Περπατώντας στον λαβύρινθο

Περπατώντας στον λαβύρινθο

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Περπατώντας στον λαβύρινθο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος στέκεται στη συνάντηση του Παναγιώτη Γιαννάκη με τους μεσολαβητές των Τούρκων επιχειρηματιών αλλά και στη διαδικασία που στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Αναζητώντας την αλήθεια επί της υπόθεσης επένδυσης των Τούρκων επιχειρηματιών, το πιθανότερο είναι να νιώσει ο καθένας… χαμένος σ’ έναν λαβύρινθο. Στη συγκεκριμένη γωνιά έχουμε γράψει αρκετά για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο – όσο περνάει ο καιρός – γίνεται πιο περίπλοκο και από την εικόνα που παρουσιάζει ένας server που τροφοδοτεί internet σ’ ένα τεράστιο οικοδόμημα.

Καταρχάς η σιωπή της ΚΑΕ πλησιάζει τα όρια της ενοχής υπό την έννοια ότι έχει την ευθύνη να ενημερώσει τους φίλους της έχοντας απέναντι της τις (σχεδόν) καθημερινές αναρτήσεις του ενός εκ των μεσολαβητών των Τούρκων επιχειρηματιών, του Ηλία Κολοβέτσιου, στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο ίδιος άνθρωπος δεν έχει αποφύγει τη διαδικασία να ενημερώνει στα forum των φιλάθλων του Άρη και μάλιστα σκιαγραφώντας (σχεδόν) με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση, όπως ήταν λογικό αμφισβητήθηκε έντονα. Γιατί εδώ και περίπου έναν μήνα ο απλός φίλαθλος του Άρη ακούει για εκατομμύρια που θα μπουν στην ΚΑΕ αλλά δεν τα βλέπει.

Είχαμε σημειώσει ότι οι πληροφορίες που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση είναι τουλάχιστον αντικρουόμενες. Γιατί είχε διοχετευτεί ότι υπάρχει δεδομένη συμφωνία χρηματοδότησης των Τούρκων επιχειρηματιών η οποία θα ανακοινώνονταν στο περιθώριο του αγώνα Μπεσικτάς-Άρης (7/11), αλλά αυτό δε συνέβη. Είχε διοχετευτεί επίσης η πληροφορία περί πραγματοποίησης τελικής συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη την επομένη του συγκεκριμένου αγώνα, αλλά ουδείς εκπρόσωπος της ΚΑΕ Άρης ήταν εκεί.

Πάμε στη χθεσινή συνάντηση των κ. κ. Ηλία Κολοβέτσιου, Παναγιώτη Θεοδωρίδη και Τάσου Αναστασιάδη με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Καταρχάς η πρώτη γνωριμία έγινε την ημέρα που ο επιχειρηματίας Αϊχάν Γκιουνέρ ήρθε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΑΕ Άρης. Εκεί έγινε η πρώτη χαιρετούρα με την επιφύλαξη μιας συνάντησης. Από τότε βέβαια άλλαξαν πολλά. Διότι εκείνο το διάστημα οι σχέσεις των μεσολαβητών με τον Νίκο Λάσκαρη ήταν άρτιες. Όπως τότε έτσι και τώρα, από το περιβάλλον του Ηλία Κολοβέτσιου είχε διοχετευτεί η πληροφορία ότι τέσσερις εταιρίες θα επενδύσουν στην ΚΑΕ Άρης υπό τη μορφή χορηγίας. Η εταιρία κοσμημάτων Storks, η Turkish Airlines, μια εταιρία παραγωγής γαλακτοκομικών ειδών που ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία Γιλμάζ ο οποίος επίσης είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και μία ακόμη κατασκευαστική εταιρία που ανήκει σε μια γνωστή και πλούσια οικογένειας της Τουρκίας..

Μόνο που στην πορεία οι σχέσεις μεταξύ μεσολαβητών και Νίκου Λάσκαρη όχι απλά κλονίστηκαν αλλά έφτασαν στο σημείο να αναφερθεί (χθες) στον Παναγιώτη Γιαννάκη από την πλευρά των μεσολαβητών ότι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον Νίκο Λάσκαρη για την επικύρωση της συμφωνίας αλλά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αποφεύγει κάθε συζήτηση μαζί τους. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχει διαφωνία ως προς το τεχνικό κομμάτι υλοποίησης της συμφωνίας. Κοινώς, στον τρόπο εκταμίευσης των χρημάτων. Για την ακρίβεια, ότι ο Νίκος Λάσκαρης είναι αρνητικός στην προοπτική διοχέτευσης των χρημάτων μέσω της εταιρίας Kronos Holdings η οποία ανήκει στους μεσολαβητές, αλλά θέλει να ιδρύσει δική του εταιρία στην Τουρκία και μέσω αυτής να έρθουν τα χρήματα στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Παναγιώτη Γιαννάκη και των μεσολαβητών η οποία κράτησε τρεις ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, αναφέρθηκε επίσης το σύνολο της επένδυσης (σε βάθος τριετίας) το οποίο φτάνει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν διευκρινίστηκε αν θα υπάρχει η δυνατότητα μετοχοποίησης των χρημάτων και κατ’ επέκταση σταδιακής αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΚΑΕ Άρης. Τονίσθηκε όμως ότι εφόσον επιτευχθεί οριστική συμφωνία, κάποιοι από τους μεσολαβητές θα είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Παναγιώτης Γιαννάκης συζήτησε (μέσω Skype) με δύο εκ των Τούρκων επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν ούτως ώστε να πειστεί για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος γιατί είναι λογικό να διατηρεί και ο ίδιος επιφυλάξεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν αγνοία της ιδιοκτησίας της ΚΑΕ κι αυτό αποδείχθηκε και από την ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Παπακυριάκη, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της συνάντησης από τον Ηλία Κολοβέτσιο μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Η αντίδραση του κ. Παπακυριάκη ήταν ίσως η μοναδική ορθή κίνηση που έκανε στο τελευταίο διάστημα αλλά φανέρωσε ότι ο διοικούντες του Αρη δεν είχαν ιδέα περί της συνάντησης και ότι η ανάρτηση του κ. Κολοβέτσιου τους έπιασε εξαπίνης.

Αν ο Παναγιώτης Γιαννάκης έπρεπε ή όχι να πάει στη συγκεκριμένη συνάντηση βρίσκεται στον τρόπο σκέψης του καθενός. Γιατί υπάρχει η άποψη ότι ο προπονητής κακώς έβαλε εαυτόν στη συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει ότι διαβλέποντας τον κίνδυνο διάλυσης ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήθελε να διαπιστώσει αν υπάρχει… φως. Στην παρούσα φάση δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Το βέβαιο είναι ότι οι μεσολαβητές δεν προγραμμάτισαν τυχαία αυτή τη συνάντηση. Αντιλαμβάνονται το κύρος και το βεληνεκές του Παναγιώτη Γιαννάκη και μέσα από αυτή τη συνάντηση ήθελαν να τον ενημερώσουν κι εμμέσως πλην σαφώς να ζητήσουν τη δική του παρέμβαση. Δηλαδή, να ρωτήσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον Νίκο Λάσκαρη περί των αιτιών της καθυστέρησης στην επισημοποίηση της συμφωνίας δεδομένου του οικονομικού προβλήματος που υπάρχει στην ΚΑΕ.

Κλείνοντας. Η ΚΑΕ Άρης έχει την ευθύνη να ενημερώσει επίσημα τους φιλάθλους της, να πει τι ακριβώς συμβαίνει. Οι μεσολαβητές οφείλουν να τοποθετηθούν επισήμως (μέσω συνέντευξης Τύπου) και να σταματήσουν τις αναρτήσεις στο social media γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι ευτελίζουν τον Άρη. Αν δεν το πράξουν και οι δύο, τότε είναι υπόλογοι απέναντι στον κόσμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.