Κολοσσός Ρόδου - Άρης 73-67

Κολοσσός Ρόδου - Άρης 73-67

bet365

Ο Κολοσσός Ρόδου θα είναι στα playoffs της Basketleague καθώς επικράτησε του Άρη με 73-67 και τερμάτισε στην όγδοη θέση. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Άρης δεν θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Πρωταθλήματος!

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Κολοσσό Ρόδου. Στην επίθεση, οι γηπεδούχοι βασίστηκαν στην ευστοχία τους έξω από τα 6,75 εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος στο τέλος του ημιχρόνου είχε 1/14 προσπάθειες πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την εμμονή των παικτών του στο μακρινό σουτ. Ο Κολοσσός άρχισε να «χτίζει» διαφορά από το πρώτο πεντάλεπτο όταν προηγήθηκε με 12-4, ενώ η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 20-11 και με τους «κίτρινους» να μην έχουν τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το σκηνικό έγινε ακόμη καλύτερο για τον Κολοσσό Ρόδου έπειτα τα πρώτα έξι λεπτά της 2ης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 13-2 έφτασε τη διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων (33-13), με τον Άρη να μην καταφέρει να πετύχει… πόντο, για διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων λεπτών. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι – χάρη σε 2-9 επιμέρους σκορ στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου – χάρη στα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και αφού σταμάτησε να σουτάρει (μόνο) έξω από τα 6.75. Ως εκ τούτου, το πρώτο μέρος έκλεισε με σκορ 35-22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης συνέχισε την προσπάθεια που είχε αρχίσει από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν συνεπής στην άμυνα, έβαλε μακρινά σουτ στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 6-15 μείωσε σε 41-37(26:30). Εκεί οι «κίτρινοι» έχασαν τις ευκαιρίες για να ισορροπήσουν την κατάσταση. Ένα έμμεσο τρίποντο του Μπρέι κι ένα ακόμη από τον Αγγελάκη έδωσε στον Κολοσσό τους πόντους που χρειαζόταν ούτως ώστε να ανακτήσει διψήφια διαφορά (49-39), 77 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της περιόδου.

Ο Άρης έκανες νέα προσπάθεια επιστροφής στις αρχές της τελευταίας περιόδου μειώνοντας τη διαφορά στα επίπεδα των τεσσάρων πόντων (51-47, 33’), αλλά και πάλι ο Κολοσσός Ρόδου είχε έτοιμες απαντήσεις. Με ηγέτες τους Μπρέι-Γιανγκ και 10-0 σερί η διαφορά πήγε στους 14 πόντους(61-47, 36’). Κι εκεί όπου φάνηκε ότι όλα είχαν τελειώσει, η απερίσκεπτη ενέργεια του Ραμόν Χάρις άλλαξε τα πάντα. Ο Αμερικανός λειτούργησε απαράδεκτα έπειτα από ένα κόψιμο στον Σπύρο Μούρτο, πήδηξε τα κάγκελα και λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με τους φίλους του Άρη. Η άμεση αντίδραση του Γιάννη Γεωργαλλή αποσώβησε τα χειρότερα. Ο Αμερικανός αποβλήθηκε και ο Άρης με επιμέρους σκορ 3-14 μείωσε σε 64-60, 110δευτερόλεπτα πριν το τέλος αλλά και με 68-65(39’). Εκεί ένα καλάθι του Ράιτ κι ένα λάθος του Μάρας έγραψαν τον επίλογο του αγώνα.

ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ: Κάθε φορά που ο Άρης έβρισκε μονοπάτι επιστροφής στο παιχνίδι, ο Κολοσσός Ρόδου είχε απάντηση, κυρίως έξω από τα 6,75 και γενικώς έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τι Τζέι Μπρέι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έβαλε και το καλάθι το οποίο σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εκτός της αντίδρασής του στην απερισκεψία του Χάρις, ο Γιάννης Γεωργαλλής έβαλε και το τρίποντο που κράτησε όρθια την ομάδα του όταν ο Άρης έκανε απόπειρα ανατροπής στα τέλη του αγώνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκάρι Μπελ έσπασε τα καλάθια καθώς «βγήκαν» αρκετά ελεύθερα σουτ γι’ αυτόν αλλά αυτός είχε 3/12.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα βήματα του Ιβάν Μάρας 34’’ πριν το τέλος με τη διαφορά στους πέντε πόντους (70-65) καθώς εκεί ο Άρης έχασε κάθε ελπίδα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός έκανε αρκετά λάθη (16) κι έχασε τις διαφορές με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Άρης δεν έβαλε ούτε… πόντο σε αιφνιδιασμό.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-22, 49-40, 73-67

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα