Ο Άρης εισπράττει αποδοχή του πλάνου διακανονισμών

Ο Άρης εισπράττει αποδοχή του πλάνου διακανονισμών

Ο Άρης εισπράττει αποδοχή του πλάνου διακανονισμών

bet365

Η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών είναι η βασική προτεραιότητα του Άρη και η στάση των πιστωτών αυξάνει τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου.

Καταρχήν, οι πιστωτές της ΚΑΕ χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτούς που ήδη έχουν δικαιωθεί στο διαιτητικό δικαστήριο της FIBA, υπάρχει επίσης η κατηγορία αυτών που δικαιώθηκαν στα αντίστοιχα ελληνικά και μια ακόμη η οποία απαρτίζεται απ’ όλους όσοι δεν έχουν προσφύγει κατά της ΚΑΕ. Για τη διοίκηση της ΚΑΕ υπάρχει ένα συγκεκριμένου νούμερο – άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ – το οποίο θα πρέπει να διακανονιστεί και να πληρωθεί σε βάθος τετραετίας.

Συγκριτικά με τα μηνύματα που είχε εισπράξει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος, όταν αποφάσισε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, διαπιστώνει πλέον τη θετική διάθεση των πιστωτών και επί της ουσίας την πρόθεση συμφωνίας για τη διευθέτηση των οφειλών και την αποπληρωμή σε βάθος χρόνων. Η στάση των πιστωτών καλλιέργησε και την αισιοδοξία για την υλοποίηση του πρώτου στόχου, δηλαδή της άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που επιβλήθηκε από τη FIBA. Να σημειωθεί ότι οι «κίτρινοι» ήδη έχουν ενημερώσει εγγράφως τη FIBA για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, στο ίδιο διάστημα βρίσκονται σε επαφές με τους πιστωτές και επί της ουσίας περιμένει τη γνωμοδότηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Αυτός που βρίσκεται σε θέση αναμονής είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου καθώς είναι ευνόητο ότι το σχέδιο δημιουργίας της ομάδας της επόμενης περιόδου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από την ανάκτηση του δικαιώματος ελεύθερων μεταγραφών. Ο έμπειρος τεχνικός ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές με ξένους παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα, επί της ουσίας όμως περιμένει τα σπουδαία για να καταστρώσει το πλάνο του με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Χαλκιδαίος προπονητής θα επιδιώξει συνεργασίες και με παίκτες που γνωρίζουν την Basketleague ούτως ώστε να έχει επιλογές χαμηλότερου δυνατού ρίσκο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα