ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 85-94: Ο Κουζμίνσκας διέσωσε τις ελπίδες για την 6η θέση (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (8-11) πέρασε νικηφόρα από την Πυλαία, επικράτησε του ΠΑΟΚ (8-11) με σκορ 94-85 και έχει το πλεονέκτημα για την κατάληψη της 6ης θέσης. Μεγάλο ματς από τον Κουζμίνσκας, ουσιαστικοί ΜακΡέι, Καράμπελας και Χόλινς.

Η ΑΕΚ Betsson επέστρεψε από τη διακοπή του πρωταθλήματος με εντυπωσιακό τρόπο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της μέσα στο 2024, σε μία ντουζίνα αγώνων,. Ξεπέρασε στο δεύτερο ημίχρονο το εμπόδιο του ΠΑΟΚ (94-85), παίζοντας εξαιρετική άμυνα στην 3η και την 4η περίοδο του αγώνα.

Καταλυτική η εμφάνιση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο Δημήτρης Αγραβάνης κράτησε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και ο Όστιν Χόλινς στο δεύτερο. Επίσης, η παρουσία του Καράμπελα έδωσε πολλές λύσεις, είχε 10 πόντους και 10 ασίστ!

Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στα κέφια του Τάουνς, όταν αυτός σταμάτησε να σκοράρει, τότε έκαναν την εμφάνισή τους τα προβλήματα.

Με αυτή τη νίκη η Ένωση ντούμπλαρε τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και έχει το απόλυτο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Το ματς

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πάτησαν παρκέ, για επίσημο ματς, για πρώτη φορά μετά το Final 8 του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ με νέο προπονητή, τον Στάθη Νεραντζάκη. Και η ΑΕΚ με θετική επιθετική παρουσία, αλλά τις ίδιες αδυναμίες στην άμυνα.

Η είσοδος του Κουζμίνσκας (7π.) στην αναμέτρηση από τον πάγκο, έφερε την Ένωση μπροστά στο σκορ με 12-18. Η ΑΕΚ επέλεξε να πάει το παιχνίδι της κοντά στο καλάθι του ΠΑΟΚ και δικαιώθηκε: Πήρε 32 πόντους στο πρώτο ημίχρονο στο «ζωγραφιστό» με τον Αγραβάνη να έχει 8 πόντους, 6 ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟΚ, μολονότι είχε 3/12 τρίποντα, στηρίχθηκε στα μόλις 4 λάθη στο πρώτο ημίχρονο (όλα μετά από το 14ο λεπτό), αλλά και στους πόντους (14) που πήρε στον αιφνιδιασμό από τα 7 λάθη της ομάδας του Ηλία Ζούρου. Το σκορ ήταν υψηλό για το πρώτο ημίχρονο (45-44).

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά 6 πόντων, χάρη σε σερί 5-0 στο ξεκίνημα της 3ης (50-44), όμως σύντομα η διαφορά εξανεμίστηκε, δείγμα των μικτών διαφορών ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Από τη μία μεριά υπήρχε ο Τάουνς να οδηγεί το σκορ για τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ διέθετε τους ΜακΡέι και Κουζμίνσκας.

Η Ένωση κατάφερε να μετατρέψει ένα... πρόβλημα (2/10 τρίποντα) σε χρήσιμο όπλο, αφού δύο απανωτά σουτ τριών πόντων από τους Χόλινς και Κουζμίνσκας την έφεραν μετά από ώρα στο +4 (55-59 με επί μέρους 5-15).

Αμφότεροι οι αντίπαλοι έχασαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από έναν παίκτη: Ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Τζαμούνι ΜακΝις συγκρούστηκαν σε μία φάση, με αποτέλεσμα να ματώσουν και να χρειαστούν ράμματα.

Ο ΠΑΟΚ... επιστράτευσε και τον Σωτηρίου, ο οποίος σε μικρό διάστημα είχε 5 κρίσιμους πόντους. Αλλά όσο η ΑΕΚ είχε τον Κουζμίνσκας στην πεντάδα της, διέθετε μία αξιόλογη λύση.

Χάρη στο Λιθουανό φόργουορντ, η διαφορά έφτασε στους 6 (59-65). Με την ΑΕΚ να έχει πάρει το μομέντουμ του αγώνα. Ένα σερί 7-0 στο τέλος της 3ης και στην αρχή της 4ης, την έβαλε σε θέση οδηγού με σκορ 61-74!

Παρά τη λάθος επαναφορά του Νετζήπογλου, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι... killer, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις λύσεις. Ο ΜακΝίς ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του (έκανε ράμματα στο φρύδι) και οι γηπεδούχοι απλά κυνηγούσαν στο σκορ. Δείχνοντας σε ορισμένες στιγμές ότι δεν έχουν δυνάμεις και λύσεις για να επιχειρήσουν μία μεγάλη ανατροπή.

Με το ματς να ολοκληρώνεται με νικήτρια την Ένωση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο σερι 7-0 της ΑΕΚ στο τέλος της 3ης και στην αρχή της 4ης, που έφερε τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, όσο ήταν στο παρκέ η ΑΕΚ ήταν άλλη ομάδα. Είχε 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ, 1 λάθος σε 30:16.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα επιθετικά από τον ΜακΝίς με μόλις 2 πόντους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τάουνς είχε 17 πόντους και 4 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Όστιν Χόλινς έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 15 πόντους, 2 κλεψίματα, 2 ασίστ, βοήθησε και ο Αγραβάνης με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η ΑΕΚ είχε επιβληθεί με 90-70.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 10 ασίστ του Καράμπελα, σε σύνολο 23 της ΑΕΚ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΕΚ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την Τρίτη απέναντι στη Χάποελ Χολόν (20:45, 5/3), ενώ ο ΠΑΟΚ πάει απευθείας στην επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο (10/3, 16:30).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-22, 45-44, 61-67, 85-94

PAOK - AEK stats

PAOK - AEK stats

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα