Κι όμως, όλη Ευρώπη φοβάται τους «αιώνιους»!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Κι όμως, όλη Ευρώπη φοβάται τους «αιώνιους»!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον απολογισμό της 6ης αγωνιστικής κι αποδίδει τα εύσημα σε Προμηθέα και Λαύριο. Το 2/2 των ελληνικών ομάδων στην 2η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague και η επίδρασή του στην «κοινωνία» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Ντόρτμουντ – Τότεναμ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μπορεί να υστερούμε σε χρήματα και budget, μπορεί η Basket League να μην ανήκει πλέον ούτε καν στην short-list των πιο ελκυστικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, και μπορεί η φορολογία να αγγίζει, πολλές φορές, και το υπερδιπλάσιο των καθαρών αποδοχών στα καλά συμβόλαια (άνω των 200.000 Ευρώ)... Οι «αιώνιοι» παρ' όλα αυτά, βαστούν ακόμη πολύ γερά τα «γκέμια» ενός άνισου ανταγωνισμού και βασιζόμενοι στην «τεχνογνωσία», την εμπειρία, επιθυμία για διάκριση αλλά και την συμπαράσταση του κόσμου, διαδραματίζουν άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο, έναν σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στα «δρώμενα» της Euroleague.

Η εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν η δεύτερη «διπλή» στην διοργάνωση (η πρώτη καταγράφηκε πέρυσι στην 3η και την 4η αγωνιστική) που συνδυάστηκε με το απόλυτο (4/4) για Ολυμπιακό (νίκες επί της Φενέρ εκτός και επί του Ερυθρού Αστέρα εντός) και Παναθηναϊκό (επικράτησε της Χίμκι στο ΟΑΚΑ και της Εφές στην Πόλη), από πέρυσι οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής.

Μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, οι πρωταθλητές «τρέχουν» ένα σερί 4-1 (θα μπορούσε να είναι και 5/5), έχοντας ανεβάσει τους ρυθμούς στο αμυντικό transition και με νίκη επί της αποδεκατισμένης Ρεάλ στο «Νίκος Γκάλης», θα εδραιωθούν για τα καλά στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας. Το σημαντικότερο απ' όλα, όμως, είναι ότι οι Μαδριλένοι έρχονται στην Αθήνα με σοβαρές απουσίες και «χαμηλωμένα τα φτερά», αναγνωρίζοντας ότι στην παρούσα φάση οι «πράσινοι» είναι το απόλυτο «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Οι περυσινοί δευτεραθλητές Ευρώπης, ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την επιθετική «κοιλιά» τριών σερί αγώνων, στους οποίους σκόραραν κατά μ.ο. 57,0 πόντους (!) και με τους Στρέλνιεκς, Τόμπσον και Ρόμπερτς να βρίσκουν τον εαυτό τους, «τρόμαξαν» τους πάντες με το εντυπωσιακό «διπλό» επί της Φενέρμπαχτσέ, το οποίο ακολούθησε ένας «περίπατος» επί του Ερυθρού Αστέρα. Στο 25% του «μαραθωνίου» της κανονικής περιόδου, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην κορυφή κι όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχουν πάρει την παραμικρή βοήθεια από τον φυσικό τους ηγέτη, Βασίλη Σπανούλη, που ακόμη ταλαιπωρείται από έναν ύπουλο τραυματισμό στο γόνατο (οστεοχονδρίτιδα).

Προς Θεού, δεν υπονοούμε ότι οι δύο ελληνικές ομάδες «έκλεισαν» ήδη θέση για το Final 4 του Βελιγραδίου, ούτε καν ότι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα playoffs της Euroleague. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και κανείς δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει την πορεία τους, χωρίς να συνυπολογίσει παράγοντες όπως οι τραυματισμοί, η κούραση και η φθορά από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τις μετακινήσεις και τις εναλλαγές από τους ευρωπαϊκούς αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα και τούμπαλιν.

Τα πρώτα δείγματα, ωστόσο, επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία και καθιστούν σαφές, ότι οι δύο μεγάλοι του ελληνικού μπάσκετ, θα «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους» και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την επιστροφή τους στο κορυφαίο ετήσιο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, αλλά η αίσθησή μου λέει ότι η εφετινή γιορτή θα διεξαχθεί για μία ακόμη φορά με ελληνική ομάδα, χωρίς να θεωρώ απίθανη την συνύπαρξη «κόκκινων» και «πράσινων», τον ερχόμενο Μάϊο στην σερβική πρωτεύουσα. Όπως το 1994 (Τελ Αβίβ), το 1995 (Σαραγόσα), το 2009 (Βερολίνο) και το 2012 (Πόλη)...

«Ξύπνησε» ο Σίνγκλετον!

Όπως είναι φυσικό, στο ελληνικό πρωτάθλημα καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να νιώσει απειλή από κάποια από τις υπόλοιπες 12 της Basket League. Στην Χαλκίδα, ο επιθετικός οίστρος του Κρις Σίνγκλετον (35π. & 6ρ. με 6/8 τριπ. σε 23') έφτανε και περίσσεψε για να οδηγήσει την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σε μία σχετικά άνετη νίκη (90-73) επί της ουραγού Κύμης και να μας «ξυπνήσει μνήμες» από Ντομινίκ Ουίλκινς, Νίκο Γκάλη, Άριαν Κόμαζετς και Ντίνο Ράτζα.

Ο Παναθηναϊκός (6-0) παρέμεινε μόνος πρώτος και αήττητος, έχοντας την πρώτη επίθεση (μ.ο. 87,3π.) και τις καλύτερες επιδόσεις της λίγκας στην δημιουργία (μ.ο. 22,0ασ.), στα κλεψίματα (μ.ο. 9,3) και στα σουτ εντός πεδιάς (50,5%), καθώς και την ικανότητα να υποπίπτει στα λιγότερα λάθη (μ.ο. 9,8).

Στρέλνιεκς για... φίλημα!

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός (5-1) είναι πρώτος στα δίποντα (59,1%) και στα ριμπάουντ (μ.ο. 38,0) και η άμυνά του δέχεται τους λιγότερους πόντους (μ.ο. 59,8π.). Στο Βενετόκλειο της Ρόδου, μάλιστα και παρά την απουσία του Μιλουτίνοφ, οι «ερυθρόλευκοι» «κατέβασαν» ακόμη περισσότερο το παθητικό τους και «γκρέμισαν» (54-72) κάθε ελπίδα του Κολοσσού για μία ανταγωνιστική εμφάνιση.

«Μελανό» σημείο της αναμέτρησης ο καβγάς των Παπαπέτρου και Γεωργαλή, οι οποίοι αποβλήθηκαν, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε με ικανοποίηση τον Γιάνις Στρέλνιεκς (14π., 4ρ. & 5ασ. με 4/5 τριπ.) να συνεχίζει το σερί των εντυπωσιακών του εμφανίσεων.

Ομάδα για 4άδα ο Προμηθέας!

Σκοράροντας κατά μ.ο. 83,5 πόντους (2η επίθεση πίσω από τους πρωταθλητές) κι έχοντας χάσει μόνο στο κλειστό του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, ο Προμηθέας (5-1) έχει καταφέρει μέχρι στιγμής το «απόλυτο» 5/5 στα ματς (με μόλις δύο αγώνες εντός έδρας) που μπορούσε να «χτυπήσει» και δικαίως θεωρείται η πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος (πιο εύστοχη ομάδα στις βολές με 76,6% και στα τρίποντα με 42,2%).

Το νέο επιβλητικό «διπλό» στα Τρίκαλα (87-68), δείχνει ότι η ομάδα του Μάκη Γιατρά (Έβανς 22π. & 13ρ.) δεν αποτελεί «πυροτέχνημα» (όπως ενδεχομένως να φάνηκε μετά τη νίκη της πρεμιέρας στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ) και από παιχνίδι σε παιχνίδι, «βγάζει» στο γήπεδο τον χαρακτήρα της, στηρίζοντας την προσπάθειά της στο ελεύθερο και επιθετικό μπάσκετ.

Ο Σον Έβανς αποδεικνύεται σε έναν από τους πιο ποιοτικούς Αμερικανούς ρολίστες (μ.ο. 14,3π. & 6,3ρ., 1,7κλ. & 1,0κοψ. με 58,3% διπ.), ενώ τεράστια συμβολή στην αγωνιστική πορεία των Πατρινών έχει ο Νίκος Γκίκας (13π. & 13ασ.) που φέτος βρίσκεται στο «απόγειο» της καριέρας του (2ος πασέρ πίσω από τον Καλάθη με μ.ο. 7,4ασ.) και η πρόσκλησή του στην Εθνική ανδρών, ήταν η απόλυτη επιβράβευση.

Το Λαύριο άξιζε να είναι πιο ψηλά!

Στο κλειστό της Ίλιδας, οι Αμερικανοί του Λαυρίου (4-2) «πέταγαν... σπίθες» έξω από τα 6,75 (15/23 τριπ. ήτοι 65%) και πετυχαίνοντας τους 80 από τους 91 πόντους της ομάδας (Μέϊγερ 20π. & 5ρ. με 5/8 τριπ., Γκρέϊ 14π. & 3κλ. με 4/5 τριπ.), συνυπέγραψαν την 2η συνεχόμενη "20άρα" εκτός έδρας (91-67). Αν στα δύο πρώτα χρόνια τους στην Α1 Κατηγορία (ρεκόρ 11-15 πέρσι και 9-17 πρόπερσι), οι Λαυριώτες «κέρδισαν» εύκολα ή δύσκολα το στοίχημα της παραμονής, φέτος οι βλέψεις τους δικαιούνται να σαφώς υψηλότερες και να εμπεριέχουν και τα playoffs!

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι μετά την 6η αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος, έχουν διπλάσιες νίκες (ρεκόρ 4-2) από το αντίστοιχο χρονικό σημείο της περιόδου 2015-16 (ρεκόρ 2-4) και 2016-17 (ρεκόρ 2-4). Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον Χρήστο Σερέλη, που στην 3η του χρονιά στην Basket League, παρουσιάζει ένα σύνολο που παλεύει όλα τα ματς (κάνει τα περισσότερα κοψίματα και τα λιγότερα λάθη), παίζει ελκυστικό μπάσκετ και αν δεν είχε «αυτοκτονήσει» με τον Άρη, τώρα θα ισοβαθμούσε στην 2η θέση με τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Μακένζι Μουρ (μ.ο. 15,0π., 6,8ρ., 4,5ασ., 2,1κλ. & 1,0κοψ. με 56,8% στα διπ.), που είναι ένας από τους πιο all-around ξένους που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Στο «Νίκος Γκάλης», η ΑΕΚ (4-2) συμπλήρωσε 11 μέρες αήττητη, πετυχαίνοντας την 2η σερί νίκη της στην Basket League και την 3η στη σειρά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το τελικό 83-73 που είχε την υπογραφή του Μάνι Χάρις (19π. & 4ρ.) διαμορφώθηκε στην 4η περίοδο, καθώς ο Πανιώνιος ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 29ο λεπτό! Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που θα είναι ο μοναδικός προπονητής με τόσες πολλές απουσίες λόγω Εθνικής ομαδας (Λαρεντζάκης, Μαυροειδής, Σάκοτα και Τσαλμπούρης), εξέφρασε δικαιολογημένα παράπονα για την αμυντική εικόνα των παικτών του στο πρώτο μέρος και η βελτίωση στα μετόπισθεν, θα αποτελέσει το επίκεντρο της δουλειάς που θα γίνει στην διάρκεια της διακοπής.

«Διπλό»-ανάσα με φόντο την διακοπή...

Στην Κρήτη, ο ΠΑΟΚ (3-3) πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη (79-73) - την πρώτη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (Κρουμπάλι 18π. & 10ρ. & Κόνιαρης 10π. & 10ασ.)- που πέραν της βαθμολογικής «ανάσας» και της τονωτικής «ένεσης», θα μετριάσει εν πολλοίς το κλίμα αμφισβήτησης που επικρατεί σε μερίδα οργανωμένων οπαδών, ως προς τις επιλογές της διοίκησης και τον προπονητή. Το «διπλό» μάλιστα, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Λάκι Τζόουνς (μ.ο. 15,0π.) να τελειώνει το ματς «άσφαιρος» (0/4 σουτ) και με τους γηγενείς παίκτες να συνεισφέρουν το 60% των πόντων!

Η αλήθεια είναι ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που ατύχησε με τους τραυματισμούς αλλά και την επιλογή του Ντίλαρντ, δουλεύει πολύ σκληρά για να «καλύψει» το άσχημο ξεκίνημα και η εκτίμηση όσων τον γνωρίζουν, συγκλίνει στην πεποίθηση ότι η διακοπή θα δουλέψει προς όφελος της ομάδας. Η επιστροφή του Χαραλαμπόπουλου, η ενσωμάτωση του Φιλ Γκος και η αποθεραπεία του Μαργαρίτη, αποτελούν εχέγγυα για να δούμε μία τελείως διαφορετική ομάδα, μέσα στον επόμενο μήνα!

Επιστροφή στις νίκες με ποσοστά για... βατόμουρα!

Πίσω στην Θεσσαλονίκη, όπου για μία ακόμη αγωνιστική ο Άρης (3-3) δεν κατάφερε να «σπάσει» το εφετινό ταβάνι των 71 πόντων. Βρέθηκε όμως, στην καλύτερη αμυντική βραδιά της σεζόν υποχρεώνοντας τους Θεσσαλούς στο επιθετικό “limit-down” της σεζόν! Το τελικό 71-60 είχε την υπογραφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου (11π., 7ρ. & 4ασ.), που επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στην Εθνική ανδρών με το μέχρι στιγμής ρεκόρ των «κιτρινόμαυρων» να κρίνεται άκρως ικανοποιητικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (μ.ο. 62,1π.), μοιράζει τις λιγότερες ασίστ (μ.ο. 13,1) και είναι η πιο άστοχη σε δίποντα (43,1%) και σουτ εντός πεδιάς (38,2%). Ο «Δράκος» καλείται πλέον βρει άμεση λύση για την αντικατάσταση του Βον, ενώ στον «αέρα» παραμένει η παραμονή του Πέτγουεϊ που φαίνεται ότι ξανασκέφτεται το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Με 32% ευστοχία δε νίκησε κανείς!

Στο “Nick Galis Hall”, ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτωρ του ελληνικού μπάσκετ» ήταν αυτός που μετά βίας ξεπερνούσε τους 60 πόντους (μ.ο. 60,4π.), ο Γ.Σ. Λάρισας/Φάρος (3-3) αποδείχτηκε η ομάδα που υπέστη... αφλογιστία, σκοράροντας συνολικά μόλις 47 πόντους, μετά τα πρώτα 6'43”, όταν και προηγήθηκε με 1-13! Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου (Μουράτος 15π.) τελείωσε το ματς με 18/46 σουτ εντός πεδιάς (32,1%), με αποτέλεσμα να χάσει μοναδική ευκαιρία για μία εκτός έδρας νίκη εκτός προγράμματος, σκοράροντας σχεδόν 20 πόντους λιγότερους (71-60) από την μέση παραγωγικότητά της (79,6π.) πριν από το τζάμπολ!

Ο Κόροιβος (3-3) είχε 3/3 εντός έδρας, όσο η άμυνα ήταν το σημείο αναφοράς του (μ.ο. παθητικού 66,0π.) και όσο κρατούσε τους αντιπάλους του κάτω από το φράγμα των 80 πόντων (55π. με Άρη, 67π. με Πανιώνιο και 76π. με Κολοσσό). Κόντρα στο Λαύριο, οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου (Ντε Κόζι 21π. & 5ρ.) απέτυχαν να σταματήσουν την «καυτή» περιφερειακή γραμμή των φιλοξενουμένων και οι 91 πόντοι που δέχτηκαν, ήταν το "limit-down" μέσα στην Αμαλιάδα και μοιραία οδήγησαν στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα (67-91).

Για 2η σερί αγωνιστική, ο Κολοσσός (3-3) παρουσιάζει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, αδυνατώντας να ξεπεράσει τους 60 πόντους. Κόντρα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μ.ο. 59,8π.), η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη χρειαζόταν κάτι περισσότερο από υπέρβαση, σε πολλούς τομείς, για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό! Το 62,5% στις βολές και το 28,8% στα σουτ εντός πεδιάς που είχαν οι έξι ξένοι της ομάδας, εξηγούν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την βαριά ήττα (54-72) και το επιθετικό «χαμηλό βαρομετρικό» της εφετινής σεζόν.

Η αντίσταση των Τρικάλων (2-4) στην «υπερταχεία» από την Πάτρα διήρκεσε σχεδόν 32 λεπτά, όσο δηλαδή ο Μάρεϊ Τζούνιορ (24π. & 8ρ. με 10/19 σουτ) έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι και κρατούσε τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής (64-69 στο 31'20"). Κάπου εκεί, οι αντοχές των παικτών του Κώστα Μέξα (με 28/70 σουτ και ποσοστό 40% εντός έδρας, δεν θα μπορούσε να απειλήσει μία ανώτερη ομάδα) έλαβαν τέλος και το σερί 0-15 που «έτρεξαν» οι φιλοξενούμενοι έγραψε τους τίτλους τέλους (68-87) στη σεμνή τελετή.

Στο Ρέθυμνο (1-5), η ομώνυμη ομάδα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πληθωρική εμφάνιση του Άρμστεντ (19π., 6ασ. & 5κλ.) που μαζί με τους Χριστοδούλου (15π.) και Γιαννόπουλο (12π. & 4ρ. με 4/8 τριπ.) «τράβηξαν» το βάρος στο σκοράρισμα και δείχνοντας μεγάλη εμμονή στο μακρινό σουτ (8/27 τριπ.), δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να «κυνηγήσει» (73-79) μέχρι το τέλος τον ΠΑΟΚ. Από την μία πλευρά, η αλήθεια είναι ότι το ηχηρό «σοκ» της δολοφονίας του αδερφού του Ρόμπερτσον (μαθεύτηκε πριν από το τζάμπολ) δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητο, από την άλλη οι αριθμοί είναι αμείλικτοι... Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει την 2η χειρότερη άμυνα (μ.ο. 83,1π.) και ελλείψει αθλητικού ψηλού, είναι προτελευταία στην συγκομιδή των ριμπάουντ (μ.ο. 27,6), ενώ ο Στέφαν Μούντι (μ.ο. 8,5π. με 28,1% εντός πεδιάς) αποδεικνύεται πολύ κατώτερος των προσδοκιών.

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, ο Πανιώνιος (0-6) παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση και μαχητικό χαρακτήρα, δείγμα της νοικοκυρεμένης δουλειάς του Βαγγέλη Ζιάγκου (τιμήθηκε για την προσφορά του στην ΑΕΚ), σε σημείο που στην Αμαλιάδα περισσότερο και στο ΟΑΚΑ λιγότερο (83-73), βρέθηκε κοντά στην πολυπόθητη πρώτη εφετινή νίκη. Η «αχίλλειος πτέρνα» των «κυανέρυθρων» (Κράβιτς 20π. & 8ρ.) εντοπίζεται στην άμυνα που είναι η χειρότερη της Basket League (μ.ο. 85,8π.) και στα λάθη (κάνουν τα περισσότερα με μ.ο. 14,3), που όμως αποτελούν νευραλγικούς τομείς και μέχρι στιγμής εξελίσσονται σε τροχοπέδη για το πρώτο «ροζ φύλλο» αγώνα! Έστω και αν οι Νεοσμυρνιώτες «σήκωσαν τον κόσμο», με τις «φωνές» τους για την διαιτησία του αγώνα με την «Ένωση»...

Κόντρα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, η Κύμη (0-6) σκόραρε τους περισσότερους πόντους για φέτος στο κλειστό της Κανήθου και με κορυφαίο τον Αμερικανό σέντερ Γκάρι ΜακΓκι (16π. & 8ρ. με 7/10 σουτ), παρουσίασε αξιόμαχο πρόσωπο και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Η τελική διαφορά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ μικρότερη από το -17 (73-90), αν η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν είχε αστοχήσει σε 12 βολές (9/21 ήτοι 42,8%), με τους γηπεδούχους να μαζεύουν είναι η πιο άστοχη ομάδα από την γραμμή της... φιλανθρωπίας (58,8%) και η πιο αναποτελεσματική στα ριμπάουντ (μ.ο. 24,8).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!