Αγγέλου: «Φταίω εγώ, αν χρειαστεί θα υπάρξει αυστηρή επέμβαση»

Αγγέλου: «Φταίω εγώ, αν χρειαστεί θα υπάρξει αυστηρή επέμβαση»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αγγέλου: «Φταίω εγώ, αν χρειαστεί θα υπάρξει αυστηρή επέμβαση»

bet365

Εκνευρισμένος από το έλλειμμα συγκέντρωσης των παικτών του, ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέλαβε την ευθύνη και ξεκαθάρισε ότι αν χρειαστεί (αν επαναληφθεί δηλαδή) θα επέμβει αυστηρά.

Ο προπονητής του Αρη στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα σημείωσε ότι… «αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ενδοσυνεννόησης. Κι ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους, μάλλον δεν έχουμε καταλάβει πως για να αποδώσει ένας παίκτης, και να βγει η αδρεναλίνη από τους μύες του, θα πρέπει να υπάρχει οργάνωση αλλά και ηρεμία. Εμείς δεν καταφέραμε – παρά τις ευνοϊκές συνθήκες – να εξασφαλίσουμε στους παίκτες αυτήν την ηρεμία. Επιμένω ότι για να ξεκινήσεις από το πρώτο λεπτό πρέπει να είσαι σε ένα δωμάτιο μόνος σου, να είσαι συγκεντρωμένος για να βγει η αδρεναλίνη όπως πρέπει διότι κάθε παιχνίδι είναι ένας πόλεμος. Κάποια στιγμή θα επέμβουμε αυστηρά Τους παίκτες θα τους απομονώσουμε γιατί τους σεβόμαστε», είπε κι όταν του ζητήθηκαν επιμέρους εξηγήσεις απάντησε…

«Οι παίκτες δεν ήταν συγκεντρωμένοι σήμερα και γι’ αυτό φταίω εγώ. Από το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι ήταν εδώ για να υπογράψουν τα διαβατήρια, τις βίζες, κάτι βεβαιώσεις… Ο παίκτης δεν είναι να υπογράφει βεβαιώσεις και βίζες, αλλά να παίζει μπάσκετ και να προετοιμάζεται σωστά για να το κάνει. Σήμερα το πρωί δεν κάναμε προπόνηση. Αυτό δεν είναι ετοιμασία για ένα παιχνίδι και σε αυτό φταίω εγώ», είπε.

Σχετικά με το αν θα είναι έτοιμοι η ομάδα, απάντησε… «εκατό τοις εκατό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο ματς αλλά συγκεντρωμένοι θα είναι 100%. Πρέπει να δίνουμε ηρεμία στους παίκτες γιατί από πλευράς ενέργειας έμεινα ικανοποιημένος», είπε και συμπλήρωσε αναφορικά με τους αναπληρωματικούς παίκτες. «Οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα. Σλαφτσάκης, Φλιώνης και Γιώργος (Αγγέλου) άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα».

Ρωτήθηκε μάλιστα για την απόδοση των βασικών παικτών. «Για μένα η δύναμη μιας ομάδας φαίνεται από τους παίκτες που είναι από το 9 έως το 12. Είμαστε μια οικογένεια και όπως κάθε οικογένεια έχουμε ιεραρχία την οποία θα διατηρήσουμε. Οι βασικοί είναι βασικοί και οι αναπληρωματικοί… αναπληρωματικοί. Σε μια οικογένεια πρέπει να είναι καλά ο πατέρας και η μάνα. Σήμερα οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν καλοί, ήταν καλοί οι αναπληρωματικοί μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αναπληρωματικοί θα γίνουν ποτέ βασικοί».

Σε ότι αφορά τα πολλά κοντά σχήματα που χρησιμοποίησε, απάντησε ότι: «Η ομάδα έχει μια πολύ καλή βάση, είναι ο χαρακτήρας των παικτών και η ικανότητά τους στο να μάχονται. Ως προς αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει την έρευνά μας και είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα συνεργασιών πρώτα από όλα από την άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δεχθεί 20 πόντους από το πικ εν ρολ. Ήταν από αντίδραση… Δεν είχαμε καθόλου καλή αντίδραση. Όταν δεν έχεις καλή αντίδραση σκέφτεσαι “τι έκανες; τι Φταίω; Ξεκουράστηκες; Έφαγες; Κοιμήθηκες; Όταν δεν υπάρχει αυτό δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνη από τους παίκτες. Δόξα τω θεώ η ομάδα αγωνίζεται γι’ αυτές τις συνθήκες. Σήμερα αστοχήσαμε στο πως να ξεκουράσουμε τους παίκτες. Είναι δική μου ευθύνη, αλλά έπρεπε να υπογραφούν οι βίζες, γιατί αλλιώς δεν θα ταξιδεύαμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα