Άρης: Συμφωνία με τον Έρικ Ριντ για τον ρόλο του… αντί Γκάλινατ!

Άρης: Συμφωνία με τον Έρικ Ριντ για τον ρόλο του… αντί Γκάλινατ!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Έρικ Ριντ στο κολέγιο

bet365

Ο Άρης προχώρησε σε συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ Έρικ Ριντ (24, 1.92) μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και με σκοπό την προσωρινή αντικατάσταση του τραυματία Ρομπέρτο Γκάλινατ.

Το Gazzetta αναφέρθηκε χθες στην οριστική απόφαση (προσωρινής) αντικατάστασης του Ρομπέρτο Γκάλινατ καθώς ο Αμερικανός θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν μήνα ακόμη για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποκατάστασης έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην παλάμη και μάλιστα το πιθανότερο είναι να μην είναι διαθέσιμος πριν τα μέσα του Απρίλη. Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε η απόκτηση παίκτη για την κάλυψη του κενού και αυτός είναι ο 24χρονος Έρικ Ριντ ο οποίος αποδεσμεύτηκε από την κυπριακή ΕΘΑ και μάλιστα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη προς επικύρωση της συμφωνίας του με τους «κίτρινους».

Ο Ριντ προέρχεται από εντυπωσιακή χρονιά με τη φανέλα της κυπριακής ομάδας καθώς σε 17 παιχνίδια είχε 20.9 πόντους κατά μέσο όρο με 39.1% στο μακρινό σουτ που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Το τελευταίο εξάλλου ήταν από τα βασικά κριτήρια επιλογής του από τον Γιάννη Καστρίτη ούτως ώστε να «ματσάρει» τα στοιχεία που έχασε από την απώλεια του Ρομπέρτο Γκάλινατ.

Η ΕΘΑ ήταν η πρώτη επαγγελματική δουλειά για τον Έρικ Ριντ ο οποίος πέρασε από τρία διαφορετικά αμερικανικά πανεπιστήμια. Ξεκίνησε στο Howard, συνέχισε στο Southeast Missouri State έχοντας στην τελευταία του χρονιά (2021-22) 16.7 πόντους ανά αγώνα με 36% στο μακρινό σουτ και πέρυσι (2022-23) πήγε στο Mississipi State όπου είχε περιορισμένο ρόλο και χρόνο συμμετοχής (3.7 πόντοι με 23.5% στο μακρινό σουτ).

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα