Πανιώνιος-Ρέθυμνο 96-64

Γιώργος Κούβαρης
Πανιώνιος-Ρέθυμνο 96-64

bet365

Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και με το εκκωφαντικό 96-64 απέναντι στο Ρέθυμνο παρέμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της παραμονής στην Basket League! Φοβερό κρεσέντο έξω από τα 6.75 μέτρα!

Ήταν μέχρι να... ξεσπάσει! Ο Πανιώνιος πήρε... παραμάζωμα το Ρέθυμνο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και με πειστική εμφάνιση σημείωσε την 2η νίκη του στη φετινή Basket League, αποδεικνύοντας ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.

Το τελικό 96-64 δείχνει από μόνο του την καθολική υπεροχή των «κυανέρυθρων» οι οποίοι έκοψαν από το πρώτο δεκάλεπτο τον αέρα των Κρητικών. Με επίθεση που... πέταγε «φωτιές» η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου είχε στείλει τον δείκτη του σκορ στο +19 από το πρώτο μισό του αγώνα (53-34)!

Μεγάλο όπλο του Πανιωνίου αποτέλεσαν τα περιφερειακά σουτ, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τα ποσοστά ευστοχίας! Οι γηπεδούχοι είχαν 16/26 τρίποντα, 20/36 δίποντα και στο σύνολο 36/62 εντός παιδιάς! Με τέτοια ποσοστά θα ήταν πολύ δύσκολο να κινδυνεύσουν από το Ρέθυμνο, πολλώ δε μάλλον να χάσουν το ματς.

Ουσιαστικά το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε τυπική διαδικασία αφού οι «κυανέρυθροι» το μόνο που έκαναν ήταν να διαχειριστούν την διαφορά και χάρη στην ευστοχία τους να την στείλουν και πιο ψηλά από τους 30 πόντους.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ήταν ο καλύτερος των νικητών «διαλύοντας» το σύστημα αξιολόγησης, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των Τσούπκοβιτς και Κράβιτς. Στον αντίποδα προσπάθησαν οι Γιαννόπουλος και Γκούντγουιν, αν και το ματς είχε κριθεί από πολύ νωρίς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Ο Πανιώνιος είχε τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας, κυριάρχησε στα ριμπάουντ (38-23 υπέρ του) την ώρα που το Ρέθυμνο σούταρε με μόλις 41% στα σουτ εντός παιδιάς (22/53).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου έκανε τα... πάντα στο παρκέ έχοντας 18 πόντους με 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 λάθη και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Τσούπκοβιτς πρόσθεσε άλλους 21 πόντους με 2/4 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 2/2 βολές.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Με εξαίρεση τος Γιαννόπουλο και Γκούντγουιν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ρεθύμνου ήταν εκτός κλίματος αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 28-15 και έδειξε ποιος θα είναι το «αφεντικό» του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Κράβιτς είχε 17 πόντους με 8/11 δίποντα, 1/2 βολές και 9 ριμπάουντ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Πανιώνιος τίποτε απολύτως. Το Ρέθυμνο... όλο το ματς!

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 53-34, 76-48, 96-64

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα