Μαρούσι - ΑΕΚ 82-90: Στα χέρια της Ένωσης η 6η θέση (vids)

bet365

Η ΑΕΚ (9-12) πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Αγίου Θωμά, επικράτησε του Αμαρουσίου (7-14) με σκορ 90-82 και έχει ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της 6ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Η ΑΕΚ Betsson διατήρησε τις ελπίδες για τον ελάχιστο στόχο της, την κατάληψη της 6ης θέσης στο τέλος της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League.

Πέρασε νικηφόρα από το Μαρούσι, με πειστικό τρόπο ανά διαστήματα, αφού εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική συμπεριφορά του Αμαρουσίου και με ένα ξέσπασμα στη 2η περίοδο κατάφερε να απομακρυνθεί. Και στην ουσία με αυξομειώσεις να διατηρήσει το προβάδισμα.

Πλέον, η ΑΕΚ με νίκη απέναντι στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική θα πάρει την 6η θέση, η οποία οδηγεί στο 1ο γκρουπ του έξτρα γύρου, απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Περιστέρι, Προμηθέα και Άρη.

Συνολικά πέντε παίκτες της ΑΕΚ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (17 ο Ραντλ, 16 ο Κουζμίνσκας, 13 ο Κουζέλογλου, από 11 οι Νάιτ, ΜακΡέι), ενώ το Μαρούσι στηρίχθηκε στον Τζούστον (20π.) και τον Ραντούλιτσα (19π., 6 ριμπ.).

Μαρούσι - ΑΕΚ: Το ματς

Η ΑΕΚ, παρά τις απουσίες στις θέσεις των ψηλών (Τίλμαν, Μόργκαν) πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, μείωσε τα λάθη της και βρήκε πολλούς πρωταγωνιστές, σε διαφορετικά κομμάτια του πρώτου ημιχρόνου.

Αντίθετα,το Μαρούσι πλήρωσε την κακή αμυντική συμπεριφορά, αλλά και την εκκίνηση με 1/11 τρίποντα, αλλά και 6 επιθετικά ριμπάουντ. Όσο το Μαρούσι αναζητούσε τρόπο να σκοράρει (ο Ραντούλιτσα ήταν εκτός με 2 προσωπικά φάουλ), η ΑΕΚ πήρε φόρα. Είχε μόλις 6 εκτελεσμένα τρίποντα (και 3 εύστοχα) και έριξε το βάρος στα δίποντα και στα.. εύκολα καλάθια.

Η Ένωση ξέφυγε με 17-24 στο τέλος της 1ης και είδε αυτό το χάσμα να αυξάνεται. Από το 19-30, έφτασε στο 24-40, με τον Ζώη Καράμπελα να έχει αναλάβει το ρόλο του πλέι μέικερ (9π., 3 ασίστ).

Ο Κουζέλογλου ήταν ξανά σταθερός, ο Ραντλ έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο (10π.) και η ΑΕΚ ξέφυγε μέχρι και με 17 πόντους.

Ωστόσο, το Μαρούσι δεν μπορούσε να είναι άστοχο σε όλο το ματς. Με σερί 7-0 κατάφερε να μειώσει σε 33-43. Αλλά και πάλι η ΑΕΚ είχε ξανά τη λύση.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, ξεκίνησε με σερί 7-0, με τον Νάιτ να δίνει σκορ, ξέφυγε ξανά με 17 (37-55).

Διπλή αποβολή

Οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν στο τέλος της 3ης περιόδου. Η διαφορά ήταν στους 14, με το Μαρούσι να χάνει τον Βετούλα και η ΑΕΚ τον Καράμπελα!

Ο προπονητής αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, αφού έκανε παρέμβαση (χωρίς να το θέλει, αφού η μπάλα πήγε προς το μέρος του) σε μία προσπάθεια του Νετζήπογλου να σώσει μία κατοχή.

Ο γκαρντ της Ένωσης δέχτηκε ένα αντιαθλητικό και τεχνική ποινή με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Η... αναμπουμπούλα βοήθησε το Μαρούσι. Με τον Ραντούλιτσα να παίρνει μπάλες, κατάφερε να μειώσει ξανά στους 10 (58-68).

Και όχι μόνο. Το Μαρούσι βρήκε το δρόμο προς το καλάθι της ΑΕΚ και ένα κλέψιμο του Στασινού πάνω στον Νάιτ, έδωσε την ευκαιρία στο Τζούστον να μειώνει στους 7 (63-70).

Στα επόμενα λεπτά, το Μαρούσι έπαιξε το τελευταίο... χαρτί. Η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς κλασικό σέντερ και το Μαρούσι... τάισε τον Ραντούλιτσα (71-80).

Ένα καλάθι του Ραντλ, στο όριο του ενός λεπτού, έδωσε στην ΑΕΚ ισχυρό προβάδισμα (77-88), αλλά το 5ο λάθος της ΑΕΚ στο δεκάλεπτο έδωσε το δικαίωμα ελπίδας στο Μαρούσι.

Αλλά ο Τζούστον αστόχησε στο τρίποντο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το Μαρούσι μείωσε στους 8 πόντους (70-78), αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε και καθάρισε το ματς.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 18:12.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η άμυνα ήταν το πρόβλημα του Αμαρουσίου.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σακούρ Τζούστον είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κουζμίνσκας θα μπορούσε να είναι και MVP, μέτρησε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Κομβικός και ο Ραντλ με 17 πόντους (οι 1ο στην 1η).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι δύο ομάδες είχαν 15/53 τρίποντα (8/31 το Μαρούσι, 7/22 η ΑΕΚ).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ: Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει και στα Άνω Λιόσια.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Προμηθέα για το BCL (Τετάρτη, 20/3, 19:30), ενώ το Μαρούσι πάει απευθείας στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, κόντρα στον Κολοσσό, στη Ρόδο (24/3, 17:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-24, 37-47, 59-70, 82-90.

Marousi - AEK stats

Marousi - AEK stats

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα