Άρης - Κύμη 60-73

Άρης - Κύμη 60-73

bet365

Ο Άρης (7-15) έβαλε τον εαυτό του σε ακόμη δυσκολότερη θέση καθώς η ήττα από την Κύμη (11-11) στο Nick Galis Hall με 60-73 τον διατηρεί στην επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά του, ενώ απόντων των Αθηναίου - Μπελ ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Η Κύμη είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο καθώς στην άμυνα έκλεισε τη ρακέτα της και στην επίθεση βασίστηκε τόσο στην υψηλό ποσοστό ευστοχίας της στο μακρινό σουτ(7/12 στο ημίχρονο) όσο και στην κυριαρχία της κάτω από τα καλάθια καθώς είχε τα τριπλάσια ριμπάουντ από τους «κίτρινους», 24 έναντι 8. Ο δε Άρης είχε τρομακτικό πρόβλημα δημιουργίας και κατ’ επέκταση και εκτέλεσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το κοντέρ έγραψε… μηδέν ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο και μόλις τρεις στο ημίχρονο.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-19 (9’), ενώ η διαφορά «πάτησε» έως και στα επίπεδα των 14 πόντων (18-32, 16’). Χαρακτηριστικό στοιχείο του μονοδιάστατου τρόπου παιχνιδιού του Άρη και της αδυναμίας του ήταν ότι ως εκείνο το σημείο είχε 6/22 σουτ από τα οποία Μποχωρίδης - Φλιώνης είχαν 2/11. Δεν άλλαξε τίποτε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (28-41) το οποίο έκλεισε με εύστοχο τρίποντο από τον ΜακΦάντεν.

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη για τον Άρη έπειτα από τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου δεν μπορούσε να εκδηλώσει μια σωστή επίθεση. Η Κύμη έκλεισε έξυπνα τη ρακέτα της, ανάγκασε τον Άρη να σουτάρει από μακρινή απόσταση και εκτόξευσε τη διαφορά στο +20(30-50). Μέσα από την άμυνα, οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να βρουν ρυθμό και στην επίθεση, αλλά εκεί το πρόβλημα ήταν άλυτο. Κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ (44-59) έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Ομάρ Προύιτ.

Ο Άρης δεν είχε τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι ούτε επίσης διαχείρισης της υψηλότατης πίεσης του αγώνα. Οι επιθέσεις των «κίτρινων» έβγαζαν απελπισία κι έτσι η Κύμη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη διατήρηση της διαφοράς και του ελέγχου του αγώνα (47-68, 35’), παρά την τελευταία προσπάθεια του Άρη. Οι «κίτρινοι» μείωσαν έως και σε 60-68 (38:30) αλλά εκεί ένα καλάθι του Σμιθ έριξε τους τίτλους τέλους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί είναι ποιοτικότερη ομάδα. Απόντων των Αθηναίου, Μπελ δόμησε την άμυνά της έτσι ώστε να περιορίσει και τη δράση των ψηλών. Στην επίθεση απλά παρέταξε το ατομικό ταλέντο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αν και τα πέντε λάθη τον βαραίνουν, ο Θάντεν ΜακΦάντεν ήταν από τους πρωταγωνιστές της Κύμης μαζί με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο ο οποίος και στις δύο πλευρές του παρκέ έκανε εξαιρετική δουλειά.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο ΜακΓκι έκανε εξαιρετική δουλειά κάτω από τα καλάθια και δεν αναφερόμαστε τόσο στα ριμπαόυντ που μάζεψε όσο στο γεγονός ότι κλείνοντας διαδρόμους δεν επέτρεψε στον Άρη να παίξει post παιχνίδι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπράις Ντουβιέ ήταν εκτός κλίματος και δεν ήταν τυχαία η αντίδραση του Βαγγέλη Αγγέλου στις αρχές της τελευταίας περιόδου όπου του έβαλε τις φωνές μετά από ένα λάθος.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της Κύμης η οποία έκλεισε τη ρακέτα και σε συνδυασμό με την απελπιστική αστοχία του Άρη έξω από τα 6.75 αλλά και την υπεροπλία της στα ριμπάουντ δεν είχε πρόβλημα στον έλεγχο του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν έχει να κρατήσει κάτι, θα πρέπει να πετάξει τα πάντα. Η Κύμη έκανε πολλά λάθη

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 28-41, 44-59, 60-73.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα