Ο Τολιόπουλος πρέπει να χωρέσει (poll)

Ο Τολιόπουλος πρέπει να χωρέσει (poll)

Ο Τολιόπουλος πρέπει να χωρέσει (poll)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναρωτιέται αν θα παίξει φέτος ο Βασίλης Τολιόπουλος ή αν θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό άπραγος. Ψηφίστε τον καλύτερο σουτέρ της ιστορίας της Basket League.

Η φετινή σεζόν του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικά δύσκολη κάτι το οποίο οφείλεται στην απουσία τίτλων τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτομάτως υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη πίεση για το τελικό αποτέλεσμα.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έφεραν την καλύτερη δυνατή λύση για τον πάγκο της ομάδας. Ελάχιστοι πίστευαν πως ο Ντέιβιντ Μπλατ θα γινόταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά διαψεύστηκαν.

Ο Αμερικανοισραηλινός έχει να διαχειριστεί πολλά πρόσωπα και καταστάσεις. Μαθαίνω τα καλύτερα λόγια σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς, με τον τρόπο που θίγει τον εγωισμό των παικτών του, που τους βρίσκει συνεχώς κίνητρα.

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική πτυχή της δουλειάς του προπονητή στο υψηλό επίπεδο αφού είναι περισσότερο διαχειριστής και λιγότερο προπονητής.

Η αφορμή για το συγκεκριμένο blog ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος. Έχω βαρεθεί να βλέπω 22άχρονους να παίζουν 25άλεπτα γεμάτα και να έχουν ρόλο στις ομάδες του. Οι περισσότεροι εδώ θεωρούν ακόμη τον διεθνή γκαρντ, «μικρό».

Από πέρυσι τέτοια εποχή είχα εκφράσει την πίστη μου στις ικανότητές του. Ο Τολιόπουλος διαθέτει όλο το πακέτο για να παίξει καλό μπάσκετ.

Έχει ικανότητες, δουλεύει, διαθέτει ταχύτητα κι εκρηκτικότητα και κυρίως είναι... τσόγλανος. Δε θα κωλώσει να παίξει ανεξαρτήτως δυσκολίας παιχνιδιού.

Θυμάμαι στον χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης να παίρνει τρία σουτ σε 85 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε. Αυτό δεν το κάνει ένα απλό παιδάκι που παίζει μπάσκετ, αυτό το κάνει κάποιος που το «λέει η καρδούλα του».

Πέρυσι το πρώτο τρίμηνο ο Σφαιρόπουλος τον έριξε στα βαθιά και αυτός ανταποκρίθηκε περίφημα. Είτε σε αγώνες της Euroleague (Βαλένθια εκτός, Αρμάνι εντός), είτε στην Basket League (Παναθηναϊκός εντός, Κύμη εκτός, Άρης εκτός).

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τον Έλληνα τεχνικό να μην τον εμπιστεύεται όταν η σεζόν μπήκε στην τελική της ευθεία.

Πόσες φορές είπαμε «από τον Μπράουν καλύτερος θα ήταν»; Άπειρες νομίζω.

Ας αφήσουμε όμως το πέρυσι και πάμε στο φέτος.

Ο Μπλατ εννοείται πως ήρθε για να φέρει τίτλους στον Ολυμπιακό, αλλά θέλω να δω πως θα διαχειριστεί τον 22άχρονο γκαρντ.

Προσωπικά θέλω να δω τον Τολιόπουλου να παίζει. Κανείς δεν είπε πως είναι έτοιμος για ευρωπαϊκά δεκάλεπτα, αλλά σίγουρα είναι έτοιμος για ελληνικά εικοσάλεπτα.

Ο Τολιόπουλος διανύει τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και αυτό ας το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Αν δεν παίξει φέτος, θα φύγει.

Βέβαια το γεγονός πως εγώ και κάμποσοι ακόμη, τον πιστεύουμε δε σημαίνει πως θα παίξει. Οφείλει κι ο ίδιος να δουλέψει όσο ποτέ και να έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του και όχι πάνω από αυτό.

Τίποτα δε θα του χαριστεί. Το αντίθετο μάλιστα.

Η ΕΦΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Στο poll του προηγούμενου blog η ερώτηση είχε να κάνει με την ομάδα της Euroleague που έκανε τις καλύτερες μεταγραφές. Η Αναντολού Εφές συγκέντρωσε το 37%, ακολούθησε η Μπαρτσελόνα με 20% και ο Παναθηναϊκός με 16%. Απόρησα λίγο με το 4% της Αρμάνι η οποία έχει αποκτήσει Τζέιμς, Μπρουκς, Νέντοβιτς και Ντε Λα Βάλε. Την είχα για πιο ψηλά.

ΥΓ: Μας δίχασε ο Ττσιτσιπάς. Μας δίχασε η Παπαχρήστου. Αυτό που δεν χαιρόμαστε απλά με την επιτυχία ενός αθλητή, πρέπει να το κοιτάξουμε.

ΥΓ 2: Πάμε με νέο poll. Ποιος είναι ο κορυφαίος σουτέρ; Αρκετά δύσκολο... Σίγουρα έχω ξεχάσει κάποιους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.