Κολοσσός - Παναθηναϊκός 74-79: Ο Γκριγκόνις γλίτωσε το... πατατράκ στη Ρόδο! (vids)

bet365

Με τον Μάριους Γκριγκόνις να πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς (23π., 6/6τρ.) ο Παναθηναϊκός AKTOR είδε και... έπαθε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Κολοσσού στη Ρόδο με 79-74.

Λίγο μετά την είδηση για την ανανέωση του συμβολαίου του έως και το 2027, ο Λιθουανός γκαρντ φρόντισε να βάλει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του σε μια αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού για την 2η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Μια νίκη η οποία τον γλιτώνει από... μπλεξίματα καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα μετέτρεπε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα σε «do or die» ματς.

Συγκεκριμένα πέτυχε 23 πόντους έχοντας 1/2 δίποντα, 6/6 τρίποντα, 3/4 βολές και 5 ριμπάουντ, γλιτώνοντας τους «πράσινους» από το ενδεχόμενο της έκπληξης. Ναι μεν ο Αταμάν επέλεξε να αφήσει εκτός τον Τζέριαν Γκραντ για λόγους ξεκούρασης αλλά και ο αξιόμαχος Κολοσσός είχε τρεις σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Γκάουντλοκ, Πόλεϊ και Μπιλλής.

Το ματς: Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός

Με «καταιγισμό» περιφερειακών σουτ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός και δια χειρός Γκριγκόνις και Μήτογλου κατάφερε να προηγηθεί με 5-13 στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Αν και οι οιωνοί του αγώνα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα άνοιγαν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο Κολοσσός Ρόδου έσφιξε πολύ την άμυνά του, αντέδρασε και με 7-0 μείωσε στον πόντο (12-13) στα μέσα της 1ης περιόδου.

Και πάλι. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε δύο φορές με +7 πόντους (12-19 και 14-21 στο 7') για να κλείσει το δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μία κατοχή (22-24) για λογαριασμό των «πρασίνων». Οι γηπεδούχοι είχαν «χτυπήσει» μέσα στη ρακέτα με τους Σίτου και Μπραΐκοβιτς ενώ πήραν και προβάδισμα στο σκορ (27-26) στο 13'. Ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν και στο +3 καθώς η ομάδα του Αταμάν έκανε πολλά λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάπως έτσι άρχισε να πηγαίνει... περίπατο και το rotation που θα ήθελε να κάνει ο Τούρκος τεχνικός καθώς επιστρατεύτηκαν, τόσο ο Σλούκας όσο και Λεσόρ.

Το ημίχρονο έφερε το «τριφύλλι» να προηγείται με τρεις πόντους διαφορά (37-40) με τον Γκριγκόνις να ήταν ο καλύτερος του παρκέ (11π., 1/1δίπ., 3/3τρ.) και τον Παναθηναϊκό να είχε στο σύνολο 7/16 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 8/10 βολές, 12-6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και 8 λάθη. Από την άλλη, ο Κολοσσός είχε στο πρώτο μισό του αγώνα 12/19 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 4/11 βολές, 9-5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και 7 λάθη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με περισσότερη ενέργεια την 3η περίοδο και βρέθηκε να προηγείται με 11 πόντους διαφορά (37-48) με γρήγορο 8-0 σερί στα πρώτα δύο λεπτά. Όμως όχι μόνο δεν αυξήθηκε περισσότερο ο δείκτης του σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα με 10-1 (!) και μείωσαν στο καλάθι (47-49) στα μέσα του γ' δεκαλέπτου. Και να να 'ταν μόνο αυτό; Με τον Λόντον Περάντες να ανεβάζει στροφές, οι Ροδίτες έφεραν το ματς στα ίσια (55-55) ενώ στη συνέχεια πήραν και προβάδισμα με 58-57 στο 29'. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Ροδίτες στο +5 (62-57) με τον γκαρντ του Κολοσσού να είχε κάνει τη διαφορά (14π., 6ασ.)

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν το προβάδισμα στο σκορ (67-63) χάρη στο πολύ καλό ματς του Περάντες, ο οποίος ήταν και εκείνος που είχε κάνει την διαφορά. Έκτοτε το ματς άρχισε να γίνεται «γκραν γκινιόλ» καθώς ο μεν Κολοσσός προσπαθούσε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα (69-66 στο 35') και ο δε Παναθηναϊκός να αντιδράσει καθώς είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Το ματς έγινε «γκραν γκινιόλ» στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να «απαντάει» η μία στην άλλη με σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Στο τέλος «μίλησε» και πάλι ο Μάριους Γκριγκόνις ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ματς και δεν άφησε τους Ροδίτες να κάνουν τη ζημιά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τρίποντο... προσευχή του Μάριους Γκριγκόνις με το οποίο κράτησε τον Παναθηναϊκό στο ματς τη στιγμή που ο Κολοσσός έμοιασε ικανός για μια τεράστια νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μάριους Γκριγκόνις έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό έχοντας 23 πόντους με 1/2 δίποντα, 6/6 τρίποντα και 3/4 βολές.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δεν μπήκε ιδιαίτερα στο κλίμα του ματς ο Ντάνιελ Ουτόμι (3π., 3λ.)

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Λεσόρ και Ναν συμπλήρωσαν τον Γκριγκόνις για να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός την έκπληξη.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Εξαιρετική προσπάθεια από τον Λόντον Περάντες στο come back του Κολοσσού, ο οποίος είχε 16 πόντους και 7 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 6/6 τρίποντα του Γκριγκόνις και οι 16 ασίστ για 16 λάθη των «πρασίνων». Όπως επίσης και οι οκτώ χαμένες βολές του Κολοσσού (7/15).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Άλμπα Βερολίνου (11/4, 21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της regular season στην Euroleague ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα από τον Προμηθέα για την 3η αγωνιστική του γ΄γύρου της Stoiximan Basket League (13/4, 20:15).

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 37-40, 62-57, 74-79.

'"

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα