Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 69-87

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 69-87

bet365

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε όπως στα προηγούμενα ματς της Basket League ωστόσο επικράτησε στο... ρελαντί του Κολοσσού με 87-69 στη Ρόδο και πήρε αήττητος το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ!

Ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν να φορτσάρει ιδιαίτερα προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Το μοναδικό ερώτημα ήταν εάν και εφόσον θα συνέχισε να «παίζει» στα κόκκινα και στο δεύτερο ματς της σειράς στη Ρόδου.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Τελικά οι πρωταθλητές επέλεξαν έναν πιο... συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού, δίχως να ανεβάσουν ιδιαίτερα τις στροφές. Βέβαια αυτό δεν τους εμπόδισε να φτάσουν σε μια εύκολη επικράτηση με 87-69 με την οποία διατήρησαν και το αήττητο στη φετινή Basket League με 28 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Γι' άλλο ένα ματς έδειξαν επιθετικό πλουραλισμό αφού σκόραραν οι 11 από τους 12 παίκτες. Θα έλεγε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο κατώφλι των 90 πόντων δίχως να το πάρει χαμπάρι κανείς, συνδυάζοντας την ουσία με την απλότητα, στο δεύτερο -κυρίως- ημίχρονο του αγώνα. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν ο πρώτος σκόρερ και εκείνος που βοήθησε για ανοίξει η διαφορά, ενώ «διψήφιοι» ήταν και οι Νίκος Παππάς, Μάικ Τζέιμς. Θετική εμφάνιση γι' άλλο ένα ματς από τον Ντίνο Μήτογλου (9π., 5ρ.)

Οι «πράσινοι» δεν ήταν το ίδιο «εκρηκτικοί» το ξεκίνημα του ματς όπως είχαν συνηθίσει τον κόσμο τους στα τελευταία ματς της Basket League. Θα έλεγε κανείς ότι ξεκίνησαν το ματς με δύο και τρεις ταχύτητες πιο κάτω σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, δίνοντας στον Κολοσσό το δικαίωμα να παραμείνει μέσα στο ματς και να είναι αρκετά ανταγωνιστικός! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε σε ένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να πάρει διψήφια διαφορά με το +9 (9-18 στο 8') να αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή σε αυτό το διάστημα.

Ήταν ολοφάνερο ότι ο Πασκουάλ δεν ήθελε να δώσει ένταση στο ματς και ούτε να βγάλει την ίδια ενέργεια όπως στους προηγούμενους αγώνες. Αν συνυπολογίσει κανείς και την ευστοχία του Τι Τζέι Μπρέι ο οποίος στο πρώτο μισό του ματς είχε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα όπως επίσης και τον Κιθ Ράιτ που ήταν εξαιρετικός στο «ζωγραφιστό» με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τον Κολοσσό να είναι κοντά και να μην τα... χάνει όταν έδειχναν οι «πράσινοι» να έχουν το «μομέντουμ» στο ματς (20-27 και 28-35). Από πλευράς «πρασίνων» εκείνοι που είχαν ξεχωρίσει ήταν οι Τζέιμς (9π.), Παππάς (7π.) και Αντετοκούνμπο (7π.) ενώ συνολικά ήταν άστοχοι σε τρίποντα (3/12) και βολές (9/14). Αντίθετα ο Κολοσσός «έφτιαξε» την αστοχία του πρώτου δεκαλέπτου (4/14 σουτ) και τελείωσε το ημίχρονο με 13/31 όπερ και σημαίνει 9/17 στην δεύτερη περίοδο.

Βέβαια τα πράγματα άλλαξαν άρδην στην 3η περίοδο. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώσει στην άμυνα και να μην δώσει εύκολα σουτ στον Κολοσσό όπως στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Αποτέλεσμα; Επιμέρους 22-5 με ξέσπασμα του Κρις Σίνγκλετον, και διαφορά 20 πόντων (64-44 στο 26') με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης. Έκτοτε το υπόλοιπο ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία έστειλε τον δείκτη του σκορ και τους 24 πόντους διαφορά (78-54) στο 35'.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε 15 ριμπάουντ περισσότερα από τον Κολοσσό (40-25), 10 κλεψίματα ενώ η ομάδα της Ρόδου αστόχησε σε 20 σουτ τριών πόντων. Επιπλέον ήταν ξεκάθαρο ότι όπου ήθελαν οι «πράσινοι» να πάρουν διαφορά, απλά την... έπαιρναν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκείνος που έδωσε την ώθηση για το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στην 3η περίοδο έχοντας 14 πόντους με 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/7 βολές, 5 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Απαρατήρητοι τελείως πέρασαν από το παρκέ του «Βενετόκλειου» οι Μπιλής (0/3 σουτ) και Γιανγκ (0/2 σουτ)

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το επιμέρους 22-5 του Παναθηναϊκού στην 3η περίοδο με το οποίο έστειλε την διαφορά στους 20 πόντους (64-44).

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ντίνος Μήτογλου έκανε και πάλι αθόρυβα την δουλειά του, έχοντας 9 πόντους με 4/4 σουτ εντός παιδιάς, 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε λιγότερο από 14 λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Θανάση Αντετοκούνμπο στο πρώτο ημίχρονο. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού «έκοψε» στον κεντρικό διάδρομο, βρήκε αφύλακτη διάβαση και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την ασίστ του Ματ Λοτζέσκι.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός τα 9/29 τρίποντα, τα 15 λιγότερα ριμπάουντ και τα 18 λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός το «φτωχό» 23% στα τρίποντα (5/21).

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα