Πανιώνιος - Ολυμπιακός 73-79

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 73-79
Ο Πανιώνιος έβγαλε το «λάδι» τον Ολυμπιακού, ωστόσο οι Πειριαώτες πήραν τη νίκη με 73-79 κι επικεντρώνονται σε Ζαλγκίρις και τραυματίες.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει σπουδαίο μπάσκετ και παρά τις απουσίες (Πρίντεζης, Τιλί, Στρέλνιεκς) νίκησε τον Πανιώνιο με 73-79. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από το ρεκόρ που έσπασε ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League. Ο Πανιώνιος ήταν ανταγωνιστικός μέχρι τέλος, ωστόσο αρκετές χαμένες βολές των παικτών του και 3/3 τρίποντα των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά, έκριναν το αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι για 20’ έβρισκαν λύσεις κυρίως χάρη στους Κάμινγκς και Κράβιτς έχοντας μάλιστα το προβάδισμα μέχρι και το 15’ του αγώνα. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβασαν την ενέργεια στην απόδοσή τους και με τους Παπαπέτρου και Μακλιν προσπέρασαν με 26-27 (15’) και δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν περισσότερο, αλλά η εικόνα όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά ανέβηκε κι άλλο η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος αναθάρρησε λίγο και με τον Μπρέιζελτον να μειώνει σε 61-62 (33’) επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης. Στη συνέχεια οι Νεοσμυρνιώτες αστόχησαν σε πολλές βολές την ώρα που Σπανούλης και Μάντζαρης (δύο φορές) σκόραραν από τη γραμμή των τριών πόντων για να βάλουν τέλος στην υπόθεση της νίκης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός στα κρίσιμα τελευταία λεπτά είχε τις προσωπικότητες στο παρκέ για να του προσφέρουν λύσεις σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που έχασε την ψυχραιμία του, κάτι που φάνηκε στις 3/8 βολές στο τέλος.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε 25:28 είχε 16 πόντους με 5/6 τρίποντα και 9 ριμπάουντ. Ο ολυμπιακός είχε εμφανή διαφορά υπέρ του μόνο στις ασίστ (100-18) και στα κοψίματα (1-5).

Εντυπωσιακός και ο Βασίλης Σπανούλης με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κλείστηκε καλά από την άμυνα του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ο οποίος ολοκλήρωσε με 4 πόντους (2/8 σουτ), 3 ασίστ και 4 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Αρχικά η αποβολή του Μπρέιζελτον στο 33’ με δεύτερη τεχνική ποινή. Εν συνεχεία με το σκορ στο 63-66,ο Πανιώνιος είχε 1/4 βολές, ένα άστοχο τρίποντο ενώ στην άλλη πλευρά με τρίποντα από Σπανούλη και Μάντζαρη, τελείωσαν οι ελπίδες των γηπεδούχων.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Πολύ καλός και ορεξάτος ο Τζαμέλ ΜακΛιν με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Φυσικά η στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Συμπαίκτες και αντίπαλοι έτρεξαν αν τον συγχαρούν ενώ το ματς διακόπηκε για περίπου 2’.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Πανιώνιος τις χαμένες βολές στο τελευταίο πεντάλεπτο (4/10). Ο Ολυμπιακός τη νωθρότητα που έδειξε στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-39, 50-58, 73-79.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα