον Τίμα είτε παίζοντας με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι, δεν είχαν προηγούμενο. Ο Λετονός δείχνει να ψάχνει ρυθμό μόνο από την επίθεση και όχι από τα μετόπισθεν.

Ο Μπλατ προσπάθησε να αλλάξει κάτι στην άμυνα βάζοντας ταυτόχρονα στην τρίτη περίοδο ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ. Πάρτι στο pick n roll έστησαν με τον Κώττα που κάρφωσε 2-3 φορές. Όχι με τον Ταβάρες και τον Λάσμε, με τον Κώττα (χωρίς ίχνος προσβολής για το παιδί).

Τα πράγματα είναι απλά. Η Basket League θα κριθεί σε πέντε το πολύ παιχνίδια σε 9 μήνες από τώρα. Το πλεονέκτημα της έδρας δεν παίζει κανένα ρόλο. Μην επαναλαμβανόμαστε.

Στην Euroleague χρειάζεται συνέπεια και ομάδα που ενδιαφέρεται μόνο για το μπροστά και καθόλου για το πίσω, δεν έχει μέλλον στη διοργάνωση.

Ωραίο το θέαμα, ωραία η ταχύτητα, αλλά όχι κι η αδιαφορία στην άμυνα.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός είχε 58 πόντους στο ημίχρονο με τα δύο γκαρντ του στο μηδέν (Σπανούλης, Στρέλνιεκς).

ΥΓ 2: Είδαμε για πρώτη φορά σχήμα με Στρέλνιεκς, Τίμα και Τουπάν στην περιφέρεια. Για ένα δίλεπτο περίπου στο τέλος του αγώνα.

ΥΓ3: Πόντοι μέσα από τη ρακέτα (30-36). Πόντοι από λάθη (10-12). Πόντοι στον αιφνιδιασμό (6-15). Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος κι ο Χολαργός δεύτερος, μην μπερδευτείτε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.