Γιαννάκης: «Να μη χάσουμε την ψυχραιμία μας»

Γιαννάκης: «Να μη χάσουμε την ψυχραιμία μας»

Γιαννάκης: «Να μη χάσουμε την ψυχραιμία μας»

Μετά την ήττα του Άρη από τον Κολοσσό Ρόδου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που περνά ο Άρης, στην αποχώρηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου αλλά και στη στήριξη που θα πρέπει να έχει η ομάδα από τον κόσμο.

 «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό γιατί έπαιξε παραπάνω από αυτά που γράφουν τα χαρτιά. Δουλέψανε όλη την εβδομάδα για να παίξουν εναντίον μας, ενώ εμείς είχαμε λίγες ώρες στη διάθεσή μας. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στην αρχή του παιχνιδιού δώσαμε μεγάλη ευκαιρία στον Κολοσσό να δει πολύ εύκολα την επίθεση του και με τους 21 πόντους που πέτυχε σε περίπου πέντε λεπτά κι έτσι πήρε ρυθμό στο παιχνίδι. Δεν ήμασταν δυνατοί στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια αλλά εκεί ο Κολοσσός έβαλε μεγάλα σουτ. Για μια ακόμη φορά μια ομάδα τα βάζει εναντίον μας. Δεν είναι εύκολο για μας να κάνουμε αλλαγές μέσα στην μάδα. Ο Μπράις για παράδειγμα έπαιξε λίγο στον αγώνα με τη Βόννη, μετά είχε ελάχιστο χρόνο και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Χρειάζεται χρόνος», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Φαίνεται το παιχνίδι από τα 14/30 σουτ του Κολοσσού, ενώ εμείς είχαμε μόνο 12 ασίστ. Παρότι όταν φθάσαμε στο -8, φάγαμε δύο τρίποντα συνεχόμενα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον κόσμο που χειροκρότησε τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο να έχεις δύο παιχνίδι την ομάδα. Πρέπει να είμαστε σκληροί, αξίζει στα παιδιά καλύτερη παρουσία. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Σε ερώτηση σχετική με τον τρόπο κάλυψης του κενού του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, αφού σημείωσε ότι προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αποκτηθεί παίκτης, απάντησε: «Θα εντάξουμε τον Μπράις στο παιχνίδι πιο γρήγορα. Θα κάνουμε μερικές προπονήσεις παραπάνω και θα προσθέσει κάτι το παιδί αυτό. Δεν είναι εύκολο όταν παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα και ο αντίπαλος να έχει πέντε προπονήσεις. Κυρίως για την πληροφόρηση που πρέπει να έχουν οι παίκτες. Παρόλο αυτά και οι μεγάλες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα».

Σχετικά με την αποχώρηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, είπε: «Είναι ένα παιδί που ήρθε να μας δώσει κάποια πράγματα κι εμείς κάποια άλλα. Όταν αυτά δεν συμβαδίζουν υπάρχει ζήτημα. Είναι απλό. Είναι δύσκολο να γίνονται πράγματα που δεν εξαρτώνται από την προπόνηση. Ο Παναγιώτης βρήκε μια καλή πρόταση και πήγε»

Σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες προς τη διοίκηση, είπε: «Ήρθα εδώ να τσαλακωθώ, να βοηθήσω την ομάδα να σταθεί στα πόδια της. Όλοι πρέπει να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια. Θέλουμε να αναδείξουμε τα θετικά που έχει η ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα, τα ξέρετε, εγώ τα «απολαμβάνω» (εννοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν). Έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά και θα παλεύουμε μέχρι τέλους. Ο Άρης δεν σταματάει. Κάποτε συζητούσα με μια ομάδα και είπα ότι φέτος θα πετύχετε αυτό, του χρόνου; Ο Άρης δεν είναι ομάδα που θα κρατήσει στην ιστορία ότι στο 1900 κάτι βγήκε 2ος. Ο στόχος του είναι δεδομένος, πρέπει να δούμε τα θετικά και να βρούμε τον τρόπο να φτιάξουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Πρέπει να υπάρχει ένα οργανόγραμμα. Παραδείγματος χάρη, για τα επόμενα (μίνιμουμ) τέσσερα χρόνια. Αυτό δεν το έχει καταφέρει ο Άρης από τη δεκαετία του ’90. Ακόμη και σε εποχές που είχε άνεση. Όλα γινόντουσαν για να φαίνεται εκείνη τη στιγμή καλά. Πριν από δύο χρόνια βγήκαμε τρίτοι. Την επόμενη; Τη μεθεπόμενη; Ποιο είναι το παραγοντικό μοντέλο. Ο Άρης δεν είναι απλά να συμμετέχει. Πρέπει να ετοιμάζει στελέχη».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ενίσχυση: «Προς το παρόν δεν ξέρω. Μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε τα παιδιά τα οποία αυτή τη στιγμή αισθάνονται άσχημα. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι αξίζει αυτός ο προβληματισμός. Μέσα από τις δυσκολίες γίνονται οι ομάδες. Μη χάνουμε την ψυχραιμία μας».

Best of internet