ΑΕΚ: Οι τραυματισμοί... διέλυσαν το πάρτι γενεθλίων (vids)

ΑΕΚ: Οι τραυματισμοί... διέλυσαν το πάρτι γενεθλίων (vids)

Ο Τζόρνταν Μόργκαν.

bet365

Η ΑΕΚ μετράει τις πληγές της. Για μία ακόμη σεζόν. Το τελευταίο αφήγημα αναφέρει ότι η Ένωση δεν έχει στη διάθεσή της δύο σέντερ. Για αρκετό καιρό ακόμα.

Τα 100 κεράκια έσβησαν απότομα. Ξέρετε το συναίσθημα. Στα δικά σας γενέθλια, ένα παιδάκι αποφασίζει να σβήσει εκείνο το κεράκια σας. Και όχι μόνο. Βουτάει τα χέρια του λαίμαργα στο γλυκό, για να γευτεί τη χαρά.

Η... τούρτα της ΑΕΚ έχει μείνει σε μία γωνιά. Σχεδόν χαλασμένη. Παρατημένη. Περιμένει μία αιτία. Κάτι καλό για να αναθαρρήσει. Μαζί και ολάκερη η ΑΕΚ Betsson.

Στη σεζόν των 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, η ΑΕΚ έχει χάσει ήδη το Κύπελλο, αλλά και το μεγάλο της στόχο, το BCL. Μένει το πρωτάθλημα και αυτό κρέμεται σε μία κλωστή. Ή για να φέρουμε στα μέτρα της πρώτης παρομοίωσης, έχει απομένει ένα κερί, με τη φλόγα του να τρεμοπαίζει.

Στα τέσσερα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε (Μαρούσι, εκτός - Περιστέρι, εντός για το πρωτάθλημα, Μούρθια, εκτός, Προμηθέας, εντός για το BCL) η ΑΕΚ θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τους δύο βασικούς της σέντερ. Μολονότι ο Τζάστιν Τίλμαν ήρθε ως... τεσσάρι, στην πορεία έγινε σέντερ.

Η σεζόν είναι κακή. Και οι σοβαροί τραυματισμοί έχουν προσθέσει τη δική τους σκοτεινή... πινελιά στο γλυκό. Δεν είναι λίγοι. Και είναι κομβικοί.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Λιθουανός φόργουορντ τραυματίστηκε (κάταγμα στο χέρι) στο τελευταίο ματς του 1ου γύρου της Stoiximan Basket League (24/12/2023) και επέστρεψε στον προημιτελικό του Κυπέλλου (15/2/2024), κάτι παραπάνω από ενάμισι μήνα μετά.

Στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε 12 ματς (από τα 20 πιθανά), ενώ στο BCL έχει 7/10.

Δημήτρης Φλιώνης

Ο Φλιώνης αντιμετωπίζει ένα θέμα με τη μέση του, η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 7/1 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και από τότε παραμένει εκτός. Και δεν αναμένεται να επιστρέψει άμεσα.

Στο πρωτάθλημα μετράει 12/20, ενώ στην Ευρώπη το... κλάσμα διαμορφώνεται σε 6/11 (μετράμε και το αποψινό).

Τζόρνταν Μόργκαν

Ο Αμερικανός σέντερ χτύπησε στο ματς με τον Προμηθέα. Στην καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η επιστροφή του υπολογίζεται σε διάστημα παραπάνω του ενός μήνα. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει την τελική ευθεία της Α1 και του 3ου γύρου του πρωταθλήματος.

Τζάστιν Τίλμαν

Ένα από τα πιο σοβαρά πλήγματα που έχει δεχτεί η ΑΕΚ. Το κάταγμα κόπωσης στο πόδι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Τίλμαν λαβώθηκε την παραμονή του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, για το πρωτάθλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και το Final 8 του Κυπέλλου. Και κομβικά ματς στο BCL.

Οι συμμετοχές του στο πρωτάθλημα είναι 17/20, στο BCL 9/10 και στο Κύπελλο 0/1.

Μάνος Χατζηδάκης

Ο διεθνής σέντερ ήρθε τραυματίας στην προετοιμασία της ΑΕΚ, από τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Mundobasket 2023. Έχασε την προετοιμασία και όταν μπήκε πια σε ρυθμό ήταν εντελώς διαφορετικός παίκτης.

Συνολικά μετράει 15/20 στο πρωτάθλημα και 9/10 στο BCL.

Εμφιόντου Καμπενγκέλε

Και ο Καμπενγκέλε, προτού αποχωρήσει, πέρασε ένα διάστημα εκτός των παρκέ. Υπέστη θλάση στις 19/10/2023 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα και άλλα δύο στο BCL.

Αυτοί είναι οι πιο βασικοί τραυματισμοί που έχουν... λαβώσει την ΑΕΚ, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι μικρότεροι. Ο Τζόρνταν ΜακΡέι έχασε το εκτός έδρας ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρη Αγραβάνης αποχώρησε με ράμματα στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Κουζμίνσκας είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στη μέση απέναντι στον Άρη, ενώ και ο Λάνγκστον Χολ έχει υποστεί διάστρεμμα, το οποίο τον κράτησε για ένα μικρό διάστημα εκτός.

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα