ΑΕΚ: Μάκη φύγε ή Μάκη άλλαξε;

ΑΕΚ: Μάκη φύγε ή Μάκη άλλαξε;

ΑΕΚ: Μάκη φύγε ή Μάκη άλλαξε;

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλένογλου βλέπει την ΑΕΚ να... βυθίζεται σε μία αγωνιστική αβεβαιότητα. Και διαβάζοντας τα σχόλια των φίλων της Ένωσης αναρωτιέται τι είναι καλύτερο: Να φύγει ο Μάκης ή να αλλάξει ρότα;

Ξεκινάμε τις... συστάσεις. Ο σκοπός του blog δεν είναι να προσφέρει καμία αβάντα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ευθύνεται γι' αυτό που παρουσιάζει στο παρκέ η ΑΕΚ. Θα πείτε, φταίει πάντα αυτός που πληρώνει; Ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας;

Η ΑΕΚ βλέπει μία σεζόν που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες, 100 χρόνια, Ζοάν Πλάθα, Μπεν ΜάκΛεμορ, 5-0 στο BCL, ονοματοδοσία από την Betsson, να καταλήγει με μεγαλύτερο πάταγο από εκείνον που έκανε ο... αβύθιστος Τιτανικός.

Η ΑΕΚ μπορεί πλέον να σώσει μόνο την 6η θέση, η οποία θα την οδηγήσει στο πάνω bracket του έξτρα γύρου (κόντρα στους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Περιστέρι, Προμηθέα και Άρη), αλλά θα τη γλιτώσει από έναν 1ο γύρο των play off απέναντι στους «αιώνιους». Ναι, ξέρω τι θα πείτε, ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν πρέπει να φοβάται κανέναν, αλλά οι δύο νίκες σε δεκατρία ματς στο 2024, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

«Μάκη φύγε..»

Τα social media δεν είναι απαραίτητο κριτήριο για ένα συμπέρασμα. Αλλά οι περισσότεροι που φωνάζουν στο γήπεδο και λένε τη γνώμη τους, χρησιμοποιούν και τα social media. Και επειδή στα δύο τελευταία ματς της Ένωσης το κλειστό των Άνω Λιοσίων ήταν κλειστό για τους φιλάθλους, ο κόσμος χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να...φωνάξει.

Οι περισσότεροι «αποφάσισαν» ότι είναι η ώρα για να αποχωρήσει ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ένα συμπέρασμα οργής, το οποίο με μία... μπακαλίστικη λογική βγάζει μία δόση αλήθειας. Όχι πως πρέπει να αποχωρήσει ο Αγγελόπουλος. Σε καμία περίπτωση ενώ δεν υπάρχει καμία λύση στον ορίζοντα. Καμία κανονική λύση, τα ποδοσφαιρικά παραδείγματα προς αποφυγή, ανάμεσα στις δύο εποχές του Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι το πιο ζωντανό παράδειγμα.

Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η λογική που επικρατεί στην ΑΕΚ. Πάρτε το παράδειγμα του Άρη. Είχε και αυτός ban. Οικονομικά προβλήματα. Το έβαλε κάτω, αποφάσισε ότι κάποιες σεζόν θα πάνε στο βρόντο, αλλά έβαλε σκοπό να διορθώσει την κατάσταση.

Σύμφωνοι, τη σεζόν του κορονοϊού απέφυγε τον υποβιβασμό, όπως και ο ΠΑΟΚ, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά μη μου πείτε ότι δεν βλέπετε πλέον τον Άρη με... ζήλια. Τι κάνει ο Άρης με το ρόστερ που έχει και τι κάνει η ΑΕΚ;

Μάκη άλλαξε...

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Ο Μάκης (Αγγελόπουλος) δεν πρέπει να φύγει. Πρέπει να αλλάξει. Η ΑΕΚ χάνει έτσι και αλλιώς τις σεζόν. Οι τίτλοι, αφού σε αυτούς μετράμε την... ευτυχία, δεν έρχονται.

Πέρσι άγγιξε το Final Four του BCL για μία νίκη και επικράτησε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κατά τα άλλα, η χρονιά - μολονότι είχε οριακά θετικό πρόσημο - δεν είχε πολλά σημεία αναφοράς.

Η ΑΕΚ έπρεπε να... πατήσει στη σεζόν 2021-2022. Τη σεζόν της... λιτότητας. Μιας ομάδας που άντεξε σε χίλια μύρια κακά (θυμίζω είναι η σεζόν του θανάτου του αείμνηστου Στέφαν Γέλοβατς).

Να αντικρίσει την πραγματικότητα και να κάνει και άλλη υπομονή και όχι να πάει σε πιο ακριβές λύσεις, πόσο μάλιστα τη φετινή σεζόν των 100 ετών. Πρώτα διορθώνεις το πρόβλημα και μετά προχωράς.

Η λύση είναι μπροστά στην Ένωση. Χρειάζεται υπομονή από την ίδια και πάνω απ' όλα από τον κόσμο που στηρίζει το τμήμα μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια.

Φυσικά, στα λόγια (μου) όλα είναι εύκολα. Αλλά η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ακόμα περίεργο καλοκαίρι. Και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αναζητήσει τη λύση.

Υ.Γ.: Να με συμπαθάει ο Μάκης Αγγελόπουλος για τον ενικό στον τίτλο. Είναι πιο ευανάγνωστος έτσι...

Υ.Γ.: Πέρα από τις διαιτητικές... ατέλειες, για μία ακόμη κρίσιμη επίθεση, η ΑΕΚ δεν έκανε καν προσπάθεια (λάθος ΜακΡέι).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.