Το «γελοίον» των προβλέψεων και η αξία της... προθέρμανσης!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Το «γελοίον» των προβλέψεων και η αξία της... προθέρμανσης!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό του μπασκετικού 4ημέρου, εξηγεί γιατί οι προπονητές «γελάνε» με ορισμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, παίρνει θέση στη συζήτηση περί Σπανούλη κι εκφράζει την ανησυχία για το μέλλον του Άρη.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το πρώτο... τρίτο της κανονικής περιόδου στην Basket League ανήκει ήδη στο παρελθόν κι αν εξαιρέσουμε την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας, το Λαύριο, ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ των τελευταίων πέντε αγωνιστικών, είναι οι ομάδες που, μέχρι στιγμής, «κλέβουν» - με την θετική έννοια της λέξης - την παράσταση στην Α1 Κατηγορία.

Το αρνητικό σενάριο της επίδρασης που θα έχει η απουσία του Καλάθη!

Ο Παναθηναϊκός (9-0) που επικράτησε (91-69) με ξέσπασμα στο 2ο μέρος του Ρεθύμνου, συνεχίζει αλάνθαστος στο πρωτάθλημα και βάσει αριθμών (5 στατιστικές πρωτιές), είναι η ομάδα που έως τώρα, έχει αγγίξει το άριστα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη επίθεση (μ.ο. 87,7π.), είναι η πιο εύστοχη στα τρίποντα (40,1%), κάνει τα περισσότερα κλεψίματα (μ.ο. 8,6), ενώ είναι πρώτη και σε κατηγορίες που παραδοσιακά επικρατούσε ο «αιώνιος αντίπαλός» του, όπως τα ριμπάουντ (μ.ο. 36,6) και οι ασίστ (μ.ο. 21,5).

Στις δύο τελευταίες, ειδικότερα, η πρωτιά του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο "bust" που του δίνει η εξαιρετική χρονιά που διανύει ο Νικ Καλάθης (μ.ο. 10,0π., 4,5ρ., 8,0ασ. & 1,7κλ.), ο οποίος όμως, τραυματίστηκε στον ώμο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα απουσιάσει για περίπου 15 μέρες. Η πρώτη εικόνα των «πρασίνων» χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη, δεν μπορεί να κριθεί ως ασφαλής για την εξαγωγή συμπερασμάτων, έστω κι αν οι κόντρα στους Κρητικούς, «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το 1ο δεκάλεπτο με μόλις μία τελική πάσα!

Η εμφάνιση του Καλάθη στο γήπεδο χωρίς το υποβοηθητικό στήριγμα για τον ώμο, προκάλεσε ενθουσιασμό στους 9.000 φίλους των πρωταθλητών, που τίμησαν την «Ημέρα του Φιλάθλου» και αποθέωσαν τον MVP της ομάδας τους. Ο τραυματισμός, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και από την ιατρική διάγνωση, δεν είναι σοβαρός, ωστόσο, επειδή το σημείο είναι πολύ ευαίσθητο για τις κινήσεις που κάνει ένας μπασκετμπολίστας, ο Νικ είναι πιθανό να λείψει και από τα τρία εναπομείναντα ματς του 1ου γύρου (με Μακάμπι εντός και Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια εκτός) στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί να καλύψει εκ των έσω το κενό του 28χρονου διεθνούς point-guard, παράλληλα, όμως, δεν αποκλείεται να χτυπάει το κεφάλι του, επειδή έδωσε την συγκατάθεσή του για την παραχώρησή του Μποχωρίδη στον Άρη. Λευτέρη παρόντος, οι «πράσινοι» θα είχαν δύο λύσεις για την θέση "1" και δεν θα αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν κι ενδεχομένως να «θυσιάσουν» τις επιθετικές λύσεις που τους δίνει σε σταθερή βάση ο Παππάς, χρησιμοποιώντας τον στον «άσο», μαζί με τον Λεκαβίτσιους.

Αν έως τώρα, ο «εξάστερος» έχει κάνει μία ευρωπαϊκή πορεία, καλύτερη του αναμενόμενου με ρεκόρ 8-4 και με απόρθητη την έδρα του, η απουσία του Καλάθη, είναι πιθανό να του δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στον αυριανό πολύ καθοριστικό αγώνα με την Μακάμπι (αίφνης αποκτά χαρακτήρα «τελικού») και σε περίπτωση ήττας, να του κλονίσει την ψυχολογία και να του χαλάσει τον ρυθμό ενόψει της παραδοσιακά δύσκολης αποστολής του Βελιγραδίου και της εκτός έδρας μάχης με την πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Ανεξαρτήτως, αν εν τω μεταξύ έχει επιστρέψει ο Νικ... Αν το 8-4 γίνει 8-7, ο Παναθηναϊκός θα έχει ολοκληρώσει τον 1ο γύρο, έχοντας χειρότερο ρεκόρ με πέρυσι και στον 2ο, θα παίξει εκτός έδρας και με τις τρεις βασικές αντιπάλους τους (Ρεάλ, Μακάμπι και Χίμκι) για την 4η θέση. Κι όλα αυτά, εξαιτίας μίας εξαιρετικά άτυχης στιγμής και μίας σύγκρουσης (του Μίτσοφ με τον Καλάθη), που αρχικά δεν φαινόταν ότι μπορεί να προκαλέσει τέτοια ζημιά... Κάτι τέτοια περιστατικά, κάνουν τις ερωτήσεις περί προγνωστικών για τα φαβορί του Final 4, να φαίνονται τόσο μα τόσο αστείες...

Ο Σπανούλης της... προθέρμανσης!

Με δεδομένο ότι η νίκη (91-62) επί του Λαυρίου θεωρούνταν εκ των ων ουκ άνευ, στον Ολυμπιακό (7-2) που πλέον έμεινε μόνος πρώτος στην 2η θέση της βαθμολογίας, κρατούν το 16/28 τρίποντα (season-high για φέτος με 57,1%), ρίχνουν κλεφτές ματιές στην αγορά (ο Αγραβάνης τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο σεζόν), άσχετα αν το αρνούνται κι ασχολούνται με το πως η σταδιακή αύξηση του χρόνου συμμετοχής του Βασίλη Σπανούλη, θα συνδυαστεί με την επιστροφή της ομάδας στις νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μετρούν μόλις τρεις νίκες και δύο διαδοχικές ήττες χωρίς τον φυσικό τους ηγέτη στο παρκέ (14-4 το αντίστοιχο εφετινό ρεκόρ χωρίς τον V-Span), ωστόσο, η αξία του 35χρονου αρχηγού της ομάδας είναι τέτοια, που οι Πειραιώτες επιβάλλεται να παίξουν και να «χάσουν» κάποια ματς με τον "Kill-Bill" στον αγαπημένο του ρόλο της λήψης των σημαντικών αποφάσεων, γιατί μετά από δύο μήνες απουσίας, χρειάζεται κι αυτός την «προθέρμανσή» του. Άλλωστε σ' αυτόν θα καταφύγουν όταν φτάσει η δύσκολη ώρα των playoffs και σε εκείνον θα δώσουν την μπάλα αν κι εφόσον, τους οδηγήσει στο 4ο Final 4 από το 2012 κι εντεύθεν...

Κοινώς, η ήττα από την ΑΕΚ αλλά κι αυτή που ακολούθησε στην Βαμβέργη, μπορεί να ήταν απ' αυτές που δεν μας συνηθίζει ο Ολυμπιακός, αλλά μπορούν κάλλιστα να αποδειχθούν χρησιμότατες για την επόμενη μεγάλη νίκη της ομάδας που θα έχει την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη. Και ο πρώτος που το ξέρει καλύτερα απ' όλους αυτό, είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Το γράψαμε άλλωστε και την προηγούμενη εβδομάδα: το ανακάτεμα της ομάδας είναι η πιο φυσιολογική εξέλιξη της επιστροφής του παίκτη από τον οποίο αρχίζει και τελειώνει η νικηφόρα κουλτούρα της τελευταίας 7ετίας.

Η 3η από την 8η θέση απέχει μόλις 2 νίκες!

Το Λαύριο (6-3) διαχειρίστηκε σωστά το ματς για τα πρώτα 2,5 δεκάλεπτα, στην διάρκεια των οποίων είχε επαφή με το σκορ. Με απόντα τον Μακένζι Μουρ, με 40,7% στα σουτ εντός πεδιάς και με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες σε 5 ημέρες, το σενάριο της αποφυγής της βαριάς ήττας (62-91) ήταν κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη (Μέϊερ 21π. με 4/6 τριπ.).

Στην Πάτρα, η άμυνα του Προμηθέα (6-3) δέχθηκε για 2η συνεχή εβδομάδα 80+ πόντους και σε συνδυασμό με την πολύ κακή βραδιά της περιφερειακής γραμμής (6/26 τριπ.), φάνηκε για πρώτη φορά φέτος, ευάλωτος εντός έδρας. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε επιθετική συνέπεια μόνο μέσα στο «ζωγραφιστό», όπου ο Μιλόσεβιτς (26π. & 11ρ. με 9/10 σουτ) κατά πρώτο λόγο και ο Τουτζιαράκης (15π. & 2ρ. με 5/5 σουτ) κατά δεύτερο, κρατούσαν μόνοι τους Πατρινούς. Η εξαιρετική τους εμφάνιση, όμως, δεν έφτανε για να αποφευχθεί η πρώτη ουσιαστική «γκέλα» (76-80) της σεζόν, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην "off night" της ξένης πεντάδας (Ρέλεφορντ, Χολ, Λιποβι, Φαγιέ και Έβανς) των γηπεδούχων, που υστέρησε χαρακτηριστικά, τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους και 8/33 σουτ!

Το +21 τον αδικεί!

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ (6-3) απέδειξε ότι το άσχημο τελείωμα και η βαριά ήττα από τη Λούνβιγκσμπουργκ, αποτέλεσε μία μικρή αρνητική παρένθεση στην σταθερή βελτίωση που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του από την διακοπή κι εντεύθεν! Η πρόκριση στους "16" του Champions League, προϋποθέτει πλέον ένα μικρό θαύμα για τον «δικέφαλο του Βορρά», που άρχισε να επικεντρώνεται στις εγχώριες υποχρεώσεις με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Τα 11/22 τρίποντα, τα 10 κλεψίματα, η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Χρυσικόπουλου (18π. & 3ρ. με 7/8 σουτ) και η τεράστια διαφορά προσφοράς του Φιλ Γκος (μ.ο. 18,3π. & 3ασ. με 83% βολ., 53% διπ. & 47% τριπ.) σε σχέση με τον προκάτοχό του Κέβιν Ντίλαρντ (μ.ο. 10,0π. & 3,5ασ. με 44% διπ. & 40% τριπ.), συνιστούν τους κύριους λόγους για τους οποίους οι Θεσσαλονικείς «διέλυσαν» (86-65) την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας την 5η συνεχόμενη νίκη τους!

Στην διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει βελτιώσει αισθητά την αμυντική της απόδοση (δέχεται κατά μ.ο. 67,6 πόντους σε σχέση με τους 84,5 των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών), ενώ η ανεβασμένη της ψυχολογία, είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη φορά που «έπιασε» φέτος το φράγμα του 50% στα τρίποντα, υπό την έννοια ότι μέχρι και την 8η αγωνιστική, σούταρε με 30,1%%! Σημαντική λεπτομέρεια: η δεύτερη εφετινή συμμετοχή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (8π., 2ρ., 1ασ. & 1κλ. σε 17') ήταν άκρως ενθαρρυντική, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα ο ΠΑΟΚ θα έχει μία τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος...

Από 'δω και πέρα τι κάνει...

Η συμπλήρωση του 1/3 της κανονικής περιόδου, βρίσκει την 3η στην περυσινή Α1 Κατηγορία, ΑΕΚ (5-4), χωρίς εκτός έδρας νίκη και μετά βίας στην 7η θέση της βαθμολογίας! Ταυτόχρονα, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να «υπερηφανεύονται» ότι βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και ότι νίκησαν τον Ολυμπιακό μετά από 26 σερί ήττες και 13 συναπτά έτη αποτυχημένων αποτελεσμάτων!

Η επιστροφή του Ντούσαν Σάκοτα ως υπηρεσιακού προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν, μπορεί να ξεκίνησε εντυπωσιακά με τη νίκη επί των «ερυθρόλευκων» να διαδέχεται το υπερπολύτιμο «διπλό» της Μαδρίτης με την Εστουντιάντες, ωστόσο, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον 65χρονο τεχνικό που καλείται να καθοδηγήσει ένα σύνολο παικτών που δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα διαχειριστεί.

Το πρώτο δείγμα μετά τον «κουρνιαχτό» των πρώτων τριών ημερών που κύλησαν με άκρατο ενθουσιασμό, ήταν κάτι περισσότερο από αποθαρρυντικό με την «βασίλισσα» να χάνει τ' αυγά και τα πασχάλια στην άμυνα (το παθητικό των 86π. αποτελεί season-low για φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις), την διαφορά να φτάνει το -26 και το τελικό 65-86 να κρίνεται απολύτως δίκαιο. Μοναδικός διασωθείς από το «κιτρινόμαυρο»... ναυάγιο, ήταν ο Βασίλης Καββαδάς (16π. & 6ρ. με 6/6 σουτ), ενώ για τους λάτρεις των αριθμών, αξίζει να επισημάνουμε ότι πέρυσι και πρόπερσι, η ΑΕΚ είχε γνωρίσει μόλις δύο (2015-16) και μία ήττα (2016-17) αντίστοιχα με την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής! Δηλαδή τις υποδιπλάσιες και κάτω, σε σχέση με όσες έχει κάνει φέτος.

Θυμήθηκε την επίθεση!

Ο Κολοσσός (5-4) επέστρεψε στις νίκες μακριά από τη Ρόδο, για πρώτη φορά μετά από κάτι περισσότερο από 2 μήνες και το 2ο σερί παιχνίδι που σκοράρει 80+ πόντους, δείχνει ότι οι Ροδίτες φαίνεται να αφήνουν οριστικά πίσω τους το «μαύρο» 20ήμερο του Νοεμβρίου, στην διάρκεια του οποίου, η μέση παραγωγικότητα τους δεν ξεπέρασε τους 60 (μ.ο. 57,3π.)!

Το 80-76 της Πάτρας, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία επειδή επετεύχθη στην έδρα της ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος, ενώ η συνολική συγκομιδή των Αμερικανών (59π. & 29ρ.) δείχνει ότι οι επιλογές του Άρη Λυκογιάννη αρχίζουν να «βρίσκονται» μέσα στο γήπεδο, με τον T.J. Μπρέϊ (24π. 4ρ. & 2ασ. με 4/8 τριπ.) να πραγματοποιεί την πιο πειστική εμφάνισή του επί ελληνικού εδάφους.

«Τρόμαξε» παρά τα +27 ριμπάουντ!

Στο κλειστό της Νεάπολης, η πρώτη εφετινή σπουδαία εμφάνιση του Κέβιν Ουέαρ (24π., 10ρ. & 3κλ.) σε συνδυασμό με την μόνιμα υψηλή και συνεπή παραγωγικότητα των Ελλήνων παικτών (Παπαντωνίου 17π., 7ρ. & 3ασ.) των Θεσσαλών (47 από τους 82 πόντους της ομάδας τους), αποτέλεσαν τους άξονες της 4ης εφετινής νίκης (82-78) του Γ.Σ.Λάρισας/Φάρου (4-5). Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου προηγούνταν σταθερά με διψήφια διαφορά του Κοροίβου και παρ' ότι μάζεψε 27 περισσότερα ριμπάουντ και σούταρε με 85% στις βολές και 46,6% στα τρίποντα, λίγο έλλειψε να κινδυνεύσει εξαιτίας των 21 λαθών στα οποία υπέπεσε!

Η επιλογή ξένου που άλλαξε τις ισορροπίες!

Στο κλειστό της Κανήθου, η Κύμη (3-6) ξεπέρασε γρήγορα το άσχημο ξεκίνημα και χάρη στην πιεστική της άμυνα, κράτησε τον Άρη για δύο «γεμάτα» 5λεπτα χωρίς καλάθι εντός πεδιάς. Το 11-21 του 8ου λεπτού έγινε 25-21 στο 13' (σερί 14-0) και εν συνεχεία, όταν αποσύρθηκε και ο Μπένσον λόγω τραυματισμού, το 35-34 του 19', μετετράπη σε 53-36 στο 24' (σερί 18-2 με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν μόνο 2 βολές).

Έκτοτε τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τους γηπεδούχους (Σμιθ 18π., 6ρ. & 4κλ., Μανωλόπουλος 16π., 4ρ. & 3κλ. με 4/7 τριπ.), που τα έβαζαν με... κλειστά μάτια πίσω από τα 6,75 (17/30 τριπ.), με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν 3η συνεχόμενη, την πιο ιστορική και την πιο ευρεία νίκη (94-69) τους στην εφετινή Basket League. Το credit που αξίζει στον Γιάννη Καστρίτη είναι τεράστιο, υπό την έννοια ότι οι κινήσεις που έκανε μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα, μεταμόρφωσαν την ομάδα του, που είναι αήττητη από την διακοπή κι εντεύθεν! Σε αυτούς τους τρεις αγώνες, ο Θαντέους ΜακΦάντεν πετυχαίνει κατά μ.ο. 23,3 πόντους και σουτάρει με 62% στα τρίποντα (13/21)...

Δυσκολεύουν τα πράγμα στον «πλανήτη Άρη»!

Η προσθήκη του Λευτέρη Μποχωρίδη αύξησε κατακόρυφα την ποιότητα των «κιτρινόμαυρων» και προσέθεσε έναν point-guard που μπορεί να συνδυάσει την δημιουργία με την εκτέλεση, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη του Άρη (3-6) στην Πολωνία, όπου οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν για πρώτη φορά φέτος το φράγμα των 80 πόντων. Η προσγείωση στο ελληνικό πρωτάθλημα, όμως, ήταν πολύ ανώμαλη για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που χωρίς 3 ξένους και τον Μπένσον να τραυματίζεται στον ώμο, έμεινε από δυνάμεις!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες σκόραραν τους 65 από τους 69 πόντους «πάλαι ποτέ αυτοκράτορα», ο οποίος γνώρισε την 3η σερί βαριά ήττα του (69-94) και πλέον βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Τόσο γιατί η διοίκηση Λάσκαρη στερείται ρευστότητας για την επιτακτική ενίσχυση της ομάδας, όσο κυρίως γιατί η υπομονή των οργανωμένων οπαδών φαίνεται να έχει εξαντληθεί. Τα δύο τελευταία ματς του 2017, με Νίμπουρκ για το Champions League και με Τρίκαλα για το πρωτάθλημα, αναμένεται να κρίνουν πολλά για το μέλλον του Άρη.

Τέλος για φέτος το «Νίκος Γκάλης»!

Η 3η εφετινή επίσκεψη του Ρεθύμνου (3-6) στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό καλύτερο αποτέλεσμα από τις δύο προηγούμενες, στις οποίες αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ (για πρωτάθλημα και Κύπελλο)... Οι Κρητικοί πάντως, άφησαν καλές εντυπώσεις για 25 λεπτά με τον Στέφαν Μούντι (24π. & 4ασ. με 5/7 τριπ.) να αποδεικνύει ότι του πάει το ΟΑΚΑ και το ματς να κρίνεται χάρη σε ένα σερί 15-0 του «τριφυλλιού» από τα μέσα (47-45) έως το τέλος της 3ης περιόδου (62-45). Το τελικό (69-91) ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο και το μόνο ανησυχητικό σημάδι για τον Νίκο Βετούλα, ήταν οι ταυτόχρονες χαμηλές «πτήσεις» των τριών Ελλήνων της ομάδας (Γιαννόπουλος, Χριστοδούλου και Κώττας), που είχαν μαζί μόλις 10 πόντους με 3/14 σουτ)

Τα «πτώματα» που... ζωντάνεψαν!

Ο Κόροιβος (3-6) πήρε μόλις 11 πόντους από τους γηγενείς παίκτες του και... μηδέν από τον μέχρι προχθές πρώτο σκόρερ του (Ντε Κόζι) και σε συνδυασμό με την πανωλεθρία στα ριμπάουντ (20-47), είναι απορίας άξιον πως βρήκε τις δυνάμεις να γίνει απειλητικός. Τηρουμένων των αναλογιών, η 5η σερί ήττα (78-82) των Πελοποννήσιων, κρίνεται ως η πιο αξιοπρεπής και ο υπαινιγμός του Ντίνου Καλαμπάκου, περί πτωμάτων στη συνέντευξη Τύπου, είχε μάλλον ενισχυτικό χαρακτήρα...

Κρατάει τα τελευταία 2,5 λεπτά...

Τα Τρίκαλα (2-7) συμπλήρωσαν πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη και το μόνα που κρατάει ο Κώστας Μέξας από το 76-82 του κλειστού της οδού Αρτάκης, είναι η επιστροφή του Λαμόντ Μάρεϊ Τζούνιορ (21π., 9ρ. & 6ασ.) στις καλές εμφανίσεις (ήταν άφαντος στα δύο προηγούμενα ματς) και το σερί των 8 αναπάντητων πόντων της ομάδας του στα τελευταία 2'33" του αγώνα, που μείωσε την τελική διαφορά από το -14 στο -6!

Έχει ακόμη μεγάλη ανηφόρα...

Στη Νέα Σμύρνη, οι ξένοι των «κυανέρυθρων» (Τσούπκοβιτς 17π. & Κράβιτς 16π.) έκαναν για πρώτη φορά φέτος την διαφορά με τους Έλληνες παίκτες να περιορίζονται σε πιο συμπληρωματικό ρόλο κι έτσι ο Πανιώνιος (1-8) έκανε σεφτέ στις νίκες (82-76), ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι μίας πολύ δύσβατης ανηφορικής πορείας. Μοναδικό μελανό σημείο για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, ήταν το «ψαλίδισμα» της τελικής διαφοράς από τους φιλοξενούμενους, που 8,5 λεπτά πριν από το τέλος, έχαναν με 16 πόντους διαφορά! Όχι τίποτε άλλο, αλλά τον ερχόμενο Μάϊο, το goal-average θα έχει πολλή μεγαλύτερη σημασία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!