Περιστέρι - Άρης 75-82: Τους... λύγισε με πολυφωνία

bet365

Λίγες μέρες μετά την υπερπροσπάθεια απέναντι στη Βόννη, το Περιστέρι δεν είχε δυνάμεις να σταματήσει τον Άρη, που με τέσσερις διψήφιους πέρασε από το «Ανδρέας Παπανδρέου» (75-82) για την 3η αγωνιστική του γ' γύρου της Stoiximan Basket League.

Οι πανηγυρισμοί από το παιχνίδι με τη Βόννη δεν είχαν καλά καλά σταματήσει. Το Περιστέρι bwin είχε στο πίσω μέρος του μυαλού το τρίτο παιχνίδι της σειράς την ερχόμενη Τρίτη (16/4) και ο Άρης με θαυμαστή πολυφωνία αλλά και ανωτερότητα επικράτησε με 75-82 στην 3η αγωνιστική του γ' γύρου της Stoiximan Basket League.

Περιστέρι - Άρης: Ο αγώνας

Από τη διακύμανση του σκορ και μόνο μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δεκάλεπτο. Ο Άρης κυριάρχησε με τους Τολιόπουλο και Κατσίβελη να σκοράρουν νωρίς από απόσταση και τη διαφορά να γίνεται διψήφια (6-17) μετά από πέντε λεπτά. Το δεύτερο rotation διατήρησε ψηλά τα επίπεδα ενέργειας του Άρη και ο Ντε Σόουζα με γκολ φάουλ έγραψε το 14-27.

Κάπου εκεί, όμως, το Περιστέρι βρήκε τις δικές του απαντήσεις. Πρώτα με το δίδυμο των Ράγκλαντ και Λαβ και μετά με τον Κασελάκη. Ο Σπανούλης είδε από νωρίς βαθιά στον πάγκο του και οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 15-2 για να επιστρέψουν και να ισοφαρίσουν με τον Μήτρου Λονγκ (29-29, 15'). Ο τελευταίος πήρε τη σκυτάλη από τον Ντάνγκουμπιτς στο σκοράρισμα και παρά τις προσπάθειες του Τολιόπουλου να διατηρήσει μπροστά τον Άρη, το ημίχρονο έκλεισε στο 40-37 υπέρ του Περιστερίου.

Τα τρίποντα του Μπλούμπεργκς έγειραν ξανάτην πλάστιγγα υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Σε ένα τρίτο δεκάλεπτο που δεν είχε τα ξεσπάσματα και την επιθετική ροή των προηγούμενων, τα δύο μακρινά σουτ του φόργουορντ του Άρη έγραψαν το 50-55 (26'), με τον Σταρκ να μπαίνει και αυτός στον χορό και να σκοράρει πέντε δικούς του για το 52-60 (29').

Ο Αμερικανός συνέχισε να σκοράρει και να δημιουργεί, με τον Άρη να ξεφεύγει με 10 (57-67, 32'). Το Περιστέρι έψαχνε επειγόντως σκορ για να επιστρέψει στο ματς και ο Μήτρου Λονγκ προσπάθησε να το δώσει, αλλά ο Άρης είχε πολλές περισσότερες λύσεις, με τον Σανόγκο να βγαίνει και αυτός μπροστά. Το 63-75 για το τελευταίο τετράλεπτο, έμοιαζε με εμπόδιο ανυπέρβλητο με τον Λαβ σε εκείνο το σημείο να παίρνει τις ευθύνες και να μειώνει σε 69-75 (38').

Ο τραυματισμός του Γουίλιαμς δεν απέτρεψε στο Περιστέρι να μειώσει περισσότερο, με τον Ξανθόπουλο να σκοράρει από τη γωνία (71-75, 39'). Και ο Χουγκάζ κάρφωσε για το 73-75, διευρύνοντας το σερί των γηπεδούχων στο 10-0 με 1'16'' για το φινάλε.

Όμως η ψυχραιμία στις βολές και το clutch τρίποντο του Κατσίβελη στα 33'' διατήρησαν το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, που έφυγαν νικητές από τη Δυτική Αττική.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε περισσότερες δυνάμεις σε σχέση με το... φορτωμένο Περιστέρι, ένεκα της σειράς με τη Βόννη, αλλά και περισσότερους πρωταγωνιστές στην επίθεση.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ισμαέλ Σανόγκο ήταν εκ των πρωταγωνιστών όταν άνοιξε η διαφορά στην τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας 14 πόντους (3/7 2π.) μαζί με 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόλις 2 πόντοι σε 18 λεπτά από τον Τρέβορ Τόμπσον που έχασε αρκετές μάχες στη ρακέτα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι Μπλούμπεργκς (16π., 5ρ.), Σταρκ (12π., 4ασ., 3ρ.) και Χάρελ (10π., 5ρ., 3ασ., 2κλ., 2λ.)

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Στους 12 σταμάτησε ο Ελάιτζα Μήτρου Λονγκ με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις 3/15 τρίποντα το Περιστέρι.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Περιστέρι παίζει... τελικό στη Βόννη (16/4 - 19:00) ενώ ο Άρης υποδέχεται τον Κολοσσό (20/4 - 17:15).

@Photo credits: eurokinissi, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα