Αθηναίου: «Στον Άρη ηγέτης είναι η ομάδα»

Αθηναίου: «Στον Άρη ηγέτης είναι η ομάδα»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αθηναίου: «Στον Άρη ηγέτης είναι η ομάδα»

bet365

Η συζήτηση περί ηγετών μάλλον δεν αντιπροσωπεύει τον Γιάννη Αθηναίου. Αυτό το μήνυμα έστειλε μέσω του gazzetta.gr όταν του ζητήθηκε να υποδείξει τον ηγέτη του Άρη στη χθεσινή(14/10) νίκη επί της ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας επίσης και την ιδιαίτερη σχέση του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο όρος «επανεκκίνηση» ενδεχομένως να μην είναι ο σωστός επί της περίπτωσης του Γιάννη Αθηναίου. Γιατί έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και είναι αναγνωρισμένη η αξία του. Σαφέστατα όμως η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη γι’ αυτόν. Γιατί είναι στον Άρη, γιατί επίσης συνυπάρχει με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Από τις λέξεις που χρησιμοποίησε αλλά και το πλατύ χαμόγελο που έβλεπες στο πρόσωπό του, ήταν ευδιάκριτη και η εκτίμηση του για τον «Δράκου» του ελληνικού μπάσκετ.

«Είναι τεράστια ευχή για κάθε παίκτη να βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο στον πάγκο. Έχουμε δει όλοι το τι έχει καταφέρει και το τι σημαίνει για την ομάδα και συνολικά για το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ευχή η κάθε προπόνηση, η συνύπαρξη μαζί του. Μου μιλάει συνέχεια κι αυτά που μου λέει προσπαθώ να το επεξεργαστώ κάθε βράδυ που πηγαίνω σπίτι. Είναι τεράστια φυσιογνωμία και πρέπει να φιλτράρεις αυτά που θα σου πει. Από το πιο μικρό έως το πιο σπουδαίο», είπε.

Προσφορά ημέρας σε περιμένει στο Ιντερ – Μίλαν. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στην πραγματικότητα, η (μέχρι στιγμής) επιτυχία του «Δράκου» αποτυπώθηκε σε μια συγκεκριμένη απάντηση του Αθηναίου η οποία υποδηλώνει ότι έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα και σχετίζεται με την ανεπιτυχής απόπειρα ανάδειξης του κορυφαίου (χθες) παίκτη του Άρη. Το βλέμμα του Αθηναίου μετά την υποβολή της σχετικής ερώτησης ήταν όλα τα λεφτά. «Ηγέτης είναι όλη η ομάδα κι αυτό θα συμβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό προσπαθούν να μας διδάξουν οι προπονητές μας. Η φιλοσοφία του κόουτς όλα αυτά τα χρόνια, αυτή που τον έκανε αυτό που ήταν ως παίκτης και είναι ως προπονητής είναι ότι πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα κι αυτό θέλουμε να συμβαίνει σε κάθε ομάδα. Κορυφαίος λοιπόν ήταν η ομάδα».

Ο ίδιος πάντως έδειξε ότι νιώθει καλά. Εξάλλου, στο πρόσωπο ενός αθλητή (πάντα) φαίνεται πότε του αρέσει η κατάσταση στην ομάδα και πότε όχι. ««Έχω έρθει με τεράστια όρεξη. Δεν είχα τον χρόνο που θα ήθελα στον Ολυμπιακό και αυτό που θέλω είναι να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι, να προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό», είπε κι εκεί ρωτήθηκε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στα… τελειώματα του αγώνα οι οποίες αποδείχθηκαν καταλυτικές στη νίκη του Άρη. «Δεν μου αρέσει να κρύβομαι στα δύσκολα, θέλω να παίρνω τις προσπάθειες. Αυτό που μέτρησε ήταν όμως η ομάδα, το πόσο ενωμένοι μείναμε μέχρι το τέλος».

Στον επίλογο της συζήτηση βάλαμε στην εξίσωση και τους φίλους του Άρη. Αυτοί εξάλλου (όχι απλά) συντηρούν αλλά επεκτείνουν τον μύθο του Παλέ. Γιατί κάποια πράγματα δεν συμβαίνουν τυχαία, ούτε είναι συμπτωματικό ότι σε αυτό το γήπεδο η κάθε ομάδα του Άρη είναι ικανή να πετύχει σπουδαία πράγματα. «Είμαστε μεγάλη ομάδα αλλά ο κόσμος μας κάνει να φαινόμαστε τεράστιοι», είπε και χαμογέλασε ο Αθηναίου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα