ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 86-65

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 86-65

bet365

Ποιο ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης επί της ΑΕΚ καθώς επιβλήθηκε με 86-65 στο PAOK SPORTS ARENA. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν κυρίαρχη στο παρκέ σε αντίθεση με την αντίπαλό της που είδε τα βαριά χαρτιά της να πραγματοποιούν απογοητευτική εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» πάνω στην ευστοχία του στο μακρινό σουτ και στην εξαιρετική απόδοση των Κατσίβελη, Χρυσικόπουλου, ενώ η ΑΕΚ αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στην ατομική άμυνα. Σημαδεύοντας τον Λαρεντζάκη στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ πήρε πολλά από τον Κατσίβελη (σ. σ. σημείωσε δέκα πόντους πριν καν τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα) ενώ διατηρώντας το ποσοστό του στο τρίποντο σε πολύ υψηλό επίπεδο προηγήθηκε με 19-11 έπειτα από περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά. Μετά τον Κατσίβελη, ήρθε ο Λίνος Χρυσικόπουλος ο οποίος με οκτώ γρήγορους πόντους έδωσε αέρα 11 πόντων (25-14) στην ομάδα του. Η ΑΕΚ κρατήθηκε στο παιχνίδι μέσα από την ευστοχία της από τη γραμμή των βολών και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 29-19.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ περιόρισε τα λάθη της, αλλά δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα στην ατομική άμυνα. Αρχικά με τον Γκος και στη συνέχεια με τον Χαραλαμπόπουλο στο ένας εναντίον ενός ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις στην επίθεση. Η ΑΕΚ κρατήθηκε στο παιχνίδι χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και την ηγετική παρουσία του Βασίλη Καββαδά στη ρακέτα. Με 13 πόντους, τρία επιθετικά ριμπάουντ και δύο κοψίματα σε οκτώ αγωνιστικά λεπτά ήταν ο άνθρωπος που φρόντισε να μην αυξηθεί η διαφορά όταν αυτή έφτασε έως και στα επίπεδα των 12 πόντων (42-30, 17’). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-36. Στα ιδιαίτερα στατιστικά στοιχεία του πρώτου μέρους ήταν οι… αντίθετοι βίοι των δύο ομάδων στο μακρινό σουτ καθώς ο ΠΑΟΚ είχε 6/9 προσπάθειες (66%) και η ΑΕΚ 2/11 (18%).

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο τρίτο δεκάλεπτο. Βγάζοντας απίστευτη ενέργεια στο παρκέ νίκησε κατά κράτους την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα για περίπου επτά αγωνιστικά λεπτά δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι κι έβλεπε τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Φιλ Γκος ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά καθώς σημείωσε 10 πόντους από το 23’ έως και το 27’ εκτοξεύοντας τη διαφορά στα επίπεδα των 19 πόντων (64-45). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 68-51 και με τον Ντούσαν Σάκοτα να προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα για την «Ένωση» καθώς ούτε το χαμηλό σχήμα απέδωσε καρπούς.

Ακόμη κι αν η ΑΕΚ είχε στο πίσω μέρος του μυαλού της τη σκέψη της αντίδρασης, ο ΠΑΟΚ φρόντισε να την κρατήσει για τον εαυτό της. Με καλάθια στο transition game απάντησε στην πρόσκαιρη… εμφάνιση του Γκριν στο παρκέ, διατήρησε τη διαφορά στο +20 (75-55, 33’) και ουσιαστικά έδωσε τυπικό χαρακτήρα στη συνέχεια. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς ήταν το +26(86-60, 37:30).

ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΗΣΕ: Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα πάντα. Πρώτα σε ατομικό επίπεδο και στη συνέχεια σε ομαδικό. Στην επίθεση η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου άγγιξε την τελειότητα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Φιλ Γκος έβαλε τη σφραγίδα του στο επιμέρους σκορ 13-3 του ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο σημειώνοντας δέκα πόντους.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Δημήτρης Κατσίβελης έβαλε τους 10 από τους 12 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά έκανε καταπληκτική δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, αλλά και στην πρώτη πίεση στην άμυνα. Ο Όουεν Κλάσεν μάζεψε όλα τα ριμπάουντ στο τρίτο δεκάλεπτο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Στην ΑΕΚ μάλλον πρέπει να μετρήσουμε αυτούς που… πέρασαν και ακούμπησαν. Ενδεικτικά, Γκριν και Τζέιμς ήταν σε άλλο γήπεδο κι έχουν μεγάλη ευθύνη και για την ατομική άμυνά τους.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ΠΑΟΚ πήρε 39 πόντους από λάθη του αντιπάλου αλλά και από τα επιθετικά ριμπάουντ. Κι όταν αυτές οι επιδόσεις συνδυάζονται με ποσοστό άνω του 50% στο τρίποντο, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ ολόκληρο το παιχνίδι με εξαίρεση την εμφάνιση του Βασίλη Καββαδά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί μόνο να κρατήσει πράγματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 45-36, 68-51, 86-65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα