Ο Σπανούλης «παίρνει» δεύτερο «πρωτάθλημα» και «πάει» Ευρωλίγκα!

Ο Σπανούλης «παίρνει» δεύτερο «πρωτάθλημα» και «πάει» Ευρωλίγκα!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας κάνει το «ταμείο» της 21ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League, καταγράφει τις συνέπειες της επιβάρυνσης των «αιωνίων αντιπάλων» από την Euroleague κι επιχειρεί να βάλει τα προπονητικά πεπραγμένα του “Kill Bill” στην σωστή τους διάσταση.

H προτελευταία στροφή της κανονικής περιόδου, έκανε γνωστή τις πέντε από τις 6 θέσεις της κατάταξης του πάνω bracket στον άτυπο 3ο γύρο του εφετινού πρωταθλήματος και τοποθέτησε χρονικά το έβδομο εφετινό συναπάντημα των «αιωνίων αντιπάλων», που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει την Δευτέρα 15 Απριλίου στο κλειστό του ΟΑΚΑ!

Δηλαδή, λίγες μέρες αφότου θα έχει ολοκληρωθεί η regular season στην Euroleague και οι δύο ομάδες μας, θα έχουν μάθει τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι γλέντια έχουν να γίνουν αν έχουν τερματίσει στην 4η και την 5η θέση της τελικής βαθμολογίας και έχει ήδη προγραμματιστεί ο πρώτος ελληνικός εμφύλιος στην σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης (από το 2000 κι εντεύθεν)!

Παναθηναϊκός: Αήττητος εκτός εδρας, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια!

Σε μία βραδιά αναμνήσεων στο κλειστό της Πυλαίας με την βράβευση μελών του ΠΑΟΚ (8-13) που κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς πριν από 30 χρόνια, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν (Γκραντ 15π. & 8ασ. με 2/2 τριπ.) άφησε πίσω της την άσχημη γεύση με την οποία έφυγε από το Φάληρο και ειδικότερα το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τους Θεσσαλονικείς, την βοήθησε να «ξεμπουκώσει» επιθετικά και να βρει ρυθμό στα μετόπισθεν, φτάνοντας στην 4η διαδοχική νίκη της (73-89) στο πρωτάθλημα.

Αν και ο «δικέφαλος» του Βορρά», είχε καλή επιθετική λειτουργία για 30 λεπτά και μέχρι τα τέλη της 3ης περιόδου, η διαφορά ήταν συνήθως στην μία κατοχή, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός (20-1) είχε ένα πολύ εκρηκτικό επτάλεπτο, στην διάρκεια του οποίου έβγαλε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα κι εκτέλεσε υποδειγματικά στην επίθεση (κυρίως πίσω από τα 6,75), «καθαρίζοντας» το παιχνίδι!

Η εύκολη επικράτηση του «τριφυλλιού», παραμονές της τελευταίας και άκρως κομβικής «διαβολοβδομάδας», σφράγισε το εφετινό εκτός έδρας αήττητο της ομάδας στο πρωτάθλημα, που είχε να συμβεί από την σεζόν 2017-2018, οπότε οι «πράσινοι» είχαν τερματίσει αήττητοι στην κανονική περίοδο (ρεκόρ 26-0) και εν συνεχεία κατέκτησαν τον τίτλο.

Η ομάδα του Στάθη Νερατζάκη (Μίχαλακ 14π., 4ρ. & 2ασ., Φρίντρικσον 13π., 9ας. & 2κλ.) έκανε ίσως την πιο τίμια προσπάθεια – με βάση και την ποιότητα του αντιπάλου – μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την απομάκρυνση του Φώτη Τακιανού και για 30 λεπτά, έβαλε δύσκολα στον «εξάστερο».

Ωστόσο, πλήρωσε τις βιαστικές επιλογές και την μεγάλη αστοχία της από την περιφέρεια, σε ένα πολύ κρίσιμο διάστημα του 2ου μέρους (είχε 0/10 τρίποντα από την στιγμή που μείωσε σε 47-48, μέχρι η διαφορά να φτάσει στο -18, 2,5 λεπτά πριν από το τέλος), το οποίο έγγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των φιλοξενουμένων.

Ολυμπιακός: Λούντζης και Λαρεντζάκης ηγήθηκαν από τον πάγκο!

H ολική επαναφορά του Ολυμπιακού (19-2) στην Euroleague (με 6/6 από τις 25/01) και η κατάκτηση του Κυπέλλου (με τρεις νίκες σε ισάριθμες μέρες στο Final 8), με δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού, δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς το παραμικρό κόστος.

Έστω κι αν αυτό δεν στοίχισε σε αποτελέσματα (από τα τέλη Γενάρη οι «ερυθρόλευκοι» “τρέχουν” ένα 15/15 σε Ελλάδα και Ευρώπη), αλλά στο φυσιολογικό «κατέβασμα» ταχύτητας από τους «ερυθρόλευκους» σε παιχνίδια πρωταθλήματος που δεν απαιτούσαν το μάξιμουμ της προσπάθειας ή το πλήρες ρόστερ για να κερδηθούν!

Ένα από αυτά, το τρίτο συνεχόμενο στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» για την Basket League (μετά το Μαρούσι και το Λαύριο), ήταν η αναμέτρηση με την Καρδίτσα (6-15) στην οποία οι «ερυθρόλευκοι», 48 ώρες μετά το ντέρμπι με τους «πράσινους», παρατάχθηκαν χωρίς τους δύο κύριους point guards (Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος) και μοιραία δεν είχαν την ενέργεια για να παρουσιάσουν την συνήθη αγωνιστική προσέγγιση.

Συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν να αργήσουν να βρουν ρυθμό και να είναι πίσω στο σκορ μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, ένα τετράλεπτο στην διάρκεια του οποίου έκρυψαν το καλάθι τους (οι φιλοξενούμενοι είχαν 0/7 σουτ και 2 λάθη) και με σερί 9-0 ανέκτησαν το προβάδισμα, ήταν αρκετό για να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας και να πετύχουν την 6η διαδοχική νίκη τους (85-73) στο πρωτάθλημα.

Η πολυτέλεια του Γιώργου Μπαρτζώκα (ισοφάρισε το ρεκόρ νικών στον πάγκο της ομάδας) να διαθέτει μεγάλο βάθος, του έδωσε την ευκαιρία να πάρει 49 πόντους από τον πάγκο με τον Μιχάλη Λούντζη (16π., 3ασ. & 2κλ με 3/5 τριπ. σε 27’) να αρπάζει μία ακόμη ευκαιρία από τα μαλλιά και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (14π. με 3/4 τριπ. σε 19’) να επιστρέφει δριμύτερος από τον πρόσφατο τραυματισμό του και να δείχνει πόσο χρήσιμος είναι.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου (Μπιουκάναν 18π., 4ρ., 4ασ. & 2κλ.) άφησε καλές εντυπώσεις, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και παίζοντας στα ίσα το παιχνίδι, ζόρισε αρκετά τους γηπεδούχους, δείχνοντας ότι θα παίξει τα ρέστα της για την θαύμα των play off.

Περιστέρι: «Χορεύει» στον ρυθμό του Σπανούλη!

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», το Περιστέρι (14-7) έβγαλε με συνέπεια στο παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που βοήθησαν τον Βασίλη Σπανούλη να παρουσιάζει από τα τέλη του Οκτώβρη, ένα ολοένα και περισσότερο βελτιούμενο πρόσωπο και να φτάσει στο σημείο να μετράει 14 νίκες στα τελευταία 18 ματς πρωταθλήματος (με μόλις μία ήττα από ομάδα που δεν λέγεται ο Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός)!

Το τελικό 84-62 επί του Άρη (11-10), που χάρισε οριστικά στους «κυανοκίτρινους» (Ράγκλαντ 23π., 11ασ. & 2κλ. με 2/3 τριπ.) την 3η θέση στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου, είχε την σφραγίδα της ξεκάθαρης φιλοσοφίας (ασφυκτική πίεση, ριμπάουντ, γρήγορη ανάπτυξη στο ανοικτό γήπεδο και ταχύτητα στην μεταφορά της μπάλας απέναντι σε οργανωμένη άμυνα) που έχει εμφυσήσει ο “Kill Bill” στους παίκτες του και η οποία, ειδικότερα μετά και την προσθήκη του Λοβ, έχει μεταμορφώσει την συνολική εικόνα της ομάδας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 4/4 που «τρέχει» το Περιστέρι στο τελευταίο δεκαήμερο (σε Ελλάδα και Ευρώπη), έχει την υπογραφή της αμυντικής σκληράδας (μ.ο. 64,7π. και και 5,7κλ.) και της υψηλής δημιουργίας (19,2ασ./11,3λ.) και αποτελεί την βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί η υπέρβαση της εφετινής σεζόν.

Γιατί η σημαντικότερη λεπτομέρεια στην διαδρομή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, έχει να κάνει ότι μετά την περυσινή, άκρως επιτυχημένη (3η θέση στην Basket League και φιναλίστ στο Κύπελλο) πρώτη σεζόν της καριέρας του στους πάγκους, ο 41χρονος Λαρισινός coach έφτιαξε και πάλι από την αρχή την ομάδα των δυτικών προαστίων και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει πανηγυρικά για δύο λόγους:

Πρώτον και σημαντικότερον, για δεύτερη συνεχή χρονιά ο “V-Span” δημιουργεί ένα ρόστερ από το μηδέν και τόσο σαν προσωπικότητα, όσο και σαν προπονητής καταφέρνει να έχει την απόλυτη επιρροή στον τρόπο παιχνιδιού των παικτών του και στον χαρακτήρα που εκπέμπει η ομάδα του.

Και δεύτερον, όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με ελκυστικό και συνάμα αποτελεσματικό μπάσκετ. Δεν το λες κι εύκολο να ξεκινάει η κανονική περίοδος με 0-3 και να τελειώνει στην ίδια υψηλή θέση (στην Α1 Κατηγορία, η 3η θέση ισοδυναμεί με άτυπη κατάκτηση πρωταθλήματος), με την ευκαιρία να ξεπεράσει το ρεκόρ της περυσινής σεζόν (14-8) και ταυτόχρονα μ’ ένα βήμα παραπάνω στο BCL!

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ακριβώς τι έχει μέσα στο μυαλό του ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά το λεγόμενο προπονητικό του «αγροτικό» στην δυτική όχθη (χωρίς παρεξήγηση ο όρος για τον ιστορικό σύλλογο) φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία το εφετινό καλοκαίρι, πολύ απλά επειδή ο πρώην παίκτης-θρύλος αποδεικνύει ολοένα και πιο πειστικά ότι ανήκει στο πιο πάνω επίπεδο και ότι η Euroleague είναι θέμα χρόνου να τον υποδεχθεί...

Ο «αυτοκράτωρ» είναι πασιφανές ότι «έχει... μείνει από καύσιμα» (η απουσία του Γκάλινατ είναι κάτι περισσότερο από κομβική) και αυτό δεν αποτυπώνεται τόσο έντονα από το γεγονός ότι συμπλήρωσε έναν μήνα χωρίς νίκη και μετράει 5 διαδοχικές ήττες (μία στο Κύπελλο, μία στο Εurocup και τρεις στο πρωτάθλημα).

Ο τομέας στον οποίο το ενεργειακό «άδειασμα» των παικτών του Γιάννη Καστρίτη κάνει... μπαμ, εντοπίζεται στην σταδιακή κάμψη των αντιστάσεών τους στην άμυνα (στα πέντε τελευταία ματς δέχονται κατά μ.ο. 80,2 πόντους), σε συνδυασμό με τον περιορισμό των επιθετικών λύσεων στην επίθεση.

Απόντος του 1ου σκόρερ των «κιτρινόμαυρων, η επιθετική λειτουργία τους έχει γίνει σαφώς πιο προβλέψιμη, ο Τολιόπουλος είναι πιο μόνος και σαφώς πιο αντιμετωπίσιμος (με 26,4% τριπ. με 9/34) και η παραγωγικότητά τους έχει υποχωρήσει στους 63,6 πόντους!

Προμηθέας: Έφτασε στο καλύτερο ρεκόρ της τελευταίας 3ετίας!

Στο «Δημήτριος Τόφαλος» της Πάτρας, ο Προμηθέας (13-8) έδειξε μεγάλο χαρακτήρα και η τεράστια ανατροπή που πέτυχε στα τελευταία 4,5 λεπτά του αγώνα απέναντι στον Κολοσσό (8-13), είχε την υπογραφή των μεγάλων προσωπικοτήτων στις οποίες στηρίζεται η επιθετική του λειτουργία.

Αν κάποιος δεν έχει το ματς και κοιτάξει την στατιστική, θα δει ότι η τριάδα Ρέινολντς (22π., 9ρ. & 3ασ.), Κάουαν τζούνιορ (11π., 3ρ. & 4ασ.) και Χέιλ (15π., 5ρ. & 6ασ.) «έσπασε τα καλάθια» (είχε συνολικά 16/44 σουτ και 25% στα τρίποντα με 8/32) κι εύλογα θα αναρωτηθεί για το αφήγημα του υπογράφοντος. Αυτοί που το είδαν, όμως, δεν θα δυσκολευτούν να θυμηθούν ότι οι δύο πρώτοι σκόραραν τα 4 από τα 5 τελευταία τρίποντα των γηπεδούχων (είχαν 5/10 από το 36’ μέχρι το 45’) και ο τρίτος είχε τρεις ασίστ, δύο ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο στα 7,5 τελευταία της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Παρά την μεγάλη επιβάρυνση από την υπερπροσπάθεια στο BCL, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε την ομάδα του να ξεπερνάει την μεγάλη αστοχία της (35,2% εντός πεδιάς), βγάζοντας για 30 λεπτά τρομερή ενέργεια στην άμυνα και φτάνοντας την διαφορά μέχρι και το +20 (44-24 στο 23’)! Αλλά στην συνέχεια να χάνει πλήρως την συγκέντρωσή της και να δέχεται ένα επιμέρους σερί, που στην μεγαλύτερή του έκταση έφτασε στο 17-46 (61-70 στο 35’41”).

Η 4η συνεχόμενη νίκη (84-79 παρ., κ.α. 75-75) με ολική επαναφορά από το -6 στα τελευταία 50 δευτερόλεπτα του 40λεπτου, χάρισε στους Πατρινούς την καλύτερη θέση (4η) και το καλύτερο ρεκόρ (13 νίκες) της τελευταίας τριετίας στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Οι Ροδίτες (Γκάουντλοκ 27π., 5ρ. & 2ασ.) που τηρουμένων των αναλογιών (είχαν 1/16 σουτ στην 1η περίοδο) και των προβλημάτων (έπαιξαν χωρίς Περάντες, Πόλεϊ και Πετρόπουλο) πραγματοποίησαν την πιο ανταγωνιστική εμφάνισή τους μακριά από το «σμαραγδένιο νησί» (έχουν νικήσει μόνο τον Απόλλωνα εκτός έδρας, αλλά η δυναμικότητα των δύο ομάδων της Πάτρας δεν μπορεί να συγκριθεί).

Επέστρεψαν από το -20, ξέφυγαν με +9 κι έφτασαν να είναι αγκαλιά με την νίκη, την οποία έχασαν από δικά τους λάθη, από την ικανότητα των γηπεδούχων στα μεγάλα σουτ, αλλά και από μία πολύ συζητήσιμη διαιτητική απόφαση, που πήγε τον Κόνιαρη στην γραμμή για 3 βολές (έβαλε τις δύο κι έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο).

Αν και στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, δεν είδαμε ποτέ replay και υπάρχει μόνο η γενική λήψη, ο Κολοβέρος δεν βρίσκει καθόλου με τα πόδια τον playmaker του Προμηθέα (δεν φαίνεται να τον βρίσκει ούτε με το χέρι) και παρ’ αυτά ο διαιτητής Ζακεστίδης σφυρίζει παράβαση και δίνει τρεις βολές.

Από την στιγμή που δεν έχουμε άλλη λήψη, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός (πιστεύω ότι η φάση εμπίπτει στην κατηγορία του “non call”), επομένως, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε τέτοια παιχνίδια, η ΚΕΔ θα πρέπει να ορίζει τουλάχιστον δύο έμπειρους διαιτητές (στο συγκεκριμένο ματς ο μοναδικός με εμπειρία ήταν ο Πουρσανίδης).

ΑΕΚ: «Χτύπησε» τα mismatch κι «αγκάλιασε» την 6άδα!

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, η ΑΕΚ (9-12) αξιοποίησε την πληθώρα επιθετικών λύσεων που διαθέτει, «χτύπησε» με μεγάλη αποτελεσματικά όλα τα mismatch στην περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων και καταγράφοντας το χαμηλότερο παθητικό μέσα στο 2024 (στο πρωτάθλημα), δημιούργησε από νωρίς τις προϋποθέσεις για να μην κινδυνεύσει από το φορμαρισμένο και επικίνδυνο Μαρούσι (7-14).

Το +17 του 17ου λεπτού (26-43), έγινε +18 στο 24’ (39-57) και παρ’ ότι ο Ραντούλιτσα (19π., 6ρ. & 2ασ. με 9/15 σουτ) με τον Τζούστον (20π. & 8ρ. με 3/7 τριπ.) κυριάρχησαν μέσα στο «ζωγραφιστό» και ξανάβαλαν τους νεοφώτιστους στο ματς (68-75 στο 35’), ο συνδυασμός ποιότητας και εμπειρίας των Ραντλ (17π. & 3ασ. με 2/3 τριπ.), Κουζμίνσκας (16π., 6ρ. & 3ασ.) και ΜακΡέι (11π. & 3ρ. με 3/4 σουτ & 5/5 βολ.), δεν άφησε περιθώριο για να γυρίσει το ματς (82-90).

Παρά την απουσία του Χολ και με τον Καράμπελα (9π. & 3ασ. με 3/4 σουτ) να παίζει μόλις 8’47” και να αποβάλλεται στο 27’, η «Ένωση» είχε καλή επιθετική λειτουργία και υψηλή αναλογία δημιουργίας-λαθών (19ασ./9λ.) και ίσως και την περισσότερη διάρκεια στην απόδοσή της, από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Ηλίας Ζούρος.

Η ουσία είναι ότι παρά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς του Μόργκαν και του Τίλμαν, οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στην 6η θέση και πλέον κρατούν στα χέρια τους την είσοδο στο πάνω bracket του 3ου γύρου της Basket League, που θα τους βάλει απευθείας στα play off! Κάτι που θα συμβεί 100% με νίκη επί του Περιστερίου το ερχόμενο Σάββατο (23/03, 20.15), αλλά και με συνδυασμό αποτελεσμάτων σε περίπτωση ήττας (τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Κολοσσό).

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα (αποβλήθηκε με 2η τεχνική ποινή) παρατάχθηκε στο ματς με εμφανή αμυντική αδυναμία στα guard (λόγω των τραυματισμών των Χιλ και Νικολαϊδη) και χωρίς το bonus που της δίνει η ικανότητα του 21χρονου Θεσσαλονικιού playmaker στην ασφυκτική πίεση και το οποίο εξαργύρωσε απέναντι σε Άρη και Απόλλωνα Πάτρας (είχε μέσο παθητικό 70 πόντους, ενώ στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια δέχεται κατά μ.ο. 89,1 πόντους, έχοντας την χειρότερη άμυνα)!

Λαύριο: Δεν πήρε την διαφορά, αλλά πιστοποίησε την πρόοδο που έχει κάνει!

Στο νοτιότερο προάστιο της Αττικής, η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν σούταρε καλά από μακριά (25% με 6/24 τριπ.) και είχε νευρικότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα που ο Απόλλων (3-18) είτε ήταν κοντά στο σκορ, είτε έπαιρνε το προβάδισμα, ωστόσο, ο έλεγχος των ριμπάουντ (+9) και οι σωστές αποφάσεις από την τριάδα των guard (Θόρντον 17π. & 5ασ., Καστανέδα 12π. & 2κλ. και Μουράτος 13π. & 4ασ.), έφτασαν και περίσσεψαν για να έρθει η 4η νίκη της (82-75) στα 6 τελευταία ματς.

Το Λαύριο (8-13) με την πολύ βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα στον 2ο γύρο, μπορεί να μην κάλυψε το -11 της ήττας του στο κλειστό της Περιβόλας, αποσπάστηκε, όμως, πέντε βαθμούς από τους Πατρινούς και βάσει απόδοσης, δικαιούται να στοχεύει στην πρόκριση στα play off.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου (Κόουλμαν 23π., 4ρ., 3ασ. & 3κλ.) πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση μετά την τελευταία νίκη της, επί της ΑΕΚ στις 13 Γενάρη και σκόραρε τους περισσότερους φέτος μακριά από το γήπεδό της, ωστόσο, ούτε αυτή στάθηκε αρκετά να της χαρίσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Με την διαφορά από την 11η Καρδίτσα στους 3 βαθμούς (αλλά στην ουσία στους 4 από την στιγμή που οι Θεσσαλοί έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία), ο Απόλλων ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα στα play out! Δηλαδή μίνιμουμ 4 νίκες σε 5 αγώνες, αν η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου χάσει και τα πέντε παιχνίδια

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!